srijeda, 17. svibnja 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Koga će slijedećeg pregazit auto na pješačkom?

 

Naš sugrađanin I.S. već bezbroj puta ukazuje u facebook grupi "NAŠA DUGA RESA" i whatsapp grupi "NAŠA DUGA RESA" na opasan pješački prijelaz iznad benzinske te na neispravne ili isključene semafore na tom pješačkom prijelazu. Gornja slika i citirani tekst preuzeti su iz gore navedene dvije grupe, 16.05.2023.

"Kod mene na riječkoj cesti kod "Kolibri" postavljen je semafor kao šminka, jer ne radi.... Moja žena je doživotni invalid jer dvije zebre kod Šangaja nitko ne poštuje"! Kraj citata!

.......................................................

Ovim pismom (Otvoreno pismo) obraćam se svim 15 Gradskih vijećnika u Gradskom vijeću Duge Rese!

Poštovane dame i gospodo Gradski vijećnici Duge Rese,

Supruga gospodina I.S. je pregažena na pješačkom prijelazu kod prodavaone "Kolibri" neposredno iznad Šangaja. Žena trpi doživotni invaliditet.

Gospodin I.S. pune dvije godine javno preko Facebooka upućuje na gore navedeni problem, a nitko iz Gradskog vijeća Duge Rese ne reagira!

Dame i gospodo Gradski vijećnici, da je na gore navedenom pješačkom prijelazu pregažena vaša supruga, kćer, sestra ili majka bi li i tada bili toliko bezdušni i pasivni i ne riješili navedeni problem?

Apeliram da još danas hitno stupite u kontakt sa Županijskom upravom za ceste i Hrvatskim cestama i da aktivirate rad semafora u roku od 48 sati!

Ne učinite li to slijedeća pregažena osoba ide vama na dušu!

Pored gore navedenog semafora postoje još najmanje dva problema prelaženja pješačkog prijelaza u Dugoj Resi koji su opasni po život:

1) Pješački prijelaz kod hotela "Duga Resa" na zaobilaznici. Iako postoji signalizacija, vozači koji putuju prema Belavićima ili dolaze iz pravca Belavića voze daleko preko dozvoljene brzine od 50 km na sat. Po mom osjećaju neki voze i preko 80 km / h. 

Predlažem da u razgovoru sa Hrvatskim cestama i Županijskom upravom za ceste brzinu vožnje od NTLa do tvornice "Jadran" ograničite na 30 km / h!

2. Prijelaz zaobilaznice prema Juranovom Brdu (kod tvornice Jadran) je opasan za život. Ogledalo koje je postavljeno kod magle i slabe vidljivosti ne štiti onoga tko tu prelazi cestu. Na tom dijelu zaobilaznice vozači nerijetko voze i preko 80 km / h. Predlažem da u razgovoru sa Hrvatskim cestama i Županijskom upravom za ceste i ovaj dio zaobilaznice ograničite na 30 km na sat!

Poštovane dame i gospodo Gradski vijećnici,

ova dva pješačka prijelaza koristim osobno i znam koliko je opasan prijelaz preko njih, pogotovo u uvjetima slabe vidljivosti. Svaki puta na ta dva pješačka prijelaza pretrčavam da ne riskiram da me vozač koji vozi daleko preko 50 km / h ne pregazi.

Međutim na području grada Duge Rese koji se proteže od Mrzlog polja do Zvečaja postoje mnogobrojni "opasni" pješački prijelazi.

Molim da hitno sanirate gore navedena tri pješačka prijelaza i da otvorite jednu telefonsku liniju za građane grada Duge Rese na koju oni mogu prijaviti opasna mjesta za prijelaz cesta na području grada Duge Rese!

Ovo će pismo biti objavljeno javno u društvenim mrežama, a pošto ste vi gospodo Gradski vijećnici vjerni čitaoci mog bloga i svega što ja objavim, molim za najžurnije riješavanje ovog problema. 

Županija i mediji će biti upoznati sa sadržajem ovog pisma!  


Dražen Katić


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

You Tube: Drazen Katic

Mobitel / Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA


Nema komentara:

Objavi komentar