subota, 25. ožujka 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Ekocid i nered po cijelom Gradu!

 

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI već godinu i pol upozorava Gradske vijećnike Duge Rese na nered na svim nivoima koji vlada na ulicama i u naseljima Duge Rese. Također smo neprestano upozoravali na sječu dijelu parka i stabala na području Grada koja su rasla na Gradskim površinama. Upozoravali smo da je zasađeno drveće vlasništvo svih građana Grada, a ne lijevo-komunističke političke garniture HSS-SDP koja je na odlasku.

Upozoravamo neprestano na Ekocid koji se događa na području svih 28 naselja Duge Rese u što spadaju "divlje deponije", bacanje otpada na Gradskim površinama i ispuštanje septičkih jama i otpadnih voda u rijeku Mrežnicu. 

Slijedeći video prikazuje nezakonito odlaganje glomaznog otpada na površine u vlasništvu Grada koje Grad ne želi počistiti!


Naredna dva videa se bave sječom zdravih stabala i NE- zbrinjavanje stabala koje je počupalo nevrijeme!


Ponovo video koji prikazuje bacanje otpada na Gradske površine. Grad gleda i NE poduzima mjere!

 
 
Zagađenje rijeke Mrežnice kod Donjeg mlina, čisti je ekocid koji se kažnjava po nekoliko članaka Kaznenog Zakona Republike Hratske, Gradske vijećnike Duge Rese NE zanima.  Što Gradsko vijeće uopće zanima? Zašto se Opozicija u Gradskom vijeću ponaša kao Vladajući? Zašto dižu ruke za Vladajuće? Zašto ne glasaju protiv, već se prave ludi i "glasaju neodlučeno"? Zašto su gradski vijećnici prodali svoje Građane, a prema Dugoj Resi se odnose kao "okupacijska vojska"?

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI često dobija pisma žalbi građana koji se ne usude javno objaviti svoje negodovanje. Poznato je da u Gradskom vijeću ne postoje nesuglasice. Vijećnici dišu kao jedno. Poneki "napad" koji se dogodi na sjednici Gradskog vijeća je već unaprijed dogovoreni scenarij za medije i naivne građane. Jedna članica whatsapp grupe NAŠA DUGA RESA je poslala nekoliko fotografija od zime do danas, koje prikazuju totalnu nebrigu Grada za prekrasni dio Duge Rese - Inzl.

Inzl je umjetno stvoren poluotok na kome su niknule prve stambene zgrade početkom gradnje tvornice Pamučna industrija Duga Resa. Nekad davno je bila privilegija stanovati na Inzlu. Danas je nepodnošljivo stanovati na Inzlu. Građevinske mašine već mjesecima tresu zgrade i stanove stanara. Sve je razrovano i prizori liče na Ukrainsku bojišnicu. Dobivali smo i pisma nezadovoljnih i ljutih građana Inzla koja smo citirano objavljivali na blogu ZVD pokreta. Imena ljudi smo zadržali anonimno, da se građani ne nađu u "problemima"!

Par slika prikazuje situaciju na Inzlu koja traje već mjesecima!



Slijedeći video prikazuje "nepostojeće Gradsko parkiralište" koje je obična našudrana livada, bez ulaza i izlaza, bez zaštitne ograde bez oznaka na podlozi parkirališta. To parkiralište je bio dio predizbornog programa HSS stranke u 2017. godini. Do danas je prošlo gotovo 6 godina i to parkiralište u vlasništvu Grada nije se približilo svom izgledu datom u elaboratu. HSS koristi predizborna obećanja za obmanu biračkog tijela. Predizborna kampanja HSSa je 2017. godine obuhvatila u svojim predizbornim obećanjima i izgradnju staračkog doma u Tušmeru. Do danas nije zabijena ni jedna lopata u potpuno ruinirani Gradski park Tušmer, koji je jeftino prodan stranom investitoru.

 Potpuno absurdna situacija koju prikazuje donji video je zagrađen nogostup na mostu. Kako će most prijeći žena s dječjim kolicima ili osoba u invalidnim kolicima? Nogostupi su nam puni rupa. Na cestama su rupa do rupe. Gradski vijećnici se drže zajedno kao da su sijamski blizanci koja živi pod istim krovom. Opozicija u Gradskom vijeću NE postoji. Svako ima svakog u džepu! U Dugoj Resi svi sve znaju i svi šute! Da li se građani boje Gradske vlasti ili su i građani zagrizli dio kolača od gradske torte, znaju samo oni. Od kada je HSS na vlasti u Dugoj Resi, a to je 27 godina, kadroviranje u Gradske službe je isključivo po partijskoj liniji. Oni koji nemaju partijsku - HSS knjižicu, oni koji se nisu dodvorili Gradskoj vlasti moraju svoju djecu slat u Njemačku i Irsku da tamo konobare i peru suđe! Oni "drugi" koriste ugodna radna mjesta u Gradskoj upravi i gledaju kako da zbrinu i svoju djecu. A ti lijepi moj narode Duge Rese podržavaj i dalje HSS dok ne postaneš kmet u svom vlastitom Gradu!

 

U ime političkog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI, zbog gore navedenih činjenica, apeliram na gradske vijećnike (svih 15) da već sutra podnesu neopozive ostavke u Gradskom vijeću i da se čim prije ide na prijevremene izbore! Ako je mogao grad Split, možete i Vi u Dugoj Resi! Toliko političke hrabrosti valjda imate?!


Dražen Katić


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar