četvrtak, 15. veljače 2024.

Porez na vikendice - Dražen Katić

Citirani tekst preuzet je sa online portala "vecernji.hr", 12.02.2024

https://www.vecernji.hr/vijesti/hoce-li-lijecnici-pomoci-da-se-izbjegne-porez-na-vikendice-ne-zelim-riskirati-mozda-zavrsim-na-sudu-

" Porez na vikendice različito se plaća: od nekoliko desetaka centi do maksimalnih pet eura po četvornom metru. Ali sve vlasnike kuća za odmor čeka razgovor s poreznicima. Kako biste dokazali da je u pitanju dom, a ne kuća za odmor, potreban je dokaz o prebivalištu, računi za komunalije na istoj adresi ili potvrda liječnika. No, liječnici kažu to nije njihov posao, nego MUP-ov." Kraj citata!

Ubiranjem poreza svaka država financira svoje troškove. Iz poreza plaćamo vojsku, policiju, zdravstvo, školstvo i sve druge neprofitne državne tvrtke i ustanove.

Gornji citirani tekst govori kako možemo dokazati da naš stambeni prostor koristimo za stanovanje u vidu prebivališta, a ne prostor za povremeni odmor - vikendice.

Dokaz o prebivalištu - potvrdu možemo bez problema dobiti u svakoj postavi MUPa. Račune za komunalije koji se priznaju kao dokaz dobivamo svaki mjesec pa nije problem u dokazivanju kuće u kojem prebivamo. 

Liječnička potvrda se smatra također dokazom, međutim pošto postoje već gore navedene dvije mogućnosti, nepotrebno je opterećivati liječnike tim aktivnostima. Liječnici prije svega imaju zadatak liječiti pacijente i svaka druga aktivnost koja ih opterećuje ide na uštrb pacijenata.

Gospodarsko buđenje Hrvatske detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

U moje 22 godine provedene u Stuttagrtu družio sam se sa inženejrima, profesorima iz područja tehnike i ekonomije, predstavnicima tvrtki. Na jednom seminaru 2007. godine zajedno sa dvoje poznanika Nijemaca utemeljili smo u Stuttgartu Organizaciju inženjera i znanstveniaka pod nazivom "UVNT GRUPPE". Organizacija je kao partner sudjelovala u značajnim istraživanjima, a također  je surađivala sa gradom Stuttgartom i sa koncernom Daimler AG. U tome radu uvidio sam da su inovacije pokretač ekonomskog razvoja i da se inovacije trebaju finacijski poduprijeti. 

Hrvatska treba inovacijama osvajati nova strana tržišta, a proces "uvoza" treba transformirati u proces "izvoza" inovativnih proizvoda.

Hrvatska bi trebala koristiti financijski potencijal Hrvatskog iseljeništva, ali na potpuno korektan način. Pokretanjem investicija ojačat ćemo gospodarstvo te ćemo se tako suprostaviti idućem velikom problemu koji nas tlači, a to je negativna demografska slika.

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar