utorak, 28. kolovoza 2018.

MESIĆEV UDBAŠKI DOSJE OD 1958. DO 1990. Koga je sve cinkao i što je govorio + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "maxportal.hr", 27.12.2017

https://www.maxportal.hr/vijesti/mesicev-udbaski-dosje-od-1958-do-1990-koga-je-sve-cinkao-i-sto-je-govorio/

"Iako je objavljeno da je Mesićev dosije izgubljen, pronašli smo ključne dijelove.  U ranijem tekstu objavili smo dokument iz 1989.  kad je HDZ već bio osnovan i raspisani prvi višestranački izbori u Hrvatskoj. Danas objavljuje kompletnu dokumentaciju iz fajla Stipe Mesića.


Ranije je objavljeno da je Mesićev dosje nestao ma relaciji MUP – Hvatski državni arhiv.  HDA je potvdio da ga je oprimio, ali ga fizički nisu dobili i nalazimo se u pat poziciji. Dosjea nema, nitko nije kriv ta njegov nestanak.
“Iako su u Hrvatskom državnom arhivu dosjei o Stipi Mesiću evidentirani kao preuzeti, izgleda da su u međuvremenu nestali jer ih tamo više nema. Djelatnici HDA potvrdili su nam da je taj dosje uistinu evidentiran u popisu preuzete dokumentacije, ali ga, tvrde, nikada nisu dobili. Je li nestao, je li se zagubio ili je slučajno ostao u SOA-i, nije poznato”, objavio je Jutarnji list prije dva tjedna.

Mediji skloni Mesiću od od toga rade dramu. Glavna tema je gdje je nestao dosje (valjda su ga desničari ukrali?), nastojeći u drugi plan staviti što zapravo u dosjeu piše, a što je jedino bitno.
U dosijeu piše da je Mesić kontaktne s Udbom imao još kao student, a zadnji su zabilježni su potkraj 1989. kad je HDZ već bio osnovan i raspisani prvi višestranački izbori u Hrvatskoj.



Mesiće je potkraj 1989. kontaktirao sa Srećkom Ožegovićem, agentom KOS-a iz grupe “Labrador”
Za Mesiće se ni jednom dokumentu ne navodni kodno ime. Izrijekom se kaže da nema pseudonim, da je dragovoljno pristao na suradnju i vješto prikriva kontatke sa službom. U razgvorima je najčešće spominjao Vladimira Šeksa.
Nekoliko agenata Službe državne sigurnosti s kojima je Mesić kontaktirao suradnju vode pod egidom – Klasni neprijatelj u zemlji – politička i druga aktivnost, a informativni razgovori najčešće su vođeni izvan službenih prostorija SDS-a.

Šef zagrebačke Udbe tada je bio Kolja Družić, a razgovore s Mesićem vodio je agent Srećka Ožegović, a ta činjenica daje novu konotaciju suradnji Mesiće s Udbom.
Srećko Ožegović bio je pripadnik skupine agenata KOS-a koja je u Hrvatskoj  1991. izvela operaciju “Labrador” koja se sastojala od nekoliko terorističkih napada na židovsku zajednicu i Židovsko groblje u Zagrebu, a s ciljem da se Hrvatsku prikaže kao profašističku državu i spriječi njeno priznanje
Operacija Labrador upotpunjena je Operacijom Opera – propagandnom kampanjom koju je osmislio KOS kako bi dezinformirao medije ( što je dijelom i uspio) i slabio borbennu moć Hrvatske vojske.

Upravo taj Srećko Ožegović skupljao je podatke o Stipe Mesiću za potrebe Udbe, Mesića koristio kao suradnika za obradu drugih hrvaskih nacionalista, a početkom agresije na Hrvatsku, kao pripadnik skupine “Labrador”, Ožegović je Mesićev dosje predao KOS-u. Preuzeo ga je Čedo Knežević, operativac Drugog detašmana vojno-sigurnosne službe Ratnog zrakoplovstva JNA, sa sjedištem u Maksimirskoj 63 u Zagrebu.

Mesićev dosje potom je proslijeđen u Beograd i završio na radnom stolu  Aleksandra Vasiljevića, načelnika Uprave bezbednosti JNA.
Da ne bi prepričavali što je Mesić govorio agentima Udbe Franji Tuđmanu, Vladmiru Šeksu, Vladi Gotovcu , braći Veselica i ostalim hrvatskim nacionalistima, pročitajte u dosjeu."


KOMENTAR:

Obavjestajne sluzbe UDBE i KOS-a bile su duboko utkane u drzavnu politiku u samom pocetku osnivanja Hrvatske drzave (Manolic, Boljkovac, Perkovic, Mustac, Mesic.....).

U to vrijeme osnivanja drzave se zaboravilo da su pripadnici tih istih obavjestajnih sluzbi izvrsili odmazdu nad Hrvatskim narodom nakon kapitulacije NDH 1945.

Obavjestajne sluzbe su ubile veliki broj Hrvatskih emigranata u stranim zemljama (najpoznatiji slucajevi su Djurekovic te porodica Sevo). Jugoslavenske obavjestajne sluzbe su ubile dvojicu Hrvatskih emigranata u Stuttgartu (Königstraße). U to vrijeme njemacki kancelar Willy Brandt (Socijaldemokrat) je okretao glavu od ubojstava Hrvatskih emigranata u Nemackoj samo da bi se dodvorio Titu. Ubijeno je do 1990 oko 80 Hrvatskih emigranata bez suda i sudjenja. Ti ljudi nisu pocinili zlocin niti prekrsili zakon. Likvidirana je porodica Sevo u Italiji, a curicaje imala samo 8 godina. 

Likvidacija Hrvata se nastavlja i u Domovinskom ratu. Postoji sumnja da su obavjestajne sluzbe ubile Hrvata Miru Baresica 1991 (Metak u ledja). Postoji sumnja da su obavjestajne sluzbe likvidirale Blaza Kraljevica i 8 njegovih paratitelja 1992 u Bosni i Hercegovini.

Danas su na vlasti djeca onih koji su bili suradnici ili direktni zaposlenici jugoslavenskih obavjestajnih sluzbi. Rezervni major JNA, otac premijera Plenkovica je 1991 napusio Hrvatsku i do danas zivi u Sloveniji. Izvori govore da je radio za obavjestajnu sluzbu. 

Otac bivseg predsjednika Josipovica bio je partizanski oficir. Osim sto je ujahao konjem u crkvu i srusio oltar, postoji indicija da je izdao nalog kao obavjestajac za likvidaciju porodice Sevo u Italiji.

Do zadnjeg trenutka je bivsi premijer Milanovic stitio Perkovica (Lex Perkovic) od izrucenja Njemackoj. Perkovic ga je direktno zaposlio u tadasnjem Ministarstvu vanjskih poslova RH u cije je vrijeme ministar bio Ivo Sanader. Ova prica bi mogla ici do sutra. Ministar NDH Artukovic je kao starac na nosilima deportiran u Jugoslaviju gdje mu se i sudilo. U Nümberskom procesu se sudilo nacistima za pocinjene zlocine.

Za zlocine pocinjene pod zvijezdom petokrakom nije nitko osudjen do danas (izuzev Mustaca i Perkovica). Nije li svaki zlocin isti? Nije li zlocin definiran zenevskom i svim ostalim ratnim konvencijama. 

Do danas pripadnici vojske SAO Kraine i paravojnih cetnickih postrojbi secu slobodno Hrvatskom. Neki rade u drzavnim institucijama, a neki su cak i u politici. Ako je netko pocinio zlocin u Domovinskom ratu, zasto mu se ne sudi? Sudili smo Hrvatske generale, zasto ne sudimo i druge? 

Abolicija koju je izdao pokojni predsjednik Tudzman vise nije na snazi. Prije par godina Europska komisija je ukinula tu aboliciju i dala Hrvatskom pravosudju slobodne ruke da sudi svima koji su pocinili zlocin u Domovinskom ratu.


Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus naroda iz Domovine, mi odgovaramo "Koalicijom DOMOVINA". Ako se osjecate pozvanim u koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Ako imate konstruktivni politicki prijedlog javite se bez ustrucavanja. U najkracem roku dobiti cete odgovor! Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:




Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar