četvrtak, 30. ožujka 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Novi Ekocid u Dugoj Resi - posječen orah kod tehničkog!


 Citirani tekst, citirani komentari te fotografije preuzete su sa Facebook profila gospodje M.V. i gospodina M.P., dana 28.03.2023

"Pitanje gradu Duga Resi i Komunalnom zbog čega ste u poslijepodnevnim satima pred četiri dana kod tehničko osigura tj kod polgona je odrežan orah.Zar ste počeli na taj način zarađivati jer truplo tog oraha vrijedi 300,oo EU.Tko si ga je prodao tražit ćemo pomoć djelatnika tehničkog ko je to učini.Od tog oraha sirotinja je brala orahe i priuštila orahnjaču za Božić i Uskrs a vi tajni tajkuni s računicom ste posjekli i 100 posto prodali.Tražim građane da objave tko si je dao za pravo to ukloniti.Kad tražiš komunalno da na groblju uklone čemprese i agaciju da nam ne uništavaju grobna mjesta naših pokojni ne žele to ukloniti jer nema računicu tj..zaradu.To niko neče kupiti." Kraj citata!




Citirat ćemo neke od komentara građana koji su preuzeti sa Facebooka, 28.03.2023:

"Sramota i to malo pa uniste nam kompletan park i sve vocke u njemu

 Žal mi je Donjeg mlina jer je SVE uništeno. Ova zadnja zgrada je trebala bit odavno renovirana i u njoj napravit zavičajni muzej, jer ga nažalost D. RESA nema!?

Zašto nisu i grane odpeljane, već kako vidim samo su gurnute na obalu rijeke Mrežnice?
 
 Nisu stigli jer deblo oraha je prodano vise od 300,00Eu,a grane ne vrijede.kolegice.
 
 Užas baš sam u šoku sve se uništava a jadna raja sve to mora primit kao nešto normalno kome se žalit??
 
 
Te ljude treba pohapsiti i kazniti. Stabla koja su trebali sjeci prije propadanja nisu sjekli ali stara zdrava stabla sijeku. Poneko stablo koje jos postoji sagradili su jos davno osnivaci tvornice. Park je nekada bio pun grmova, borova i cvijeca.
Sta su do sada posadili nasi komunalci? Sta ce za nekoliko godina ostati za sijecanje osim smeca.
 
Orahovina je skupo i kvalitetno drvo" Kraj citiranih komentara!
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Gornji citirani komentari govore sve. Gradska vlast Duge Rese na odlasku, HSS-SDP ponaša se gore nego Mlečani u Dalmaciji. 
Pitanje je: Postoji li još koje drvo u Dugoj Resi koje nije posječeno i koje nakon sječe nije nestalo tragom bez obzira. 
 
Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI već godinu i pol dana svakodnevno upozorava građane grada Duge Rese na samovolju i anti-ekološku politiku u Gradu. Prošle godine su posječena mnogobrojna stabla u gradskom parku dr. Franje Tuđmana. Nakon toga su posječena stabla u blizini Trga kralja Tomislava. Posječeno je stablo preko puta kioska u Dugoj Resi koje je stotinu godina korišteno za postavljanje osmrtnica, posječeno je nekoliko stabala u blizini mosta kod bolnice i jedno stablo prema fabričkoj brani. 
 
Potpunu odgovornost za ekocid u Dugoj Resi snose svih 15 vjećnika koji sjede u Gradskom vijeću. Tih 15 vjećnika NE zastupa interese građana Duge Rese koji su ih izabrali, već neke "druge" interese. Gradsko vijeće je maćeha građanima koji su ga birali.
 
Svakodnevno u Facebook grupi NAŠA DUGA RESA koja broji preko 3.000 članova upozoravamo na sve probleme koji nas lome u Dugoj Resi. Pozivam čitaoce bloga da se pridruže FB grupi "NAŠA DUGA RESA"!

U ime Političkog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI pozivam svih 15 Gradskih vijećnika da podnesu neopozive ostavke na svoje mandate u Gradskom vijeću i da se ide na prijevremene izbore! Gradski vijećnici Duge Rese dišu ko jedan, opozicija u Gradskom vijeću ne postoji, svatko ima svakoga u džepu.
 
Dajte ostavke i idite kući!

Dražen Katić


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar