utorak, 11. travnja 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Sjekirom na jablanove!

Kada sam se u ljeto 2021. vratio iz Njemačke u Domovinu u rodnu Dugu Resu bio sam zapanjen kojom mjerom i kojim intenzitetom se sijeku stabla koja rastu na površinama u vlasništvu Grada!

Prvo sam mislio da Grad sadi nova stabla, a da se ta posječena poklanjaju socijalno slabim porodicama u Dugoj Resi. Međutim, to nije bio slučaj. Grad siječe, ali ne sadi nova stabla. Posječena stabla nestaju kao da se nalaze u bermudskom trokutu. Ne postoji javni natječaj za prodaju posječenih stabala, ne postoji transparentnost. Slijedeće dvije slike i video zapisi prikazuju sječu grana na jablanovima koja  rastu uz sam stadion u Dugoj Resi. Dok sam bio djete, trenirao sam nogomet na tom stadioni i jablanovi su bili tu. Međutim, bili su jablanovi lijepih velikih krošnji. Ovi jablanovi su sada toliko oštećeni da bi moglo doći do sušenja, posebno ako kroz oštećenu koru u njih prodru razni biljni paraziti.




Za potpunu devastaciju drveća na području Grada Duge Rese jedinu odgovornost snosi 15 Gradskih vijećnika koji su 2021. birani voljom građana u Gradsko vijeće. Gradski vijećnici nemaju empatiju za Grad i njene stanovnike. Gradsko vijeće je samo sebi svrha. Apeliram na Gradske vijećnike da podnesu ostavke i da već ove godine idemo na prijevremene izbore!

Dražen Katić



Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar