utorak, 30. kolovoza 2022.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Naplaćuje li gradska tvrtka Duge Rese "Čistoća d.o.o." svoje usluge privatnim tvrtkama??!

Slike i citirani tekstovi preuzeti su sa Facebooka, 29.08.2022, citat:

Marko Kolić:

"Iskustva u tome da atraktivna zemljišta u gradu završavaju u privatnom vlasništvu nama nisu strana. Nakon zadnje objave o zemljištu u Tušmeru čega je vlasnik privatna tvrtka "LINDBERGH CARE DUGA RESA d.o.o.", sada ću se pozabaviti jednako atraktivnim zemljištem na Trgu hrvatskih mučenika. 
 
Na Trgu hrvatskih mučenika postoji 12.700,00 m2 površine zemljišta (izuzet je tamponirani dio u vlasništvu Župe bl. A.Stepinca) koje je u vlasništvu dvaju privatnih tvrtki, EKSPERTA GRUPA d.o.o. iz Požege i tvrtke BAKIN d.o.o. iz Zagreba. Ako se sjećate, riječ je o priči koja datira skoro 10 godina unatrag, kada je bilo govora o izgradnji trgovačkog centra, odnosno tržnice, itd.
Temeljem javno dostupnih podataka daje se izčitati kako su tvrtke vlasnici zemljišta danas aktivne na tržištu i uspješno posluju.
 
Ono što želim naglasiti je to da gradska tvrtka Čistoća Duga Resa d.o.o. svake godine malčira i kosi navedene parcele po nekoliko puta godišnje. Obzirom na drastična poskupljenja usluga tvrtke Čistoća Duga Resa d.o.o. unazad nekoliko godina, sa pravom se možemo zapitati kako, gdje i na što sve odlazi naš novac. 
 
Javnosti bi bilo dobro dati informacije temeljem čega se zasniva pravni odnos između tvrtke Čistoća Duga Resa d.o.o. i vlasnika zemljišta tvrtki EKSPERTA GRUPA d.o.o. iz Požege i BAKIN d.o.o. iz Zagreba, 
 
odnosno može li Čistoća Duga Resa d.o.o. javnosti podastrijeti Ugovore za dosadašnje višegodišnje usluge malčiranja i košnje 12.700,00m2 terena te sve izdane račune proteklih 9 godina (od 2013. godine).
 
Također bilo bi dobro saznati po kojoj jediničnoj cijeni se te usluge vrše, obzirom da na periferijama grada imamo dosta zapuštenog zemljišta koji je također u privatnom vlasništvu naših građana, kojima bi dobro došle takove usluge ove gradske tvrtke.
Čelnicima oporbenih stranaka Josip Vlašić Dražen Benković ovim putem dajem prijedlog za vijećničko pitanje.
 
P. S.
Iako nije na odmet pitati i za informaciju na koji način su privatne tvrtke stekle vlasništvo tog atraktivnog zemljišta, da li su i na toj lokaciji postojale neke obveze investitora za realizaciju projekta tržnice? Mogu li se vidjeti ti ugovori? Sjećamo se da su tu bile kombinacije zamjena i otkupa, no ipak..
 
Zatim, ima li volje i može li Grad Duga Resa otkupiti zemljište na toj lokaciji? Ima li volje putem EU fondova realizirati neki od aktualnih projekata koje provode drugi gradovi poput projekata izgradnje novih gradskih vrtića ili novih gradskih tržnica?
Lokacija je iznimno atraktivna, dok ovaj Grad u svom vlasništvu VIŠE NEMA NIKAKVOG zemljišta, koje bi svojom vrijednošću i potencijalom moglo konkurirati ovome na Trgu hrvatskih mučenika ili onome u naselju Tušmer.
LP"
 

 

 
Neki komentari u vezi ovog teksta na Facebooku, citiram:
 
Dražen Katić:
 
 
"Prijedlozi za vijecnicka pitanje HDZa i HNSa su dobri, neophodni i svrsishodni. Pored oporbenih vijecnika HDZa/HNSa apeliram na nezavisne vijecnike vladajuce koalicije HSSa-SDPa da se pripreme sa konkret im odgovorima o gore navedenoj temi. Nezavisne vijecnici U vlasti Duge Rese ne podlijezu stranackom stezi HSSa i odgovaraju jedino i jedino gradjanima Duge Rese koji su ih izabrali."
 
Blaženka Klarić:
 
 
"Što je sa tržnicom u Duga Resi?
A gdje je stala izgradnja doma za starije i nemoćne?"
 
Davorka Sladić:
 
 
"Nema prodavača na staroj tržnici a kamoli novoj da bilo"
 
Kraj citata!
 
 
Činjenica je da je grad Duga Resa rasprodao određeni dio svoje imovine, odnosno imovine građana grada Duge Rese. Činjenica je da je grad Duga Resa jedan od siromašnijih gradova u Hrvatskoj pa se postavlja legitimno pitanje: Što je učinjeno sa novcem dobivenim od prodaje gradske imovine grada Duge Rese?

Gospodin Kolić u svome postu postavlja pitanje usluga gradske tvrtke Čistoća d.o.o. naspram privatnih tvrtki na čijem se vlasništvu obavljaju poslovi košenja trave itd. Čistoća d.o.o. Duga Resa mora te poslove naplatiti i arhivirati račune posljednjih 10 godina. Pošto gospodin Kolić zamoljava da se kopije tih računa javno prikažu građanima Duge Rese, na što građani imaju pravo, zamolio bih rukovodstvo gradske tvrtke Čistoća d.o.o. u ime Političkog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI da to i učine. 
 
Transparantnost poslovanja dvije gradske tvrtke u Dugoj Resi je bitna i građani grada kao istinski vlasnici tih tvrtki imaju pravo na uvid poslovanja. 
 
Gradska vlast (Gradsko vijeće / Gradonačelnik) kada voljom građana budu izabrani dobivaju od građana ograničeni mandat od 4 godine da upravljaju gradom u cilju boljitka i kvalitete života svih građana tog grada. Nakon isteka mandata od 4 godine izabrana gradska vlast će biti ili nagrađena od strane građana novim mandatom ili će biti kažnjena novim NE-izborom. 
 
Pošto gradsko vijeće grada Duge Rese čine i nezavisni zastupnici koji nisu podložni stranačkoj stezi vladajuće koalicije HSS-SDP molim da preispitaju svoj daljnji rad u toj koaliciji i da donesu ispravne odluke. 
 
Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI smatra da sadašnje Gradsko vijeće ne radi u cilju boljitka građana grada te apeliram nezavisnim zastupnicima u Vladajućoj koaliciji da podnesu ostavke i omoguće prijevremene izbore za novo Gradsko vijeće Duge Rese. Mrcvarenje Grada i građana Duge Rese do 2025. nikome ne ide u korist.  Isto je učinio i grad Split. kada podrška i povjerenej građana nije više postojala.
 
Nezavisni zastupnici u Gradskom vijeću ne moraju imati strah od novih izbora. Ako su savjesno obavljali svoje dužnosti u Gradskom vijeću i u interesima građana grada Duge Rese, biti će zasigurno ponovo izabrani. Oni drugi će morati otići. Oni koji odu učinit će uslugu kako građanima grada Duge Rese tako i samima sebi.

Lijep pozdrav.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html


Nema komentara:

Objavi komentar