ponedjeljak, 19. rujna 2022.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Umjesto staračkog doma imamo bagere i šljunak!


 Citirani tekst preuzet je sa online "KAPortala", 03.12.2019

https://kaportal.net.hr/zupanija/duga-resa/3687551/u-dugoj-resi-pocela-izgradnja-mreznickog-vrta-zivota-dom-za-starije-i-nemocne-vrijedan-95-milijuna-eura-investicija-belgijske-tvrtke/

"U Dugoj Resi počela izgradnja "Mrežničkog vrta života" - Dom za starije i nemoćne vrijedan 9,5 milijuna eura investicija belgijske tvrtke

"Mrežnički vrt života" naziv je velikog projekta izgradnje Doma za starije i nemoćne koji je danas dobio svoj temelj u dugoreškom naselju Tušmer. Podsjetimo, Lindbergh Care Croatia iz Belgije je tvrtka koja je još u proljeće 2017. godine kupila kupila zemljište u Tušmeru, a danas su svečano simboličnim polijevanjem šampanjca na mjestu budućeg doma, i započeli radovi.

Duga Resa će tako dobiti Dom kapaciteta od 151 ležaja i 28 apartmana, a u sklopu kompleksa će kao izdvojeni objekt biti igraonica za one najmlađe. Izvođač radova je karlovačka tvrtka Frak, a sve bi trebalo biti gotovo već do svibnja 2021. godine. Ukupna investicija, javljaju nam ispred Fraka Andreja Fudurić, te investitora Maja Matanić Vautmans, oko 9,5 milijuna eura. 

 Dom za starije osobe u Tušmeru imat će dodatne sadržaje, restoran i kafić, koji će osim korisnika moći koristiti i posjetitelji. Zajedno s investitorima i izvođačem radove je otvorio gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar. On se još ranije pohvalio kako su gradske službe jako brzo reagirale i odradile potrebne  poslove vezane za projekt,e te istaknuo zadovoljstvo projektom koji će osim potrebnih sadržaja, u Dugu Resu donijeti i nova radna mjesta." Kraj citata! 

Slijedeće slike prikazuju kako izgleda mjesto na kome se sad već trebao nalaziti Moderni starački dom stranog investitora. Dom za starije i nemoćne obećao je vladajući HSS u svojoj predizbornoj kampanji 2017. godine. Radovi NISU započeli 2019. godine kao što navodi gornji citirani članak. Sedam godina nakon predizbornog obećanja na mjestu gradnje Staračkog doma imamo hrpu materijala za aglomeraciju, šljunak i bagere.




Za prodaju zemljišta stranom investitoru po priviligiranoj cijeni odgovorni su HSS i SDP koji su na vlasti u zajedničkoj koaliciji u Dugoj Resi od 2017. godine.




Posebnu odgovornost snose gradski vijećnici (bivši i sadašnji) koji su odobrili potpisivanje prodajnog ugovora za gradsko zemljište u Tušmeru stranom investitoru, a koji do danas nije započeo gradnju Staračkog doma!




Ne samo da u sedam godina strani investitor nije izgradio Starački dom u Tušmeru već je istovremeno građanima grada Duge Rese "otet" lijepi gradski park.




Gradski vijećnici kako vladajuće koalicije, tako i opozicije problem guraju pod tepih. Ova gradska vlast se pokazala nesposobnom voditi grad Dugu Resu1

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI apelira na nezavisne vijećnike u Gradskom vijeću da daju svoje ostavke i potaknu opozicijske vijećnike na podnošenej ostavki.

Grad Duga Resa ne treba iluzije, laži, obmanu i političku fantaziju. Grad Duga Resa treba stabilno Gradsko vijeće koje će činiti mladi i stručni ljudi spremni riježavati probleme, a ne gurati ih u ladice. 

Grad Duga Resa, poput Splita nužno treba prijevremene izbore za Gradsko vijeće. 

Ugodan dan svima.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar