Dienstag, 9. Januar 2018

Tribina u Europskom parlamentu: Hrvatska proglašena "bolesnom demokracijom"+ KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "index.hr", 09.01.2017

http://www.index.hr/vijesti/clanak/zastupnik-eppa-u-europskom-parlamentu-organizira-tribinu-o-hrvatskoj-kao-bolesnoj-demokraciji/1018233.aspx

"Danas se u Europskom parlamentu održava predstavljanje izvještaja Ill Democracies in Europe, tj. Bolesne demokracije u Europi, u kojima se tematizira ugroza ljudskih prava i vladavine prava u neliberalnim demokracijama poput Poljske i Mađarske, ali i Hrvatske kao još jednog negativnog primjera takvog trenda u Europskoj uniji. Izvještaj se bavi i sličnim trendovima u Srbiji.

Predstavljanje su organizirali zastupnici Europskog parlamenta Sophie in't Veld (liberalna frakcija ALDE) i Frank Engel (Europska pučka stranka), oboje vrlo aktivni i utjecajni članovi parlamentarnog odbora za ljudska prava, pravosuđe i unutarnje poslove.

Plenković očito nije ostavio dobar dojam na kolegu iz "stranačke obitelji"


Znakovito je da je i HDZ, odnosno premijer Andrej Plenković, član EPP-a, pa se čini da njegova dosadašnja politika nije baš ostavila dobar dojam na kolegu iz europske stranačke obitelji Engela, koji je jedan od dvoje organizatora predstavljanja izvještaja o Hrvatskoj kao potencijalno neliberalnoj i ''bolesnoj demokraciji''.

Na predstavljanju izvještaja i tribini će govoriti Ivan Novosel iz Kuće ljudskih prava, te mađarska ljudskopravaška aktivistica Marta Pardavi i njena poljska kolegica Malgorzata Szuleka."

 KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Kritike koje stizu iz Europskog parlamenta su u potpunsti opravdane. Politika premijera Plenkovica je postkomunisticka diktatura!

Strateski segment koji koristi premijer Plenkovic u svojoj politici je zastrasivanje Hrvatskog naroda. Zastrasivanje on sprovodi na nacin da zbog sitnice stisne nekome prijavu ili uhapsi "jadnog starca" zbog sitne prijetnje. Kada bi ja trzao na svaku prijetnju pete kolone koju dobijem tada bi svaki drugi dan isao kod njemackog drzavnog odvjetnika podnositi kaznenu prijavu. 

Nedavne prijetnje vladajuce oligarhije su bile blokiranje facebook profila. A ako vas i blokiraju otvorite novi profil. Koliko su meni puta do sada blokirali facebook profil? Par puta. I sta se dogodilo? Nista. Napisao sam pismo centrali facebooka u Irskoj, zaprijetio sam im Europskom komisijom i za par sati su me odblokirali.

Da li je vas facebook profil toliko vrijedan da se kao mali mis zavucete u rupu i ne sudjelujete u politickom zivotu.

Ako jeste, shvatiti cete uskoro da ste u krivu. Kada vam se djeca isele u Irsku i Njemacku, kada Domovina postane dolina suza u kojoj zive osamljeni starci shvatiti cete da se pravda i pravo, ponos i sloboda ne dobivaju na poklon, vec da se za njih bori. 

Vlada premijera Plenkovica je direktni krivac za zadnji egzodus Hrvata i pripadnika Nacionalnih zajednica iz Domovine Hrvatske. Premijer Plenkovic je na celu nehrvatske, nesocijalne i nesposobne vlade ucinio od Hrvatske ekonomsku pustinju. Bugarska i Rumunjska su nas ekonomski i socijalno odavno pretekle. Nasa Domovina je zaduzena sa preko 300 milijardi kuna.

Ljudi koji su napustili u zadnje vrijeme Domovinu vecinom izjavljuju da "Nepravdu vise nisu mogli trpiti"! Da li je iseljavanje dio politickog programa premijera Plenkovica kako bi osigurao Iseljenickim novcem place i povlastene mirovine politickoj oligarhiji?

U jednom trenutku da Hrvatsko Iseljenistvo kompletno blokira dostavu novca i potrosnju u Domovini Republika Hrvatska bi bankrotirala. Iseljenistvo kada ode u mirovinu oporezuje se u Domovini sa 40%. Najveci porez na svijetu placa Hrvatsko Iseljenistvo. Sada svima moze bit jasno od kuda se placaju policija, lijecnici, ucitelji, vojska, politicari, od kuda se isplacuju mirovine.

Politicki pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI nakon slijedecih parlamentarnih izbora ce preko svojih zastupnika u Saboru pokusati sprovesti ono sto stoji u nasem izbornom programu. Medjutim za to nam je potrebna Vasa pomoc. Bez obzira kojoj politickoj orjentaciji pripadate, ako imate "cisto srce" dobrodosli ste u nas pokret. Koristite nas program za unapredjenje vasih opcina i gradova. Nas program nije napisan za politicko profiliranje naseg pokreta vec za cijeli Hrvatski narod.

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske osjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku kataklizmu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvatske gdje god to mogu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.

Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen