subota, 29. travnja 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Politika Gradske vlasti je politika Superhika!


Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa KA-Portala, 28.04.2023

https://kaportal.net.hr/zupanija/duga-resa/4346313/novi-cjenik-odvoza-otpada-i-dugoresanima-od-1-svibnja-krece-i-odvajanje-biootpada-za-kolektivno-stanovanje-novitet-je-i-jedan-pilot-program

 

"Na novinarski upit koliko će konkretno prosječnoj dugoreškoj obitelji poskupiti ova usluga, Škrtić Pucarević kaže da povećanje ovisi o kategoriji gdje su korisnici bili prije.

Prosječno kućanstvo na spremniku do 120 litara imat će povećanje cijene oko 4 posto. Čistoća sad ima veće troškove za odlagalište pa je i to ukalkulirano, dok će kategorijama koji su prije imali obračun kao samačko i staračko stanovništvo i vikendaši cijena ide gore oko 10 posto. Onima koji su pak imali spremnike od 240 litara njima će usluga pojeftiniti za oko 5,6 posto......

Novo formiranje cijene je moralo doći i u Dugu Resu jer se radi o zakonskoj regulativi, što je i potvrdilo Gradsko vijeće....." Kraj citata!

.................................................................................

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI pune dvije godine upućuje na maćehinski odnos gradske vlasti Duge Rese (HSS-SDP)  prema građanima Duge Rese!

Kada sam pročitao Gornji citirani tekst  mislio sam da sanjam. Ovdje se radi o novom haraču na građane Duge Rese koji se u članku naziva "Zakonska regulativa". Zakon može jedino regulirati odvajanje otpada, a nikako cijene komunalnih usluga grada Duge Rese!

Pojašnjavam novi cijenik usluga odvoza i zbrinjavanja otpada:

-spremnik od 120 litara - povećanje cijene 4%!

- samačko, staračko stanovništvo, vikendaši - povećanje cijene 10%!

- spremnici preko 240 litara - pojeftinjenje oko 5,6%!

Pa tko je ovdje lud?

Zar Gradska vlast misli da smo mi nepismeni i da neznamo računat!

Samačko. staračko stanovništvo i vikendaši koji imaju jednu puno kantu za smeće (zelena kanta) ,možda jednom mjesečno, jer ju nemaju s čime napuniti platit će 10% više!

Kod plavih i žutih kanti je još ekstremnija situacija! 

S čime da napune samci i starci plavu i žutu kantu? Pa plastiku i papir gotovo da ni nemaju. Od skromne mjesečne mirovine straci oskudno kupuju proizvode i novine.  S kojim ostatkom ambalaže će puniti žutu i plavu kantu za smeće?

Šećer na kraju!

Svi oni koji imaju spremnike veće od 240 litara neće dobiti povećanje mjesečne naknade od 10%!

Njima će se cijene komunalne naknade smanjiti za cca. 5,6%!

Bravo za Gradsko vijeće Duge Rese koje je izglasalo ovo povećanje cijene samcima i starcima, a smanjilo cijene naknade onima koji "proizvode"duplo više otpada nego mi ostali!

Gradsko vijeće Duge Rese se ponaša kao Superhik iz Alan Forda, koji uzima siromašnima da bi dao bogatima!

Ako ništa do sada nije ponukalo Gradsko vijeće Duge Rese da razmisli o svojim postupcima koji su neprijateljski i maćehinski prema Građanima koji su ih izabrali, onda je to ova sramotna "Superhik" odluka!

Apel na svih 15 gradskih vijećnika Duge Rese: DAJTE OSTAVKE I MAKNITE SE IZ POLITIKE!

Vi ste izabrani od Građana da zastupate njihove interese, a ne da ih pljačkate i od njih pravite sirotinju! 

Dražen Katić


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA



Nema komentara:

Objavi komentar