ponedjeljak, 11. ožujka 2024.

"Utjecajne hrvatske žene" konferencija - Dražen Katić


U prostorijama Hrvatske Matice Iseljenikia u Zagrebu, 08.03.2024 održana je pod pokroviteljstvom organizacije "Mreža Hrvatskih Žena" konferencija na temu - Utjecajne hrvatske žene. 

Na slijedećem videozapisu je moj kratki sažetak konferencije i moja razmišljanja na relaciji Hrvatsko iseljeništvo - Domovina Hrvatska!

Na facebook stranici Hrvatske Matice Iseljenika nalazi se povodom održane konferencije slijedeći tekst, koji u cjelosti citiram:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064388361427

"Kulturni program vrijedan dio konferencije „Utjecajne hrvatske žene“

Nakon konferencije održan je kulturni program u dvorani Hrvatske matice iseljenika na kojem su se predstavile tri dobitnice. Dobitnica nagrade „Utjecajne hrvatske žene“ Vesna Krezich Kittelson iz SAD-a, predstavila je knjigu „Synthesis, lost and found in America: the art of Vesna Kittelson“ (“Sinteza, izgubljena i pronađena u Americi: Umjetnost Vesne Kittelson”) koju je objavila država Minnesota u suradnji s Muzejom umjetnosti „Weisman Art Museum“ i izdavačkom kućom Afton Press, 2020. godine. Knjiga koja govori o Vesninoj karijeri i doprinosu umjetnosti i kulturi dobila je srebrnu medalju od MiPE – udruge samostalnih publicista. Vesna živi i izlaže u tri kulture, koje predstavljaju tri grada: Minneapolis-Minnesota, Cambridge-Engleska i Split-Hrvatska.
Petra Heisinger, dobitnica nagrade iz Hrvatske održala je zanimljivo i inspirativno predavanje na temu „Kako iskoristiti životne izazove kao poligon za osobni rast’’ u okviru kojeg je predstavila svoju knjigu ''Ja sam Petra nećete me slomiti'', o nepristajanju jedne djevojčice na nametnuta uvjerenja te njezinu putanju rasta i sazrijevanja. Ova magistra političkih znanosti, glazbenica flautistica, certificirana nutricionistkinja i certificirana fitness trenerica ujedno je i specijalistica za odnose s javnošću i javno oglašavanje, te poduzetnica i majka dvoje djece.
Izložba „Boje ženske solidarnosti’’
U galeriji Hrvatske matice iseljenika otvorena je izložba „Boje ženske solidarnosti“ čija je autorica dobitnica nagrade „Utjecajne hrvatske žene“ Andrea Stanić. Rođena Riječanka ističe se kao samouka umjetnica apstraktnog ekspresionizma. Njezin rad je globalno priznat, izlaže diljem svijeta i sudjeluje na bijenalima i osvaja prestižne nagrade. Njezina umjetnost, koja se proteže od apstrakcija do figura i pejzaža, potiče individualne emocije i maštu gledatelja, a u njezinim slikama osjeti se snaga, sloboda i nježnost, naglašavajući potrebu za unutarnjim mirom i opuštanjem." Kraj citata!


Na slijedećim kratkim videozapisima možete pogledati dijelove održane konferencije, a koji se u cijelosti nalaze na mome Youtube kanalu (Drazen Katic)!
 






Gospodarsko buđenje Hrvatske detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

U moje 22 godine provedene u Stuttagrtu družio sam se sa inženejrima, profesorima iz područja tehnike i ekonomije, predstavnicima tvrtki. Na jednom seminaru 2007. godine zajedno sa dvoje poznanika Nijemaca utemeljio sam Organizaciju inženjera i znanstveniaka pod nazivom "UVNT GRUPPE". Organizacija je kao partner sudjelovala u značajnim istraživanjima, a također  je surađivala sa gradom Stuttgartom i sa koncernom Daimler AG. U tome radu uvidio sam da su inovacije pokretač ekonomskog razvoja i da se inovacije trebaju finacijski podupirati.

2021. godine vratio sam se u Hrvatsku i uvidio temeljne razlike između snažne ekonomije njemačke pokrajine Baden-Württemberg i Hrvatske ekonomije koja se razvija!

Hrvatska treba inovacijama osvajati nova strana tržišta, a proces "uvoza inovacija" treba transformirati u proces "izvoza inovativnih proizvoda".

Hrvatska bi trebala koristiti financijski i ljudski potencijal Hrvatskog iseljeništva, ali na potpuno korektan način. Pokretanjem investicija ojačat ćemo gospodarstvo te ćemo se tako suprostaviti idućem velikom problemu koji nas tlači, a to je negativna demografska slika.

Ekonomski razvoj Hrvatske usko je vezan i za jaču povezanost Hrvatskog iseljeništva sa matičnom Domovinom Hrvatskom!

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar