ponedjeljak, 5. lipnja 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Čuvajmo naše šume!


 Šuma u Dugoj Resi iznad izvora Curka pa do crkve Svetog Duha u Gršćakima pretrpila je prošle godine "mega-eksploataciju" u kojoj su traktori razorali cijelu šumu, u kojoj su ostale razbacane grane od eksploatiranih trupaca na sve strane i koja je ostala posuta smećem, jednim dijelom koga su bacali radnici koji su eksploatirali tu šumu. Kamioni koji su od proljeća do jedseni 2022. u taktu od dva sata izvozili tupce iz šume, nemilice su uništavali cestu (asfalt) u našoj lokalnoj ulici, a imali su registarske pločice oznake delnica (DE). Nije za isključit da je državna šuma prodana privatnom eksploatatoru iz Delnica koji je ostavio nered i pustoš, uništio u potpunosti našu lokalnu cestu, kojom nije smio ni prometovati, pobrao profit i nestao bez traga!

U toj eksploataciji naše šume svi su zakazali: Inspekcije za nadzor eksploatacije Hrvatskih šuma, Ekološke udruge, Državna inspekcija za zaštitu okoliša, Županija, grad Duga Resa! 






Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI pune dvije godine upozorava gradske vijećnike Duge Rese da intenzivnije povedu brigu o zaštiti flore i faune na području našeg Grada. Umjesto brige, mi smo dobili nemilu sječu stabala u samom užem centru Duge Rese, parku dr. Franje Tuđmana, oko trga Kralja Tomislava, na stadionu NK Duga Resa itd. 

To posječeno drvo nestaje nemilice kao da se Duga Resa nalazi u Bermudskom trokutu. Nema javnih natječaja u kojima se prodaje to posječeno drvo ili poklanja socijalno najosjetljivijima u Dugoj Resi!

Nered koji je nastao eksploatacijom gore navedenog dijela šume, Gradsko vijeće ni na jednoj svojoj redovnoj mjesečnoj sjednici nije ni spomenulo. Uništeni asfalt od strane kamiona delničkih registarskih oznaka koje su izvozile drvo iz šume Gradsko vijeće nije na svojim sjednicama ni spomenulo!

Postavljam si pitanje i pitam sve Vas: Čije interese zastupa Gradsko vijeće grada Duge Rese?


 

Dražen Katić


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

You Tube: Drazen Katic

Mobitel / Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA


Nema komentara:

Objavi komentar