petak, 28. srpnja 2017.

Bivši ministri financija Šuker i Dalić prijavljeni za kaznena djela teška više od 180 milijardi kuna!? + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dnevno.hr", 16.01.2017

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/uto-bivsi-ministri-financija-suker-i-dalic-prijavljeni-za-kaznena-djela-teska-vise-od-180-milijardi-kuna-991464/


"Šukerijada' je trajala cijelih 7 godina i da je on za to vrijeme uspio tako temeljito uništiti državne financije da se šteta cijeni na oko 70 - 80 milijardi kuna. Ili tri četvrtine Državnog proračuna. To je bila cijena koju je Hrvatska morala platiti da bi on, svojim debelim mesinama, osigurao mjesto u ministarskoj fotelji.
 
Kada je Kukuriku koalicija 2012. došla na vlast, o hrvatskim financijama se znalo samo jedno: da su bile privatna Sanaderova prćija i njegovog malog od kasice prasice, ministra Šukera. Sve ostalo bilo je u kategoriji: „Sve je moguće, samo da štimaju“. Priča kaže da je Šuker na sastanku na kojem je predložen za ministra financija pošteno zavapio: „Ljudi moji, kako ću ja to? Ja o tome ne znam ništa“. Ali mu je Ćaća rekao da ništa ne brine i da samo radi što mu se kaže, pa će sve biti u redu. I tako se rit gospodina Šukera našla u ministarskoj fotelji.

Priča dalje kaže da se već za dva mjeseca Šuker počeo smatrati velikim stručnjakom za državne financije i da je počeo dijeliti, po hodnicima i na sjednicama Vlade, lekcije ako je uopće s nekim htio o njima razgovarati… Bilo to istina ili ne, nepobitno je da je „Šukerijada“ trajala cijelih 7 godina i da je on za to vrijeme uspio tako temeljito uništiti državne financije da se šteta cijeni na oko 70 – 80 milijardi kuna. Ili tri četvrtine Državnog proračuna. To je bila cijena koju je Hrvatska morala platiti da bi on, svojim debelim mesinama, osigurao mjesto u ministarskoj fotelji.

Nakon njega i Sanadera, u kratkotrajnom vladanju gospođe Kosor, ministarske fotelje se dohvatila gospođa Martina Dalić za koju se u stručnim krugovima općenito smatralo da je za Šukera – „raketa“ za financije. Istini za volju, za godinu dana koliko joj je trajao mandat vrle ministrice, ondašnje i sadašnje, Martina Dalić i nije mogla bog zna što napraviti, osim da si pribavi u CV-u da je bila državna ministrica financija i tako digne cijenu na tržištu rada.

„Rad“ to dvoje na državnom blagostanju, promaknuo je svim nadležnim državnim institucijama koje, kao i obično, nisu odradile ništa, a kamo li ono što su trebale. I sve bi, vjerojatno, palo u zaborav, mi bi otplaćivali pokradene kredite, plaćali poreze i za državne porezne utajivače, kradljivce koncesija, autocesta itd. da se, kao i uvijek, nije našla jedna dobra duša koja si je dala i truda i vremena pa dio tog sistematizirala na papiru i podnijela kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu.

Došli smo u posjed te kaznene prijave. Generalije građanina koji ju je podnio, poznate su redakciji. Gospodin kaže da se prilikom sastavljanja kaznene prijave, kao dokazima za svoje tvrdnje, služio redovnim godišnjim izvještajima o obavljenim revizijama provedbe Zakona o državnom proračunu koje je Državni ured za revizije, onda pod vodstvom Šime Krasić, svake godine podnosio Saboru na usvajanje. Dakle, svi navodi koje je on napisao, službeno je verificirao Sabor – da su točni i imaju snagu dokaza.

Međutim, najveća bijeda u cijeloj priči o ovoj mega krađi leži u tome, što je u njoj sudjelovao i Sabor. Naime, Vlada ima zakonsku obvezu da svake godine podnosi Saboru izvještaj o provođenju Zakona o državnom proračunu koji onda Sabor može prihvatiti ili odbiti. Sabor je glasovima pozicije sve Šukerove izvještaje prihvatio!

A onda je prihvatio i dijametralno suprotne izvještaje Državnog ureda za reviziju, koji su jasno ukazivali na počinjenje kaznenih djela u muljanju s državnim sredstvima.

Kao najviše tijelo koje bi se trebalo brinuti o interesima države i građana, Sabor – nije poduzeo ništa. I tako je počinio veleizdaju nacionalnih interesa! Jer, nije pokrenuo niti jedan postupak kod DORH-a za utvrđivanje odgovornosti odgovornih osoba za ovu mega pljačku, već je mirno i bez grižnje savjesti dopuštao da se ona ponavlja iz godine u godinu.

Naime, gospoda sabornici iz redova pozicije, rađe su čuvali svoje fotelje, nego nacionalne i državne interese, pa se nisu „talasanjem“ htjeli zamjeriti Ćaći da ne izlete iz njih… Jednostavnije i probitačnije im je bilo uključiti se u prljavu rabotu pokroviteljstva nad kriminalom koji je doveo državu na rub kolapsa i čije će posljedice osjećati i generacije koje tek dolaze. Zato ni nije čudo da se kod nas općenito smatra da Mafija posjeduje državu, a ne obratno, kada se mafijaški principi prakticiraju u samom Saboru i Vladi.

U 25 godina ovakvog rada Sabora treba tražiti uzroke sveopće propasti Hrvatske i zašto smo od nekada prosperitetne, industrijski srednje razvijene države koja je bila Disneyland za države poput Litve, Letonije, Rumunjske, Češke, Slovačke…, postali lovište za nekakve mađarske kriminalce i zašto je danas iza nas samo Bugarska, koja ima još gore Sobranje od našeg Sabora…"

KOMENTAR:

Ako ste pazljivo procitali ovaj clanak koji je napisan prije 6 mjeseci i vidjeli da je podnesena kaznena prijava po kojoj istrazna tijela (MUP, DORH) moraju postupati jasno je da je istraga jos uvijek u toku ili s druge strane da je istraga u potpunosti obustavljena.

U ovom clanku spominje se direktno ministar Suker. Medjutim svi dosadasnji ministri financija te predsjednic dosadasnjih Hrvatskih vlada su djelomicno odgovorni za financijsku situaciju u Domovini Hrvatskoj.

Prije svega tu se misli na:

- vanjski dug drzave koji prelazi 40 milijardi kuna

- prodane zlatne rezerve Hrvatskog zlata, po nepoznatoj cijeni, nepoznatom kupcu te nepoznatom daljnjem tragu novca ostvarenog prodajom

- prodaju gotovo svih Hrvatskih banaka stranim bankama

- prodaju izvora pitke vode privatnim tvrtkama i koncernima

- prodaju drzavne imovine privatnim ponudjacima (drzavna imovina je vlasnistvo Hrvatskog naroda, a ne Vlade Republike Hrvatske)

- zaduzivanje Hrvatske drzave u inozemstvu po potpuno nepovoljnim kamatama

- unistene mirovinskog fonda Republike Hrvatske (malverzacijama novac mirovinskog fonda investiran u tvrtke koncerna Agrokor)

- prodaja Hrvatskih otoka privatnim osobama (Hrvatski otoci su vlasnistvo Hrvatskog naroda, a ne Vlade Republike Hrvatske)

- zloupotrebu HBORA za financiranje koncerna Agrokor (sredstva HBORA su namjenjena za razvojne projekte u Domovini Hrvatskoj, a ne za financiranje privatnih tvrtki)

Ministri financija Republike Hrvatske su bili:

SADASNJI: gospodin MARIC

PREDHODNI:
(Slike i datumi su preuzeti sa sluzbene stranice Ministarstva financija)
http://www.mfin.hr/hr/ministri-financija
 
   
Boris Lalovac
   od 15.5.2014. do 22.1.2016.

 
Slavko Linić
od 23.12.2011. do 6.5.2014.
         
 
Mr. sc. Martina Dalić
 od 29.12.2010. do 23.12.2011.
Ivan Suker
Ivan Šuker, dipl. oec.
od 23.12.2003. do 28.12.2010.
Mato Crkvenac
Prof. dr. Mato Crkvenac
od 27.1.2000. do 23.12.2003.
Borislav Skegro
Mr. sc. Borislav Škegro
od 11.9.1997. do 27.1.2000.
Bozo Prka
Mr. sc. Božo Prka
od 7.7.1994. do 11.9.1997.
Zoran Jasic
Prof. dr. Zoran Jašić
od 12.8.1992. do 7.7.1994.
Jozo Martinovic
Mr. sc. Jozo Martinović
od 4.8.1991. do 12.8.1992.
Marijan Hanzekovic
Prof. dr. Marijan Hanžeković
od 25.7.1990. do 3.8.1991.



Nema komentara:

Objavi komentar