petak, 3. kolovoza 2018.

Pukovnik sam i ratni zapovjednik brigade, a MUP me, kao za vrijeme Tita, istražuje hoću li doći u Knin + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "maxportal.hr", 03.08.2018

"Početna odluka Vlade je da se proslava Oluje 5. kolovoza u Kninu održi na platou Kninske tvrđave, a nakon prosvjeda braniteljskih udruge 23. obljetnice Oluje slavit će se na Trgu Ante Starčevića.


Neslužbene su informacije da su se vladajući bojali zviždanja i prosvjeda pa su htjeli manji broj ljudi na proslavi – na Tvrđavu dolaze samo oni s akreditacijama, a ratni invalidi nikako –  ali je protokol ipak promijenjen.
Problem je bila i zastava HOS-a koja bi trebala biti u svečanom postroju, a ove godine proslavi u Kninu nazočit će i nekoliko pripadnika garde Minnesote pa se smatralo da nije zgodno da HOS-ova zastava bude uz znakovlje US Army.
No, branitelji su otklonili prijedlog vladajućih.

“Ako smo bili zajedno 1991. ili 1995. ne vidim ni jedan razlog zašto ne bi bili ni danas. Odreći se HOS-a i njegovih zasluga u obrani Domovine, posebno važnih zaslužnih u obrani Vukovara, Škabrnje ili Dubrovnika, bilo bi ravno izdaji i nitko od predstavnika braniteljskih udruga nije želio pristati na takav scenarij”, ispričao nam je jedan od sudionika dogovora u Vladi
Nakon pregovora u Vladi i to je promijenjeno pa će HOS-ova zastava biti u Kninu. Prošle godine upravo to, postrojavanje bez zastave HOS, bio razlog za incidente koji su rezultirali uhićenjima nekoliko HOS-ovaca.

Da ni ove godine nije sve bilo idealno ispričao nam je Marko Skejo, pukovnik Hrvatske vojske u mirovini i jedan od ratnih zapovjednika HOS-a.
“Prije dva dana nazvao me inspektor policije iz Splita i pitao hoću li doći u Knin na proslavu Oluje. Pitao sam ga je l’ zove na janjetinu pa provjerava koliko će nas biti, a on mi ozbiljno uzvraća da je dobio nalog iz Zagreba provjeriti hoću li doći na proslavu Oluje. Nu, majčin sine, ja zapovjednik IX. bojne HIOS-a, pukovnik Hrvatske vojske, zapovjednik brigade, a MUP me, kao u Titova vremena, istražuje hoću li doći u na proslavu Oluje”, ljutito govori Skejo i dodaje:

“Mene je Predsjednica, kao časnika HV-a, pozvala na proslavu, a neki inspektorčić iz policije, po nalogu Ravnateljstava iz Zagreba, istražuje smijem li doći u Knin na proslavu Dana pobjede. Naravno da ću doći u Kninu, kao što sam došao i u kolovozu 1995. godine, a neka inspektor pita svog ministra gdje je on bio u to vrijeme”, kaže nam Skejo."

  KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Temeljno ljudsko pravo je pravo kretanja te pravo javnog okupljanja koje je definirano Ustavom RH. Ako policija po nalogu iz "Zagreba" preispituje pravo kretanja i prisustvovanja javnom skupu protiv osoba za koje nije pokrenut istrazni postupak direktno krsi Ustav RH. Ministar policije koji je bivsi clan SKJ morao bi to jasno znati jer i u bivsem sistemu su temeljne ljudske slobode bile zagarantirane tadasnjim Ustavom. 


Reziju proslave godisnjice oluje rade upravo oni koji NISU sudjelovali u Domovinskom ratu. Da li ste uopce primjetili da niti jedan dosadasnji premijer nije bio sudionik Domovinskog rata i da su svi bivsi premijeri bili usko povezani sa bivsim komunistickim rezimom u raznim varijacijama.


Premijer Plenkovic, koji je Domovinski rat proveo u MVP-u i kasnije u Briselu organizira proslavu bez  branitelja. Da li su mozda branitelji razmislili o cinjenici da su od Domovinskog rata samo marionete vladajucih. Mirovine koje su dobili nisu zasluge za rat vec kupovina birackog tijela. I na zalost branitelji dan danas igraju tu opasnu igru koja ima svoju cijenu. Mozda branitelji zadnjih 20 godina uzivaju u mirovinama kojima su kupljeni, medjutim njihovoj djeci je ukradena buducnost. Koliko djece branitelja ima da do danas nisu napustili Hrvatsku? 


Da li ste primjetili da jedino djeca, ciji su roditelji bili zdusni pripadnici bivseg komunistickog rezima ne napustaju Hrvatsku? 


Kao odgovor na ponizavanje Hrvatskog naroda, potpuno unistenje Hrvatske ekonomije, veliki egzodus naroda iz Hrvatske, mi odgovaramo "Koalicijom DOMOVINA". Ako se osjecate pozvanim u Koaliciju "DOMOVINA" otvoreni smo za razgovore. Prijave za 2. skup Koalicije "DOMOVINA" su u toku! Vise o koaliciji mozete pogledati pod slijedecim linkom:



Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske.

Nema komentara:

Objavi komentar