petak, 9. lipnja 2023.

Hrvatska Građanska Inicijativa - ZA ispravnu politiku u Crnoj Gori!


 Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "Radiodux.me", 08.06.2023

http://www.radiodux.me/vijesti/drustvo/politika-ne-smije-biti-nadmetanje-u-gomilanju-moci-i-vjestini-manipulacije?

“Sve ovo što se događa ovih dana, pokazuje da nam je potrebna potpuno nova politička, ali ne samo politička kultura. Naša politička scena je već predugo gladijatorska arena u kojoj se akteri bore za premoć na život i smrt. To nije politika. Politika nije nadmetanje u gomilanju moći. Politika nije vještina manipulacije. Politika nije poligon za „kreativna“ podmetanja, cinične dosjetke i infantilne ambicije. Ovo što mi ovih dana gledamo – nije politika.

Politika je nešto sasvim drugo: politika je nešto životno, nešto plemenito. Politika je svijest o dobrobiti zajednice. Politika je zajedničko djelovanje u korist svakog pojedinca. Politika je primjenjena etika. Politika je čovjekoljublje na djelu. 

To što je ovdje politika postala neprekidni obračun između neodgovornih i nezrelih ne mijenja smisao politike. To je samo pokazatelj nedoraslosti. Moramo što prije odrasti i uozbiljiti se. 

Posebno apelujemo na naše mlade kolege da nipošto ne potežu teške i toksične riječi. Da se mi u HGI pitamo, korištenje određenih prejakih riječi u javnom polju bi ubuduće trebalo tretirati kao djelo uznemiravanja javnosti.

Pozivamo sve aktere sa čitavog političkog spektra da shvate odgovornost koja stoji pred njima i da učine sve da se izborni proces regularno privede kraju, nakon čega će, nadamo se, građani i institucije odgovarajuće ocijeniti djela svakoga od nas.”

 

Adrijan Vuksanović

Predsjednik HGI

.............................................................

.............................................................

 

 
 
U ime Političkog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI pozivam sve Hrvatice, Hrvate i njihove prijatelje da dana 11.06.2023 iziđu na parlamentarne  izbore u Crnoj Gori te svojim glasom podrže "Hrvatsku Građansku Inicijativu"!
 
Hrvati su u Crnoj Gori starosjedilački i autohtoni narod i Hrvatima je mjesto u "Skupštini Crne Gore"!
 
Dražen Katić
 

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

YouTube: Drazen Katic

Mobitel / Whatsapp 0049 152 193 366 39


 

Nema komentara:

Objavi komentar