utorak, 16. lipnja 2015.

"ZA" 5. IZBORNU JEDINICU - Željko Živković



 Željko Živković


NEZAVISNA LISTA

ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI“

   

 „ZA“ 5. IZBORNU JEDINICU

Poštovane Hrvatice i Hrvati, poštovane nacionalne manjine

kandidiram se na nadolazećim parlamentarnim izborima u Republici Hrvatskoj kao kandidat nezavisne liste "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" u 5. izbornoj jedinici (Požeško-slavonska županija, Brodsko-posavska županija i Vukovarsko-srijemska županija)!

Moj životopis:

Rođen sam u Vukovaru 1980. godine gdje sam živio sretno sa mojom obitelji ocem Slavkom, majkom Marijom i sestrom Slavicom.
1991.godine zbog rata sestra i ja smo napustili Vukovar pod vojnom pratnjom kroz neprijateljski obruč. Roditelji su ostali u Vukovaru. Majka je nestala u ratu i dan danas se ne zna da li je živa. Otac je ranjen na prvoj liniji obrane i nakon pada Vukovara zarobljen te sproveden u srbočetnički logor.

Nakon razmjene zarobljenika 1992. godine moj otac je pušten iz zarobljeništva te smješten u Zagrebu.

U Šćitarjevu kraj Zagreba završio sam osnovnu školu, a u Zagrebu 1. razred srednje škole.
U Puli završavam ostale razrede srednje škole.

2001./2002. regulirao sam vojnu obavezu u Požegi i Zagrebu. Nakon završenog vojnog roka započinjem moj prvi posao. Radio sam u različitim zanimanjima od konobara, blagajnika pa do asistenta upravitelja.

Od 2014. godine vlasnik sam i direktor poduzeća Megadirekt j.d.o.o. 
Sretno sam oženjen suprugom Marinom.

Služim se engleskim jezikom u govoru i pismu te njemačkim i talijanskim jezikom u govoru.

Volonterski angažman:

2003.-2011. god. bio sam aktivni član plesne sekcije KUD-a Dunav (sada djeluju pod imenom Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav Vukovar).

2007.-2011. god. bio sam aktivni član plesne i tamburaške sekcije KUD-a Kolo Vukovar.

2009.-2014. god. bavio sam se organizacijiom mladih u sudjelovanju na sportskim turnirima.

2008.-2012. god. bio sam član pastoralnog vijeća u župi BDM Kraljice mučenika u Vukovaru.

2012. god. do danas član sam ekonomskog vijeća u župi BDM Kraljice mučenika u Vukovaru.


Moj privatni profil možete pogledati pod:



Moj predizborni program čine 4 strateška područja:

A) Ekonomsko područje
Zalagati ću se za:
1. Pokretanje "Poslovne suradnje malog i srednjeg poduzetništva Republike Hrvatske sa vodećim svjetskim automobiliskim koncernima" (Daimler, BMW, VW, Renault, Fiat, Chrysler, Ford) na bazi proizvodnje sastavnih dijelova za električna vozila.
2. Pokretanje "Cijelogodišnjeg medicinskog turizma i wellness u Republici Hrvatskoj". Jačanje seoskog turizma i turističkog biciklizma, lovnog turizma, planinarenja, raftinga i sportskog ribolova.
3. Pokretanje organizirane "Ekološke poljoprivrede i stočarstva u Republici Hrvatskoj". Jačanje pčelarstva.
4. Pokretanje "Industrijskog programiranja u Republici Hrvatskoj". Programiranje za automobilsku industriju, svemirsku i zrakoplovnu industriju, programiranje za industrijske strojeve i robote, izrada aplikacija za smartphone, programiranje algoritama za burze te izrada softvera za kompijutersku industriju.
5. Pokretanje "Tekstilne industrije na bazi tehničkih vlakana u Republici Hrvatskoj". Proizvodi od tehničkih vlakana za svemirsku industriju, za industriju električnih automobila, medicinsku industriju, arhitekturu, energetiku te proizvodi u području "bionike".
6. Pokretanje "Investicija niskog rizika u Republici Hrvatskoj"!
7. "Moja predizborna kampanja koštati će porezne obveznike Republike Hrvatske 0 kuna"

B) Ekološko područje
Zalagat ću se za:
1. Postavljanje "Fotonaponskih (solarnih) sustava" na krovove vrtića, škola, fakulteta, bolnica, sportskih dvorana, općinskih i županijskih zgrada, vojarni, crkvenih zgrada, muzeja, turističkih zajednica i gradskih knjižnica u Republici Hrvatskoj.
2. Lakši "Pristup fotonaponskih (solarnih) sustava građanima Republike Hrvatske te jednostavnije i brže ishodovanje dozvola za povlaštene proizvođače električne energije".
3. Brže uvođenje elektromobiliteta u hrvatski turizam (električni automobili, električni mopedi, električni bicikli te električna plovila i brodice)
4. Dodatno subvencioniranje "Ekološke poljoprivrede i stočarstva u Republici Hrvatskoj" te pojačano subvencioniranje kroz fondove Europske unije.
5. Očuvanje ribljeg fonda u rijekama, jezerima i Jadranskom moru. Očuvanje cjelokupne flore i faune u Republici Hrvatskoj
6. Zabranu daljnjeg izdavanja koncesija na izvore pitke vode te zabranu prodaje izvora pitke vode u Republici Hrvatskoj. Voda pripada narodu!
7. Proglašenje dodatnih "parkova prirode i biotopa" zaštićenim područjima u Republici Hrvatskoj!

C) Socijalno područje
Zalagat ću se za:
1. Smanjenje poreza na mirovine zarađene u inozemstvu sa 40% na 20%!
2. Besplatan topli obrok za svako dijete u hrvatskim osnovnim školama.
3. Povećanje najmanjih mirovina u Republici Hrvatskoj paralelno s rastom stope inflacije.
4. Razmjenu učenika i studenata Hrvatske na renomiranim školama i univerzitetima u svijetu.
5. Odlaženje hrvatskih učenika i studenata na plaćenu stručnu praksu u vodeće svjetske tvrtke.
6. Uvođenje laptopa i tableta u škole kao temelj elektroničke pismenosti te zamjene za "preskupe školske udžbenike"!
7. Jačanje volonterskih organizacija u Republici Hrvatskoj.

D) Političko područje
Zalagati ću se za:
1. Ukidanje "preskupih 20 Županija", te uvođenje "5 hrvatskih Banovina" sukladno državnom grbu Republike Hrvatske.
2. Pojačano pisanje kvalitetnih ekonomskih projekata za 5. izbornu jedinicu koji se mogu financirati iz fondova EU (do 2018. godine Republici Hrvatskoj stoji na raspolaganju 1,3 milijarde eura iz fondova Europske unije).
3. Potpuno razminiranje 5. izborne jedinice od ostatka mina!
4. Zastupljenost većeg broja žena u lokalnoj i parlamentarnoj politici 5. izborne jedinice!
5. Jačanje malog i srednjeg poduzetništva u 5. izbornoj jedinici te zaustavljanje procesa iseljevanja po modelu "Trbuhom za kruhom"!
6. Jačanje EKO-ETNO turizma u 5. izbornoj jedinici!
7. Opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i Vojvodini!

Kao nezavisni zastupnik 5. izborne jedinice u slijedećem sazivu Hrvatskog Sabora boriti ću se za cijelokupno hrvatsko stanovništvo u Požeško-slavonskoj županiji, Brodsko-posavskoj županiji i Vukovarsko-srijemskoj županiji te za ekonomski snažnu i perspektivnu Republiku Hrvatsku!


Poštovane Hrvatice i Hrvati, poštovane nacionalne manjine

vjerujem da želite bolju životnu egzistenciju, uz moj predizborni program i Vaše povjerenje to možemo i ostvariti. Ako želite napredovati tada mi na nadolazećim parlamentarnim izborima poklonite Vaš glas!


Vaš nezavisni kandidat

Željko Živković

P.S. Moja predizborna kampanja voditi će se do raspisivanja izbora isključivo putem novih medija. Nakon raspisanih izbora nastavljamo predizbornu kampanju "na ulici" u dijalogu sa našim sugrađanima. Ako želite i Vi biti sudionik moje predizborne kampanje tada "podijelite" Vašim prijateljima i znancima moj predizborni program. Razgovarajte sa njima o navedenim strateškim područjima mog programa. Postavite mi Vaša otvorena pitanja ili se osobno uključite u javnu diskusiju koja se vodi u komentarima putem predizbornog BLOGA.
Odgovoriti ću na postavljena pitanja, sugestije i napisane komentare. Također je moguć i osobni (direktni) razgovor ili razgovor putem telefona.

Broj komentara: 10:

  1. PUNO USPJEHA U PREDIZBORNOJ KAMPANJI TEBI I TVOME TIMU ZELJKO!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, vjerujem da će mi glasači pokloniti svoje povjerenje i glasove.

      Izbriši
    2. hrvatice i hrvati ce ovaj puta prepoznati kvalitetu i cisto srce. glas za hrvatsku mladost!

      Izbriši
  2. Puno uspjeha i od mene u predizbornoj kampanji Vama Željko i Vašem timu.

    OdgovoriIzbriši
  3. mlad covjek koji se odrekao povrata troskova koje ce uloziti u kampanju ako predje izborni prag. odrekao se iako posteno i naporno zaradjuje za svoj kruh. da li ce se postovane hrvatice i hrvati, postovane nacionalne manjine tih troskova odreci politicke stranke koje vladaju hrvatskom zadnjih 25 godina?

    nece. nece jer su oni naucili samo uzimati a ne davati. njih ne muci cinjenica da djeca nemaju za topli obrok u skoli, da penzioneri zive na rubu ljudskog dostojanstva i da hrvatski branitelji koje dobivaju socijalnu pomoc ili skrb zive ispod ruba ljudskog dostojanstva.

    postovani, dobro razmislite kome cete ovaj puta dati svoj glas. nemojte da vas i ovaj puta prevare i da vam zamazu oci sa praznom politickom retorikom i laznim obecanjima, odnosno predizbornom obmanom.

    zauvjek vjerni domovini
    drazen katic

    OdgovoriIzbriši
  4. Trebamo se uiptati što smo mi dali za Domovinu, a ne što je Domovina dala za nas!
    To je jedino pravo mišljenje, tako su mislili naši roditelji koji su branili Hrvatsku!
    Moj otat i njegovi suborci kada su uzeli oružje u ruke branili su svoju, našu i Vašu Republiku Hrvatsku!

    Isto tako hvala Bogu, u miru, ja sam ustao i borit ću se na sve moguće načine koji su u zakonskim okvirima da poboljšamo životnu egzistenciju u Republici Hrvatskoj!

    Zauvjek Vjerni Domovini
    Željko Živković

    OdgovoriIzbriši
  5. postovane hrvatice i hrvati zatrazite od politicke vlasti i opozicije u domovini da vam svoje kandidate predstave slikom, zivotopisom i predizbornim programom. nemojte dozvoliti da vam zadnji dan gurnu izborni listic pod nos i da vas nagovore za koga da zaokruzite. 25 godina su vam uvaljivali macka u vreci. nemojte dozvoliti da vas ponovo prevare. glas za mladu hrvatsku je glas za buducnost. ugodan vikend i lijep pozdrav iz stuttgarta. drazen katic

    OdgovoriIzbriši
  6. Podržavam svaku aktivnost u pravcu izbora političara koji mogu pokrenuti nešto novo ,naročito na području gospodarstva. Isto tako se nadam, kako ovaj zanimljiv program poticanja hrv. gospodarstva iza sebe ima i konkretnije predočbe izvedivosti nego se je to ovdje moglo navesti: Zanimljivih, a neizvedenih..., programa, je do sada već bilo jako puno

    OdgovoriIzbriši
  7. Republiku Hrvatsku napustilo je previše ljudi, napuštaju je zbog nedostatka posla, financijske stabilnosti i idu trbuhom za kruhom. Imamo sve uvjete u Republici Hrvatskoj za ostvarivanje dobrog života, samo treba izabrati poštene ljude koji će nas voditi.

    OdgovoriIzbriši