utorak, 5. ožujka 2024.

Besplatnom kavom do gosta! - Dražen Katić

Citirani tekst preuzet je sa online portala "vecernji.hr", 05.03.2024

https://www.vecernji.hr/zagreb/zagrebacki-kafic-odusevio-potezom-za-dan-zena-vlasnik-nije-nam-cilj-obogatiti-se-1751216

"Kontaktirali smo i vlasnika Ivana Belka, koji nam kaže kako prigodne posebne ponude u njegovu ugostiteljskom objektu nisu rijetkost.

– Svaki mjesec imamo nove akcije pa tako, primjerice, i ponude s pivom, a dvaput godišnje je "coffee day", kada nudimo besplatnu kavu. Imamo i kavu za jedan euro još od uvođenja nove valute – ističe Belko." Kraj citata!

Hrvatski obrtnici i ugostitelji svakim danom bore se vlastitim rukama za svoj kruh i kruh svojih zaposlenika. Konkurencija, posebno u sektoru ugostiteljstva nije mala, a posebno je izražena za vrijeme blagdana, vikendima te za vrijeme turističke sezone.

Akciju "kava za 1 euro" su neki od ugostitelja startali kao protutežu uvođenju eura i snažnoj inflaciji koja do danas ne popušta. U mnogim gradovima postoji kava za 1 euro, a čak je toj akciji pristupio i MC Donalds u Karlovcu, koji također ponedjeljkom nudi posjetiocima sve vrste kave za 1 euro.

Vlasnik kafića u Zagrebu (citirani tekst) nudi dva puta godišnje besplatno kavu posjetiocima. Ta marketinška akcija usmjerena je na zadržavanje starih gostiju i privlačenju novih gostiju.

Vlasnik kafića u gore citiranom tekstu priprema za 8. ožujak, također svojim gostima "besplatnu kavu", kako bi snažnije marketinški djelovao na taj međunarodni praznik, pa su odlučili, citiram:

 "organizirati posebnu akciju u povodu Međunarodnog dana žena. Tako će 8. ožujka, odnosno u petak, u jutarnjoj smjeni od 7 do 14 sati sve goste počastiti besplatnom kavom." Kraj citata!

Hrvatsko obrtništvo i ugostiteljstvo važan su ekonomski čimbenik i oni stvaraju najveći dio godišnjeg BDPa Hrvatske.

Privatnici ne samo da pune državni proračun iz koga se financira 240.000 državnih službenika i namještenika, već isplaćuju plaće sebi i svojim zaposlenicima.

Nerijetko Hrvatsko obrtništvo i ugostiteljstvo nailazi na velike administrativne prepreke i podliježe strogim inspekcijskim kontrolama.

To je jedan veliki "pritisak" koji samo koči daljnji razvoj obrtništva i ugostiteljstva u Hrvatskoj. Poznato je da državna revizija nije bila u bivšem Agrokoru punih 10 godina, dok su raznorazne inspekcije  nemilosrdno rešetale male obrtnike i ugostitelje.

Javna je tajna da državne inspekcije redovno u širokom krugu zaobilaze lance stranih tvrtki u Hrvatskoj i tek reagiraju kada dođe do nekog skandala kojega nije moguće prikriti. 

Ako ćemo ići đonom prema najmanjima u Hrvatskom obrtu i ugostiteljstvu koji nas zapravo i hrani, korak po korak ćemo ugušiti i zatrti tu djelatnost. 

Veliki strani prodajni lanci u Hrvatskoj izvlače kompletnu zaradu iz naše zemlje, što im omogućuje Ustav Republike Hrvatske. Nerijetko ti lanci u svojim prodajnim prostorima imaju i "ugostiteljstvo" u kojem dodatno prodaju hranu i piće. Ako ćemo detaljno kontrolirati svaku sitnicu u Hrvatskom obrtništvu i ugostiteljstvu, tada počnimo od stranih lanaca u našoj zemlji.

Gospodarsko buđenje Hrvatske detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

U moje 22 godine provedene u Stuttagrtu družio sam se sa inženejrima, profesorima iz područja tehnike i ekonomije, predstavnicima tvrtki. Na jednom seminaru 2007. godine zajedno sa dvoje poznanika Nijemaca utemeljio sam Organizaciju inženjera i znanstveniaka pod nazivom "UVNT GRUPPE". Organizacija je kao partner sudjelovala u značajnim istraživanjima, a također  je surađivala sa gradom Stuttgartom i sa koncernom Daimler AG. U tome radu uvidio sam da su inovacije pokretač ekonomskog razvoja i da se inovacije trebaju finacijski podupirati.

2021. godine vratio sam se u Hrvatsku i uvidio temeljne razlike između snažne ekonomije njemačke pokrajine Baden-Württemberg i Hrvatske ekonomije koja se razvija!

Hrvatska treba inovacijama osvajati nova strana tržišta, a proces "uvoza inovacija" treba transformirati u proces "izvoza inovativnih proizvoda".

Hrvatska bi trebala koristiti financijski i ljudski potencijal Hrvatskog iseljeništva, ali na potpuno korektan način. Pokretanjem investicija ojačat ćemo gospodarstvo te ćemo se tako suprostaviti idućem velikom problemu koji nas tlači, a to je negativna demografska slika.

Ekonomski razvoj Hrvatske usko je vezan za rad i razvoj Hrvatskog obrtništva i ugostiteljstva. Rasteretimo naše obrtništvo i ugostiteljstvo nepotrbnih porezno-administrativnih pritisaka i uplate od poreza u državni proračun biti će još veće.

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar