ponedjeljak, 22. kolovoza 2022.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Duga Resa ima najbrži bežični internet u Europi?!!

 

Citirani tekst preuzet je sa stranice www.gradonacelnik.hr, 09.03.2016

"Duga Resa je postala “Smart City” s najbržim bežičnim internetom u Europi. Sa brzinom do jednog gigabita u sekundi Duga Resa tako ima čak tisuću puta brži internet nego u ostatku Hrvatske, javlja RTL televizija. Gradska uprava time želi privući poduzetnike, prvenstveno nove mlade tvrtke, no u rekordno brzom skidanju sadržaja s interneta moći će uživati i građani koji će tako film najzahtjevnije rezolucije moći skinuti za svega par sekundi.
Dizajnerske firme razvojne firme – njima definitivno je ovo autoput znanja. Već sad imamo najavu jedne firme iz Zagreba koja se ovdje hoće prebaciti tu će se novi ljudi zaposliti, rekao je Tomislav Boljar, zamjenik gradonačelnika Duge Rese. Pamučna industrija čiji prostorima zjape prazni spremna je ustupiti 40 tisuća kvadrata mladim start up tvrtkama uz brzi internet.
Predstavnci tvrtke koja je omogućila ovako brzi interenet kažu da to je Duga Resa samo početak.”Na svakoj točki u Hrvatskoj sada je moguće izvršiti konkeciju za superiornim brzinama. Uključujući otoke i druge najzahtjevnije točke. To vam je kao prelazak iz kamenog u brončano doba”, Vedran Banaj iz Future Vision.

(izvor RTL televizija)" kraj citata!


Ono što je interesantno da grad Duga Resa šest godina kasnije nema najbrži bežični internet u Europi, već uopće nema "slobodni" internet na korištenje građanima na području grada.

Slobodni internet imaju gotovo svi gradovi. On danas nije preskup, a građani mogu zadovoljiti svoje potrebe za internetom kada se nađu u gradu.

2016 je bila predizborna godina i vladajuća stranka HSS u Dugoj Resi je redovito obečavala stvari koje do danas nisu ostvarene. U predizbornoj kampanji 2017. u Dugoj Resi obećano je:

- Gradsko parkiralište kod bolnice (danas imamo našudranu livadu)

- Super brzi internet na području grada (danas grad uopće nema internet za građane)

- Moderni starački dom u Tušmeru (danas umjesto staračkog doma imamo na igralištu deponiju pijeska i građevinskog materijala koji se koristi za aglomeraciju)

- Daljnja obećanaj HSSa nepotrebno je nabrajati, jer su bila jedino dio predizbornog političkoh inženjeringa


Tko je odgovoran za takvo stanje u Dugoj Resi?

Prije svega 15 gradskih vijećnika i gradonačelnik. 

Nezavisne vijećnike koji su u Gradskom vijeću u koaliciji HSS / SDP potaknuo bih na (samo)-preispitivanje "svrhe" podrške vladajućoj koaliciji. Nezavisni vijećnici nisu vezani statutom stranke i stranačkom stegom već isključivo statutom grada Duge Rese. Vijećnici grada, a posebno nezavisni vijećnici podnose odgovornost jedino građanima koji su ih izabrali na izborima.

Ugodan dan svima!

 


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

*****************************************************

SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar