subota, 1. listopada 2016.

Za 25 godina ruku je na sebe diglo čak 3.000 branitelja + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "vecernji.hr", 30.09.2016

http://www.vecernji.hr/hrvatska/za-25-godina-ruku-je-na-sebe-diglo-cak-3000-branitelja-1117666?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=1117666&utm_campaign=FB+page+statusi

"Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Brodsko-posavske županije danas (petak) je u Slavonskom Brodu organizirala program sjećanja na branitelje koji su počinili samoubojstvo. Na gradskom groblju i kod spomenika braniteljima položeni su vijenci, u crkvi župe Gospe brze pomoći služena je sveta misa, a roditelji, članovi obitelji i suborci zapalili su svijeće u znak sjećanja na najmilije.

Od početka Domovinskog rata do danas život si je oduzelo gotovo 3.000 hrvatskih branitelja. - Trebalo bi hitno nešto poduzeti na planu pomoći oboljelim braniteljima. U suprotnom, bojim se kako će se poražavajući trend samoubojstava nastaviti, jer zbog njihove bolesti pate i njihove obitelji i djeca – rekao je Pero Jerković, predsjednik udruge."

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan nezavisne liste "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI", koja je sluzbeno van-parlamentarna  opozicija nakon parlamentarnih izbora u rujnu 2016. u Republici Hrvatskoj!

Kao i vecina mojih prijatelja otisao sam 1991 dobrovoljno na ratiste, braneci svoje. Naravno da prvih dana nismo imali niti uniforme niti oruzje. Otisli smo u trapericama i cekali da bude prva puska "slobodna" kako bi mogli na prvu liniju. Bilo smo djeca. Nismo znali ni sto je rat ni sto je zivot. 

U isto vrijeme istaknuti hrvatski politicari poput gospodina Milasa (ali i mnogobrojni drugi) svoju su djecu poslali u strane zemlje. Neki su zapoceli specijalizacije u stranim zemljama, poput gospodina Kujundzica te tako izbjegli sudjelovanje u obrani Domovine. Treci su se ulovili unosnog posla "privatizacije tvrtki za osobne potrebe" , cetvrti dobrog biznisa "ratnog profiterstva". I kao sto je pokojni predsjednik Tudzman prorekao, Republikom Hrvatskom ce vladati 200 najbogatijih obitelji, to se i obistinilo, s time da njegova uza porodica takodjer spada u tih 200 obitelji (interesantna je bila kupovina banke pokojnog predsjednika svome unuku koji je u to vrijeme imao jedva 16 godina.). 

Branitelji koji nisu ostvarili svoje vojne i invalidske mirovine vecinom zive od socijale ili po neko od njih jos radi za minimalac. Mnogi se zbog danasnje situacije odlucuju otici i sa 50 godina u europske zemlje i tamo potraziti srecu.

Mnogi su digli ruku na sebe. Neki lijecnici tvrde da je PTSP izlijeciv, medjutim vecina znanstvenika zna da je tu bolest moguce samo potisnuti, a nikada se ne moze u potpunosti izlijeciti. To pokazuje dosadasnja praksa americkih veterana, od kojih su mnogi poput Hrvata izvrsili samoubojstva.

Osnovane su mnogobrojne braniteljske udruge s ciljem (stoji u statutu) da se brinu za zdravlje, zivot i unaprijedjenje zivotne kvalitete branitelja.  Ono sto je sigurno da su mnogobrojne udruge osnovane zbog financijskih poticaja koje dobivaju svake godine od drzave, a ne zbog istinskog zalaganja pomoci braniteljima. Mnoge su te udruge izmedju sebe posvadjane, mnoge su politicki instrumentalizirane, mnoge iskoristene od raznih politickih frakcija u Republici Hrvatskoj.

Mala trunka iskrenosti i Republika Hrvtaska bi krenula u pozitivnom smijeru. I na kraju zelim se podsjetiti na hrvatskog viteza "Zvonka Busica" koji je takodjer kao slobodan covijek digao ruke na sebe u "Slobodnoj Domovini Hrvatskoj":

Citat Wikipedija:

Dana 1. rujna 2013. godine Bušić je izvršio samoubojstvo hitcem iz pištolja u obiteljskoj kući u Rovanjskoj (Jasenice). Ostavio je dva oproštajna pisma u kojima navodi da „nije više mogao živjeti u Platonovoj pećini” i da mu je „lakše bilo sanjati slobodnu Hrvatsku nego izdržavati hrvatsku zbilju”.
Pokopan je u Aleji hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoj, a dan sprovoda, 4. rujna 2013., proglašen je Danom žalosti u općini Jasenice. 6. srpnja 2015. godine, na Mirogoju mu je postavljen nadgrobni spomenik.
"Za one koji su pali u borbi za domovinu nikada ne reci da su mrtvi. Oni su heroji i oni će za nas uvijek biti živi. U budućnosti, kada vi budete uživali blagodati i ljepote Hrvatske domovine i slobode, malo tko će se sjetiti koliko znoja, suza i krvi je proliveno za tu vašu slobodu. Zato..., zastani, sjeti se i izmoli kratku molitvu za one vrle domoljube koji su patili i ginuli da bi Hrvatska živjela. Moja osobna sudbina bijaše takva da sam ostvarivanje mojih snova o slobodi morao doživjeti na robiji. Zbogom prijatelji,... čuvajte našu domovinu Hrvatsku. 23. 1. 1946. – 1. 9. 2013. Zvonko Bušić Taik"

 
PREDIZBORNI KOALICIJSKI PROGRAM ZA XI. IZBORNU JEDINICU NEZAVISNE LISTE „ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI“ sa HRVATSKOM STRANKOM REDA“ NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM. Program je bio prezentiran na parlamentarnim izborima 2016, a aktualan je za narednih 10 godina!



http://drazenkatic.blogspot.de/2016/08/hrvatska-stranka-reda-hsr-xi-izborna.html



TV ZAPISI:




RADIO ZAPIS:


PJESMA: MOJA DOMOVINA- MOJA HRVATSKA!

Nema komentara:

Objavi komentar