srijeda, 24. kolovoza 2022.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Sport mora bolje!


 Gospodin Marko Kolić u svom Facebook postu od 23.08.2022 navodi slijedeće, citiram:

"Osobno mislim da naš Grad ne izdvaja premali iznos novca za Sport, kako su neki znali spočitavati za zadnjih medijskih natpisa. Kako bih "običnom čovjeku" dočarao kako stvari u stvarnosti stoje, samo prenosim sljedeće informacije:
🎯 Za realizaciju djelatnosti/aktivnosti javnih potreba u sportu Grada Duge Rese za 2022. godinu - osiguravaju se u Proračunu Grada sredstva u iznosu od čak 1.466.200,00 kn!
👉*od toga sredstva namijenjena za rad sportskih udruga (klubovi) po Programu javnih potreba u sportu za 2022. godinu iznose 575.000,00 Kn.
👉*od toga samo redovan godišnji rad dugoreške "Športske zajednice" stoji 400.700,00 kuna u koji ubrajamo rad dva tajnika i njenog predsjednika navodno volontera. (jer vidim režije su im zasebna stavka pod stavkom "j").
👉*od toga nalaze se i ostali troškovi koje možete vidjeti u prilogu"
 
Činjenica je da bez novaca nema kvalitetnog sporta. Kada je u njemačkom selu Heidenheim vlasnik IT koncerna SAP preuzeo klub "FC Heidenheim" i postao glavni financijer kluba, taj seoski klub je ubrzo ušao u 1. njemačku Bundesligu. Gledajući sport u malim gradovima poput Duge Rese, bitno je naglasiti da su sport i sportaši najbolji ambasadori jednog grada.
 
Cijeli svijet je znao za Dugu Resu kroz tadašnju Pamučnu industriju, međutim Duga Resa je dala i svjetski poznate sportaše koji su je promovirali.
Sport jednog grada je žila kucavica poput prometnica. Mlade generacije sport odvlači od ulice, narkotika, alkohola i nudi im perspektivu i dokazivanje ne međunarodnoj sportskoj sceni.
 
Grad Duga Resa, kao što u medijima navodi i prvi dopredsjednik Gradskog vijeća gospodin Ivanić nema veliki proračun pa ne možemo velike novce investirati u sport. 
 
Međutim, kao što u svojoj Facebook objavi navodi gospodin Kolić nisu ta sredstva potpuno beznačajna. Ako vodstvo kluba loše gospodari novcem kojim se treba klub razvijati, ako se previše novca troši na "odojak i gemišt" tada nećemo dugoroćno proizvoditi svjetske sportaše, već ćemo u sportu stagnirati, što se dogodilo i u nogometnom klubu Duga Resa.
 
U sport se mora investirati, kako nobav, tako i rad, zalaganje, ljubav i odricanje. 
Sport u Dugoj Resi je prevrijedan da bi se koristio za političke malverzacije, kadroviranje, financijeske zloupotrebe.
 
Dugoreški sport mora bolje! Ugodan dan svima!
 

 

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar