srijeda, 7. rujna 2022.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Zašto do danas Osnovna škola I.G. Kovačić nema sportsku dvoranu?


 Gornja slika i citirani tekst su preuzeti sa internet portala "Radio Mrežnica", 06.09.2022

https://radio-mreznica.hr/moderna-i-impresivna-za-60-daka-dvorana-u-jarcem-polju-kao-kvaliteta-vise-za-zivot-u-ovom-podrucju

"Na 900 “kvadrata”, impresivna i moderna, jednodijelna sportska dvorana u Jarčem Polju danas je i službeno otvorena i to nepune dvije godine nakon potpisivanja ugovora o izgradnji.

Ovaj kapitalni objekt za paurski kraj vrijedan je 8,5  milijuna kuna, od čega je najveći dio, 4, 5 milijuna kuna, izdvojila Karlovačka županija, a ostatak općina Netretić."

Gospodin Marko Kolić preko Facebooka otvara debatu o neizgrađenoj sportskoj dvorani kod osnovne škole Ivan goran Kovačić i upućuje na sve propuste te političke igre vladajućih u Dugoj Resi u zadnjih 20 godina.

Slijedeći citat prezet je sa Facebook stranice gospodina Marka Kolića od 07.09.2022 te ga prenosim u cijelosti:

"DOK DUGA RESA IGRA SVOJU IGRU..
 
Usporedbe radi, ovo je "jednodijelna školska dvorana" vrijedna 7 milijuna kuna. Da smo kojim slučajem mi Dugoj Resi za naš OŠ Ivan Goran Kovačić "tražili" odnosno ishodili projekte i građevinsku dozvolu za ovakvu jednodijelnu dvoranu - ona bi odavno bila izgrađena od strane KAŽUP, vjerujem još prije one u Kamanju koja je izgrađena pred 2 godine, prije ove u J. Polju otvorena danas i prije onih u Generalskom Stolu i Cetingradu koje uskoro kreću u izgradnju odnosno projektiranje.
 
Ta baš nikad izgrađena, Dugoreška kod IGK, isprojektirana je kao "trodijelna dvorana" sa tribinama za gledatelje, odnosno sa čak 550 sjedećih mjesta, investicije minimalno više od nekoliko ovakvih jednodijelnih dvorana. Nagađam, pet ovakvih.
"Prema projektu dvorana će biti trodijelna s borilištem veličine 27x45 metara, odnosno veličine tri košarkaška igrališta koja će se moći međusobno paravanima odijeliti. Imat će 550 sjedećih mjesta uključujući teleskopske tribine, te odvojenu rekreacijsku dvoranu. Predviđena su i dva potpuno odvojena ulaza. Učenici će u dvoranu ulaziti iz škole, a građanstvo od strane Doma zdravlja."
Isčitao sam iz prijašnjih izjava Dožupanice kako su takvi trodijelni tipovi dvorana u obvezi su financiranja RH i lokalne samouprave (Gradova) i da takav tip dvorana nije u obavezi financiranja Županija pod čijom palicom su Škole.
Najsličnija onoj kakva je predviđena i projektirana kod OŠ IGK u Dugoj Resi, građena je od 2019. a otvorena ove godine za OŠ Mate Lovraka u Petrinji. Njeni troškovi izgradnje iznosili su nešto manje od 50 milijuna kuna, a također je trodijelna dvorana sa tribinama odnosno 500 sjedećih mjesta.
Grad Petrinja je sa partnerima na projektu, Županijom i RH, putem sufinanciranja EU fondova - izgradio trodijelnu dvoranu čija je ukupna vrijednost čak 45+ milijuna kuna, i to kao suinvestitor sa svojih 30 milijuna jer je imao interes tamo staviti svoje gradske klubove. Znači postojao je neki gradski interes.
 
Sad da se vratimo na IGK.
Koliko je to megalomanski projekt, govori taj odnos 7 milijuna naspram 45-50 milijuna.
Postavlja se pitanje čija je uopće ideja trodijelna dvorana uz OŠ IGK u Dugoj Resi, i to sa teleskopskim tribinama za gledatelje odnosno 550 sjedećih mjesta?
Što će jednoj OŠ IGK trodijelna dvorana sa tribinama i to samo za jednosmjensku školsku namjenu? Halo? Za koga? I tko će to grijati i održavati?
A zašto onda takav megalomanski projekt nije stavljen u strategiju ITU mehanizma svih prošlih godina?
 
Navodno je grad Duga Resa "spavao!".
Moj zaključak je taj da NAMA tj. našoj politici ta dvorana nije bio nikakav interes već samo oružje za političku borbu i međusobna optuživanja na račun dugoreške djece.
Pitanje glasi, zašto smo uopće ishodili projekte i dozvolu za takav megalomanski projekt?
Koji je tu naš interes kao interes Grada Duge Rese?
Da li je netko čuo kakvu izjavu na temu gradskih klubova i dvorane?
Koje su potom naše financijske obaveze? Imamo li mi kao i Grad Petrinja svojih 30 milijuna kuna? Pa jedva skupišmo onih 12 za aglomeraciju.
Jedina i zadnja nada ostaje da će je Županija uspjeti ubaciti u ITU mehanizam u novom EU financijskom razdoblju od 2021. do 2027. godine.
A vi dragi moji Dugarešćani palite se i dalje na ona trkeljanja po Gradskom vijeću od M. Ivanića i sličnih koji vas vode sada, sutra, ali i zadnjih 20 godina." kraj citata!
......
 
Podkrijepimo informativni tekst gospodina Kolića sa predhodnim objavama u medijima!
 
1.

"Dožupanica “pere” Boljara: Spavali ste kad je trebalo, govorite mimo dogovora iz prosinca, a mi smo htjeli pomoći napraviti trodijelnu dvoranu. Ne da imate već sedmu dvodijelnu!"
 
 "Dožupanica gradonačelnika Duge Rese Boljara podsjeća i što kaže zakon u kojem stoji da za sportske trodijelne dvorane sredstva osigurava ministarstvo, ali i lokalna samouprava. “Iako se županija u propisima ne spominje u nadležnosti osiguranja sredstava, ponudili smo sufinanciranje nakon konzumiranja građevinske dozvole”
 
 
"O tome koliko je za vas ovaj projekt važan govori i da ga nikako niste htjeli uvrstiti u strategiju razvoja urbanog područja usprkos tome što je dogovoreno da bude sastavni dio ITU mehanizama. Kad je župan vidio da se projekt u tom ne nalazi, dva dana smo vas molili da ga uvrstite jer je to trenutno jedini program za kojeg postoji nada da se realizira. Podsjećam i da je župan Jelić uvrstio Dugu Resu u ITU mehanizam, uz Karlovac. U vrijeme dok se u našoj županiji slični projekti financirali, Duga Resa je spavala i ni tada nije smatrala da je dvorana u Dugoj Resi prioritet."

 
 https://radio-mreznica.hr/dozupanica-pere-boljara-spavali-ste-kad-je-trebalo-govorite-mimo-dogovora-iz-prosinca-a-mi-smo-htjeli-pomoci-napraviti-trodijelnu-dvoranu-ne-da-imate-vec-sedmu-dvodijelnu
 
 2. 

"Prema projektu dvorana će biti trodijelna s borilištem veličine 27x45 metara, odnosno veličine tri košarkaška igrališta koja će se moći međusobno paravanima odijeliti. Imat će 550 sjedećih mjesta uključujući teleskopske tribine, te odvojenu rekreacijsku dvoranu. Predviđena su i dva potpuno odvojena ulaza. Učenici će u dvoranu ulaziti iz škole, a građanstvo od strane Doma zdravlja."
 
https://kaportal.net.hr/zupanija/duga-resa/3856716/karlovacka-zupanija-odlucila-gradnja-dvorane-kod-dugoreske-skole-ivan-goran-kovacic-pocinje-prije-studenog
 ......
 
Iz gornjih informacija potpuno je jasno da nije bilo političkog populizma dugoreškog HSSa, već bi odavno bila izgrađena dvorana pored Osnovne škole Ivan Goran Kovačić. Ova dvorana je jedna u nizu predizbornih obećanja HSSa koje se nadovezuje na: Obećano gradsko parkiralište kod bolnice, obećan moderan starački dom u Tušmeru itd.
Kolateralna šteta kao i u slučaju "Dječjeg vrtića" u Dugoj Resi su naši najmnji.

U zadnjih 26 godina HSS sa svojim političkim populizmom i kadroviranjem, sa gubitkom interesa za poboljšanu kvalitetu života u gradu Dugoj Resi pokazuje da NE zna i NE može dalje kvalitetno voditi grad. Mrcvarenje i iscrpljivanje građana do službenih izbora 2025. ne donosi nikom dobro, niti HSSu, niti građanima grada. U gradu Dugoj Resi ne postoji dijalog između građana i Gradske vlasti.
Gradska vlast se ponaša kao privatnik koji je imovinu dobio za nula kuna!
Ova Gradska vlast je dosegla svoj vrhunac i nema više povjerenje građana. 

Kada građani nisu više vjerovali gradskoj vlasti u Splitu, gradonačelnik je u dogovoru sa gradskim vijećnicima raspisao nove izbore.

Ponovo apeliram na gradske vijećnike u Gradskom vijeću Duge Rese, one koji su nezavisni i ne podliježu stranačkoj stezi niti jedne stranke da preispitaju svoj rad u Gradskom vijeću i svoj odnos prema biračima koji su ih izabrali. Gradski vijećnici su birani u Gradsko vijeće jedino da sprovode želje građana koji su ih izabrali. Grad Duga Resa nije vlasništvo HSSa. Grad Duga Resa nije vlasništvo Gradskog vijeća. Grad Duga Resa je vlasništvo svih građana koji u njemu žive te plaćaju naknade i prirez!
 
Gradsko vijeće je dobilo povjerenej da upravlja u ime građana gradom 4 godine. To je "mandat" ili "posao na određeno vrijeme". Međutim kada je jasno da je Gradsko vijeće izgubilo kompas i da ne zna kako dalje, tada je vrijeme da se raspišu prijevremei izbori za novo "Gradsko vijeće".

Apeliram na nezavisne gradske vijećnike da podnesu ostavke u  Gradskom vijeću Duge Rese. Nakon prvih ostavki nezavisnih vijećnika slijediti će ih vijećnici HDZa i HNSa.
Svi vijećnici koji su radili u interesu građana grada Duge Rese biti će ponovo izabrani. Oni koji su radili suprotno interesima građana napustit će Gradsko vijeće i svoja mjesta prepustiti novoizabranim vijećnicima.
 
Mrcvarenje grada Duge Rese i njenih građana do 2025. politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI smatrat će političkim iživljavanjem nad građanima. 

Ugodan dan svima!


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar