srijeda, 26. srpnja 2017.

ZNAJU DA ĆE IM SE ISPLATITI: Grcaju u dugovima, radnici im ne dobivaju plaće, ali HDZ-u doniraju stotine tisuće kuna! + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dalicom.eu", 25.07.2017

http://dalicom.eu/znaju-da-ce-im-se-isplatiti-grcaju-u-dugovima-radnici-im-ne-dobivaju-place-ali-hdz-u-doniraju-stotine-tisuce-kuna/

"Najveći donator HDZ-a koji je najvećoj hrvatskoj političkoj stranci poklonio maksimalnih 200.000 kuna je tvrtka Lana- Karlovačka tiskara u vlasništvu kontroverznog poduzetnika Nikole Hanžela. Po nalogu Županijskog suda u Karlovcu, Hanžel mora vratiti protupravno stečenih 1,1 milijun kuna, no unatoč presudi i dugu donirao je HDZ-u. Zanimljivo, Hanžel je bio i najveći donator u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović, kad je uplatio malo manje od 200.000 kuna.


Po 100.000 kuna HDZ-u su od siječnja donirale tvrtke Istra D.M.C. iz Umaga i Tekol-Teri Inžinjering iz Rijeke.

Tvrtka OŠTRC d.o.o. donirala je čak 70.000 kuna, iako je u ozbiljnim financijskim problemima. Dug koji ima penje se iznad tri milijuna kuna i iznosi 3,662.200 kuna.

Tvrtka Zagorka d.o.o. iz Bedekovčine, koja se bavi proizvodnjom kamina i kaljavih peći, u sličnom je problemu. Ove je godine HDZ-u poklonila 20.000 kuna, dok s druge strane ima dug koji premašuje milijun kuna.

Istu donaciju od 20.000 kuna dala je i tvrtka PL SUPER d.o.o. koja se bavi veleprodajom drva, građevinskog i sanitarnog materijala. Njihov dug je nešto manji nego dug Zagorke d.o.o. i iznosi 271.700 kuna.

OŠTRC d.o.o iz Zagreba također ima nekoliko milijuna kuna minusa. Fali im čak 3,662.000 kuna, no to ih nije spriječilo da HDZ-u doniraju čak 70.000 kuna.


Popis tvrtki dužnika koje su unatoč vlastitim financijskim problemima ipak odlučile “investirati” u HDZ nepregledno je dug, pišu 24 sata."


KOMENTAR:


Doniranje novca politickim strankama u Europskoj demokraciji uobicajena je pojava. Dio doniranog novca tvrtke i pojedinci mogu na kraju godine u poreznoj prijavi otpisati od ukupnog poreza. To je pojedinim tvrtkama cak i motivacija da doniraju sredstva u politicke svrhe.


Medjutim pojava doniranja novca hrvatskih tvrtki koje su u minusu ili koje cak duguju drzavi je neuobicajena praksa. Ta praksa se sprovodi u Domovini Hrvatskoj.


Postavljam si pitanje: Kakav je to porezni sustav koji dozvoljava da nelikvidne tvrtke doniraju novac i kasnije ga otpisuju od poreza?


Drugo pitanje je: Kakav je to pravni sistem u Hrvaskoj koji nakon pravomocne presude Suda o vracanju duga karlovacke tvrtke, dopusta da ta tvrtka usprkos presudi prvo donira novac, a onda mozda "nesto i vrati"?


Svatko od nas mora sam pronaci odgovor na ova dva pitanja, univerzalni odgovor nije moguce dati.



 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Nezavisna liste ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM nezavisne liste "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:



Nema komentara:

Objavi komentar