srijeda, 19. travnja 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Manjinski izbori u Karlovačkoj županiji 07.svibanj 2023!

 


Gornja slike i citirani tekst preuzeti su sa KA-Portala, 07.04.2023

 https://kaportal.net.hr/aktualno/vijesti/4338979/vlada-raspisala-izbore-biraju-se-novi-clanovi-vijeca-i-predstavnici-nacionalnih-manjina-evo-koliko-ih-se-bira-u-opcinama-i-gradovima-karlovacke-zupanije/

"Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 30. ožujka 2023. godine donijela je Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) i Odluku o raspisivanju izbora za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Izbori su provede sukladno Ustanovom zakonu o nacionalnim manjinama i mandat izabranim predstavnicima i članovima vijeća traje četiri godine. Zadnji izbori provedeni su 5. svibnja 2019. godine, a ove godine održat će se 7. svibnja.....  

Izbori će se provest i u gradu Duga Resa za jednog predstavnika srpske nacionalne manjine i gradu Karlovcu za jednog predstavnika albanske nacionalne manjine....."kraj citata!

................................................

 Manjinski izbori u Karlovačkoj županiji, kao i u Gradu Dugoj Resi održat će se 07. svibnja 2023.

U Dugoj Resi biramo jednog (1) pripadnika Srpske nacionalne zejednice. Naša županija je multinacionalna i u njoj obitavaju hrvatski Pravoslavci, hrvatski Bošnjaci, hrvatski Slovenci, hrvatski Albanci (Kosovari), hrvatski Romi te mnogobrojni pripadnici ostalih nacionalnih zajednica.

Kada razmatramo kontekst naših nacionalnih zajednica (manjine smatram pogrešnim nazivom) moramo se vratiti 33 godine unatrag na početak stvaranja nezavisnosti Hrvatske te oslobođenju od jugoslavenskog jarma. Među mnogobrojnim dobrovoljcima 1990 / 1991 bili su u Hrvatskoj vojsci u Domovinskom ratu pripadnici naših manjina. Smatra se da je preko 10.000 hrvatskih Pravoslavaca sudjelovalo u obrani Domovine. Samnom su na Turnju također bili mnogobrojni hrvatski Pravoslavci iz Karlovca. Na prvoj liniji na Turnju koja je ponegdje iznosila samo 5o metara smjenjivali smo se na straži mi Hrvati, hrvatski Pravoslavci, hrvatski Bošnjaci i hrvatski Albanci (Kosovari). kada je bila borba, a to je bilo svakodnevno, borili smo se svi zajedno i Karlovac nije nikada pao.

Ovi izbori 07.05.2023 za manjine u našoj županiji i u NAŠOJ DUGOJ RESI su bitni izbori i na njih se treba izići. Iskoristimo naše biračko pravo i izaberio najbolje! Lijep pozdrav svima!

 

Dražen Katić



Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar