četvrtak, 29. lipnja 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Zašto Gradsko vijeće ignorira zagađenje Mrežnice?


 Dvije fotografije i citirani tekst preuzeti su iz facebook grupe "NAŠA DUGA RESA", 23.06.2023

Dobar dan! Šaljem vam slike iz Parka Dr. Franje Tuđmana u D. Resi. Naime kao što se može vidjeti na slikama "nešto" istječe u Mrežnicu. Usprkos svim mogućim cijevima, aglomeraciji i svašta nešto. Još uvijek možemo vidjeti kako pretpostavljam da na tom mjestu istječe kanalizacija u rijeku. 100 m niže je dobro poznato kupaliste, kod mlina ..
Koliko puta smo već prijavljivali ovo ?
Da li je I jednom vodni čuvar izašao van na našu prijavu ? Ljudi moji radite više svoj posao !!! Osim naravno ako je vama sve to normalno .. hvala svima koji prijavljujete i koji volite Mrežnicu! Zaštitili smo Mrežnicu?

KOMENTARI na objavljeni tekst:

LJ.M.
"Smrdoca se osjeca na vise mjesta,nazalost, od tvornice pa prema dole...
Mislim da ,recimo od kupalista pa prema gore to je nestalo jer se radi o biznisu..."
 
R.B.
"lova pobrana a ništa se nije napravilo"
 
"Rekli su da neće ići u Mrežnicu da bu se napravilo"
 
 "Rekli su da su napravili odvod da ne ide u Mrežnicu kanalizacija da barem jednom naprave kako treba"
.......................................... 
..........................................

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI već pune dvije godine upozorava Gradsku vlast - Gradsko vijeće Duge Rese o ekološkoj problematici Duge Rese. Sijeku se stabla po cijelom području Grada, a da građane nitko ne pita slažu li se oni s tim ili ne. Pored toga posječena stabla nestaju kao u bermudskom trokutu, što upućuje da se posječeno drvo koje je u vlasništvu građana Duge Rese nekome dalje poklanja ili prodaje, a da nigdje nije raspisan javni natječaj o prodaji / poklanjanju posječenih stabala.

Drugi problem na koji upućuje ZVD pokret je zagađenje rijeke Mrežnice. Iako smo u više navrata Gradsko vijeće Duge Rese javno putem bloga i putem Facebook grupe "NAŠA DUGA RESA" upozoravali na zagađenje rijeke Mrežnice niti jedna sjednica Gradskog vijeća nije bila posvećena toj temi. ZVD Pokret je Gradsko vijeće Duge Rese upozoravao na otpadne vode koja se ispuštaju iz septičkih jama i bazena u Zvečaju u rijeku Mrežnicu. Upozoravali smo na kanalizaciju-otpadnu vodu koja istječe direktno kod "Donjeg Mlina" u Mrežnicu. Zagađenje Mrežnice je toliko daleko otišlo da sada "Rendžer- Čuvar Prirode Karlovac" objavljuje post o zagađivanju naše rijeke direktno u facebook grupi "NAŠA DUGA RESA".

ZVD Pokret bi se obratio direktno Gradskim vijećnicima Grada Duge Rese na njihove email adrese, međutim email adrese vijećnika na web stranici Grada ne postoje. Interesantno je da postoje telefonski brojevi i email adrese zaposlenika Grada Duge Rese na službenoj stranici, ali ne i Gradskih vijećnika. Postoji jedna općenita email adresa za sve vijećnike zajedno, za koju je odgovoran - pitamo se tko? Pitanje je tko uopće koristi tu adresu od nas građana Grada!?
 
Potpuno neozbiljno i nekorektno je od svih 15 Gradskih vijećnika da se tako odnose prema Građanima koji ih financiraju. Predsjednik Gradskog vijeća ostvaruje pravo na punu plaću u Gradskom vijeću. Dva podpredsjednika Gradskog vijeća (HSS-HDZ) ostvaruju pravo na pola plaće u Gradskom vijeću. Svih 15 gradskih vijećnika ostvaruje pravo na mjesečni honorar za rad u Gradskom vijeću!
 
I kako je moguće da Gradski vijećnici "skrivaju svoje" email adrese od onih koji ih financiraju? Nitko ne očekuje od Gradskih vijećnika da ostavljaju svoj privatan broj telefona, ali sa pravom očekujemo da Gradske vijećnike direktno. možemo kontaktirati na njihovu email adresu, a ne na općenitu adresu

ZVD pokret očekuje da Gradski vijećnici na stranici Grada Duge Rese, gdje se nalaze njihovi podaci objave i email adrese na koje ih možemo direktno kontaktirati, a ne preko posrednika. To ne moraju biti njihove privatne email adrese. Novu email adresu možete danas napraviti za dvije minute u net.hr, gmail, gmx, web itd?

Znači NE postoji niti jedan jedini razlog da građani Duge Rese pismeno NE mogu DIREKTNO kontaktirati Gradske vijećnike koje su izabrali i koje svaki mjesec fiannciraju.

Lijep pozdrav!


Dražen Katić


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

You Tube: Drazen Katic

Mobitel / Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

https://drazenkatic.blogspot.com/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html?fbclid=IwAR129oInkM8WPnjx-4OxXNO3PW2I7YKLusFzXMqdQt-ttBik3AyWaZGAE8A


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2016/08/hrvati-na-pet-kontinenata-zauvijek.html?fbclid=IwAR3VNr7Ky0Nv5bR1CYrPh5wQTE2b1WOulr-3LGFGKVaRmrAEHUM7SPJTScA


Nema komentara:

Objavi komentar