srijeda, 13. prosinca 2023.

Demografske promjene u Hrvatskoj i Europi! - Dražen Katić


 U ponedjeljak 11.12.2023 u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je konferencija pod nazivom "Demografske promjene u Europi" na kojoj su se okupili domaći i strani stručnjaci iz područja demografije te dali svoja mišljenja o trenutnom negativnom demografskom trendu u cijeloj Europskoj uniji, uključujući Hrvatsku!

Na slijedećem kratkom videu je moj uvodni osvrt uoči same konferencije na demografsku situaciju u Europi s folusom na Hrvatsku!

Govornici na konferenciji dolaze iz društvenog, poslovnog, znanstvenog i političkog života, a neka izlaganja od njih možete pogledati pod slijedećim kratkim videozapisima!








Na slijedećem videozapisu možete pogledati moj "resumee" nakon završene konferencije i sažetak u par minuta!



Ekonomski razvoj Hrvatske nije moguć bez demografskog oporavka. Dnevno nam umire i nesretno strada oko 150 ljudi, a rodi se tek stotina djece. "Eurostat" predviđa da će Hrvatska za 20 godina, točnije 2040. imati samo 3.5 milijuna stanovnika i to jedino gubitkom 50 stanovnika Hrvatske na dan. Uvozom strane radne snage i izdavanjem azila taj problem se u narednih 20 godina ne može riješiti. Ne postoji garancija da strana radna snaga neće nakon par godina rada u Hrvatskoj otići u neku ekonomski jaču državu Europske unije. Ne postoji garancija da će ljudi kojima je odobren politički azil u Hrvatskoj u njoj trajno nastaviti živjeti, jer se azil odobrava na "određeno vrijeme", nakon čega se većina azilanata vraća u svoje zemlje. Na kraju strana radna snaga i azilanti nisu rođenjem i porijeklom Hrvati i njihovo trajno nastanjivanje u Hrvatskoj ne znači i poboljšanje demografske slike Hrvatskog naroda u Hrvatskoj. Ekonomski razvoj Hrvatske detaljno sam obradio u mome predizbornom programu za državne izbore 2024. pod slijedećim linkom. Pod tim linkom možete pogledati i moj životopis, kao kandidata za 7. Izbornu jedinicu:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

U moje 22. godine provedene u Stuttagrtu uočio sam da su Nijemci ubrzani problem starenja svog stanovništva i negativni demografski trend pokušali riješiti izdavanjem velikog broja političkih azila i da danas imaju "Getho-e" i "No go aria" u svojoj vlastitoj zemlji. Već prije 10 godina broj stranaca u Stuttgartu je prelazi broj domaćeg njemačkog stanovništva. Pošto u Hrvatskoj živi samo nešto više od 3.8 milijuna stanovnika, mi nikakao "njemačkim metodama" ne možemo riješavati gore navedenu problematiku. Izdavanje azila i nekontrolirani uvoz strane radne snage ne može riješiti demografski problem Hrvatske. Taj problem može riješiti organizirano i pod državnom upravom rukovođeno naseljavanje Hrvata sa svih 5 kontinenata u matičnu zemlju. Kao uzor useljavanja vlastitog naroda u matične zemlje možemo uzeti primjer Mađarske i Izraela.

Lijep pozdrav svima. 🇭🇷

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA 

 
Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

web: www.drazenkatic.blogspot.com

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Twitter (X): ZVD_eV

Instagram: katic.drazen

You Tube: Drazen Katic

Whatsapp 0049 152 193 366 39

***************************************************** 

KANDIDAT ZA ZASTUPNIKA  U 7. IZBORNOJ JEDNICI - Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

PROGRAM 7. IZBORNE JEDINICE I MOJ ŽIVOTOPIS NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

https://drazenkatic.blogspot.com/2023/08/vas-zastupnik-za-7-izbornu-jedinicu.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar