ponedjeljak, 6. veljače 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Politički spin dugoreškog HSSa!


 Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala KA Portal, 04.02.2023

https://kaportal.net.hr/zupanija/duga-resa/4320487/duga-resa-prijavila-48-vlasnika-kampica-i-kontejnera-uz-mreznicu-izigravaju-zakon-nasipavaju-obalu-betoniraju-ploce-a-nakon-obnove-banije-mogli-bi-dovuci-stotine-novih-kucica/?

Pročelnik Rakočević, citat: "Jedan je postava kamp kućica i kontejnera koji se sukladno čl.29. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti ne smiju postavljati nigdje osim u kampovima i kamp odmaralištima. Ti bespravno postavljeni objekti djelomično su priključeni na elektrosustav...."

"... - Ovakve pojave treba spriječiti u začetku. Nakon obnove potresom pogođenih krajeva bit će stotine viška kontejnera koji bi se mogli bespravno postavljati na sličan način, zabrinut je pročelnik Rakočević." kraj citata


 Gornja slika preuzeta je sa KA Portala, 04.02.2023

Gradska vlast na odlasku (HSS) koja u 28 godina upravljanja gradom Duga Resa nije riješila niti jedan ozbiljan problem građana ulovila se političkog spina, kao posljednjeg oružja koja preostaje.

Pročelnik Rakočević koji je prije nekoliko mjeseci vodio uspješnu borbu protiv 2 dabra koja su se pojavila u blizini obale Mrežnice kod osnovne škole Ivan goran Kovačić, sada se okreće novom političkom protivniku, a to su kamp kućice i kontejneri uz obalu rijeke mrežnice na potezu od Belavića do Mrežničkih Novaka.

Objekte koje vidite na gornjoj slici uočio sam na biciklističkoj turi od Duge Rese do Zvečaja. Da se ne radi o političkom spinu, čovjek bi pomislio da se Gradska vlast Duge Rese zaista brine za okoliš te očuvanje rijeke Mrežnice.

Pročelnik Rakočević u svojoj jadikovci KA Portalu zaboravlja pomenuti da su ti objekti postavljeni upravo za vrijeme Vlasti HSSa u Dugoj Resi i da upravo Gradski redari nisu djelovali, već su gurali glavu u pijesak, zatvarali oči i ispijali kave po Dugoj Resi da ne bi slučajno naletili na nekog "glavonju" koji je postavio kontejner uz Mrežnicu te ogradio prilaz obali rijeke.

U svojoj jadikovci KA portalu pročelnik Rakočević ohrabren istupima u Saboru kolekcionara autotranzistora iz Samobora i šefa HSSa gosp. Kreše Beljka, iznosi pomalo opako predviđanje, citiram: "Nakon obnove potresom pogođenih krajeva bit će stotine viška kontejnera koji bi se mogli bespravno postavljati na sličan način,.." kraj citata!

Iz citata g. Rakočevića mogli bi pomisliti da je ušao u politički duel sa HDZom i sa ministrom Obnove g. Bačićem. Moramo definirati novu opasnost koja nakon dabrova napada Dugu Resu, a zove se "kontejner"!

HDZ se ulovio posla, imenovao trećeg ministra po redu za obnovu na Banovini i zasukao rukave. 

Ministar Bačić je dobio zadatak da do kraja ove godine zbrine sve ljude iz kontejnera u nove stambene prostore, novoizgrađene kuće ili montažne kuće. Zašto do kraja ove godine?

Jučer je na TVu jedan od HDZ dužnosnika rekao da do izbora imamo godinu dana. Očito se misli na raspisivanje prijevremenih izbora u rano proljeće 2024. Hoće li se to dogoditi, vidjeti ćemo.

Upravo tu pretpostavku koristi pročelnik Rakočević da bi nas plašio "kontejnerima" sa banovine u kojima nitko više neće stanovati.

Dugo sam u politici, ali jači politički spin nisam vidio. Prvo dabar, sada kontejner, a što dolazi nakon toga?

Ne bi me čudilo da nas pročelnik Rakočević počne plašiti sa Marsovcima koji su navodno oteli 10.000 pripadnika Maja, jer nikada nisu pronađeni njihovi grobovi ni njihove kosti.  

Pretpostavljam da je HSS ušao u političku borbu sa HDZom i da se više ne biraju sredstva. Udara se ispod pojasa, grize za nogu, plaše jedni druge se svim i svačim.

Pošto je pročelnik Rakočević mali šarafić u Gradskoj upravi, nećemo njegove prijetnje uzeti srcu! Preživili smo dabrove, preživit ćemo i kontejnere!

Međutim veliki šaraf u Gradskoj vlasti je Gradsko vijeće. Sve te protuzakonite radnje, od postavljanja kontejnera, postavljanja ograda uz obalu Mrežnice, ispuštanja kanalizacije iz vikendica u Mrežnicu itd. učinjene su zbog NE djelovanja Gradskog vijeća. Da li se gradski vijećnici boje nekog "glavonje",  samo oni to znaju.

Zbog devastacije obale Mrežnice, bespravnog postavljanaj kamp kućica i kontejnera uz obalu, zbog postavljanja ograda koje spriječavaju hodanje uz obalu Mrežnice, zbog ispuštanja septičkih jama u Mrežnicu,  Gradski vijećnici snose potpunu odgovornosti i trebaju podnijeti neopozive ostavke u Gradskom vijeću!


Dražen Katić

 


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html



PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar