ponedjeljak, 1. svibnja 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Zašto nam privatni kamioni uništavaju ulicu?

Prošle 2022. godine u proljeće započela je eksploatacija šume iznad izvora Curak pa sve do crkve Svetog duha u Gršćakima. Ta siječa i eksploatacija drva trajala je do jeseni 2022. Svakog dana teški kamioni delničkih registracijskih pločica (DE) izvozili su to posječeno drvo iz šume kroz ulicu Antuna Mihanovića dalje do odredišta. Ta eksploatacija koja je trajala mjesecima uzrokovala je da su kamioni natovareni drvom, jednim dijelom uništili asfalt u ulici Antuna Mihanovića. Na jednom mjestu u ulici potpuno je propao asfalt i nastala je rupetina koju je Grad nakon nekoliko dana sanirao.

Ulica Antuna Mihanovića je gradska, a ne državna cesta i sve popravke plaća Grad iz proračuna. Proračun se puni prirezom svih nas građana koji živimo u Dugoj Resi.

Točnije rečeno, popravak ulice Antuna Mihanovića, nakon uništenja asfalta nije platila tvrtka iz Delnica koja je svojim kamionima uništila taj asfalt. Popravak smo platili mi građani Grada!

Zašto su kamioni iz Delnica uopće vozili ulicom Antuna Mihanovića i uništavali cestu?

Prije svega jer nije postojao prometni znak o zabrani voženje vozila težih od 7,5 tona!

Tek kada nam je cesta bila ruinirana Gradsko vijeće Duge Rese se sjetilo da treba postaviti odgovarajući prometni znak!

Međutim priča ide dalje!

Privatni kamioni karlovačkih registracijskih pločica i dalje koriste ulicu Antuna Mihanovića za svoj "privatni biznis" i uništavaju to malo asfalta što je još ostalo!

Napominjem da ti privatni kamioni nisu dostavna vozila i vozila komunalnih službi Duge Rese.

Što je to dostavno vozilo?

Kada npr. Pekara Domšić naruči brašno to se može na neki način tolerirati jer je to rijetko. Iako se to brašno pekari Domšić može dostaviti preko stare ceste pa Zagrebačkom ulicom u kojoj se pekara i nalazi, za jednu dostavu mjesečno nećemo raditi dramu!

Kada netko od stanovnika ulice Antuna Mihanovića naruči drva za zimu to se može smatrati dostavom i nije "nepoštivanje prometnog znaka"!

Zašto se uopće postavljaju u gusto naselejnim ulicama znakovi zabrane za vozila teža od 3,5 ili 7,5 tona?

Prije svega jer su to stambene ulice i stanari tih ulica imaju pravo na mir i sigurnost!

U tim stambenim ulicama žive porodice sa malom djecom koja se često igraju pored ceste. Ako djetetu pobjegne lopta na cestu, pa na njega naleti veliki kamion, kakve su šanse tom djetetu da preživi!?

Upravo je to problem u ulici Antuna Mihanovića. Mala djeca nam se igraju u blizini same ceste. Kada svojim osobnim vozilom prolazim ulicom vozim u drugoj brzini i to 20 km na sat - da ne zgazim dijete ako potrči za loptom.

Privatni kamioni koji po 20 puta na dan voze ulicom Antuna Mihanovića ne voze 20 km na sat kao ja, već daleko brže. Apeliram na Gradsko vijeće Duge Rese da postave dodatni znak ograničenja brzine u ulici Antuna Mihanovića na 30 km/h, kao što se nalazi na Juranovom Brdu! Nemojte čekati da se dogodi nesreća pa tek onda reagirati, kao što ste reagirali nakon uništenja asfalta delničkih kamiona u ulici Antuna Mihanovića!

Pošto je potpuno nejasno tko je od Gradskih vijećnika zadužen za ulicu Antuna Mihanovića, odnosno gradsko naselje Trešnjevka, obraćam se ovim "otvorenim pismom" svim 15 Gradskih vijećnika Duge Rese:

"Poštovane dame i gospodo,

jednom je uništen asfalt u ulici Antuna Mihanovića jer ste vi mjesecima spavali, dok nije postavljen znak o zabrani prometa vozila težih od 7,5 tona. Sada opet spavate. Privatne tvrtke vozikaju se svojim kamionima težimod 7,5 tona (koje nisu dostavna vozima i vozila komunalnih službi) po 20 puta na dan, remete naš mir i dodatno uništavaju to malo asfalta što je ostalo! 

Svakim svojim prolazom ti privatni kamioni ugrožavaju sigurnost djece koja se često igraju pored ceste. Svakim prolazom ti privatni kamioni čine prometni prekršaj - Nepoštivanje prometnog znaka za koji se propisuju novčane kazne!

Svakim svojim prolazom ti privatni kamioni karlovačkih registarskih pločica izbijaju nam novac iz džepa jer mi iz prireza plaćamo popravak naših gradskih cesta, kao što plaćamo i vaše honorare koje dobivati svaki mjesec za rad u Gradskom vijeću! 

Poštovane dame i gospodo u Gradskom vijeću grada Duge Rese,

mi stanovnici ulice Antuna Mihanovića očekujemo da po kratkom postupku u suradnji sa "državnim institucijama" riješite protuzakonito prometovanje kamiona težih od 7,5 tona koji nisu vozila dostave i vozila komunalnih službi Duge Rese kroz našu ulicu!

Građani ulice Antuna Mihanovića imaju pravo na mir koji nam je zakonom zagarantiran. Djeca u ulici Antuna Mihanovića imaju pravo na sigurnost, pa čak i ako potrče za loptom na cesti!"

 

Dražen Katić


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA



Nema komentara:

Objavi komentar