petak, 16. rujna 2022.

MARKO KOLIĆ: "NEDOSTIŽNI PODVOŽNJAK O KOJEMU SE PRIČA BAR 30 GODINA"


 Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa Facebook profila gospodina Marka Kolića, 15.09.2022

https://www.facebook.com/cupko.zg.1

"Sjećam se pred nekih godinu dvije, gradski su vijećnici pitali na aktualcu, što je sa davno planiranim podvožnjakom kraj crkve sv. Antuna koja bi spajala Jozefinsku ulicu sa Ul. 137 brigade i dr.
Odgovor Gradonačelnika je glasio tipa nešto kao, tamo su privatne garaže, ne može ići cesta jer bi garaže trebalo rušiti, one su pak u privatnom vlasništvu, ovo ono.
Uglavnom.. 
 
Prvo, najbolji dio za graditi ikakav podvožnjak je dalje od garaža, čak negdje na sredini parkinga jer tamo je visina pruge najviša.
Drugo, cesta poskupljuje i komplicira priču u velike. Pa zašto ne napravimo samo PJEŠAČKO-BICIKLISTIČKI PROLAZ, NE TREBA NAM NIKAKVA CESTA zbog koje bi trebalo rekonstruirat cijelo raskrižje sa autobusnom stanicom i dr.
PJEŠAČKO-BICIKLISTIČKIM PROLAZOM riješili bi PUNO ostalih problema, osim navedenog gdje ništa postojeće ne trebamo dirati i štedimo velik novac, ostali problemi su nedostajući nogostup te pružni prijelaz na Samovojskinoj ulici. Mnogo djece tom rutom ide u i iz škole. Problem je što se na pružnom prijelazu ne mogu mimoići i pješaci i 2 auta u isto vrijeme..
Zamislite, obična asfaltirana pješačka šetnica od Trga hrvatskih mučenika i 137. brigade do Jozefinske ulice iznosi samo oko 260 m... ZA PJEŠAČKO -BICIKLISTIČKI PROLAZ ovaj grad prethodno treba ishoditi Građevinsku dozvolu, a da bi došao do nje potreban je otkupiti mali dio privatnih vrtova iza pruge prema Ul. 137. br, ishoditi suglasnosti u koje spada i famozni HŽ, projektnu dokumentaciju…
Pa da imaš imalo volje i vizije, u zadnjih 6 godina odavno bi riješio sve papire za nju. Sve je to rješivo, baš kao što svaki drugi Grad u Hrvatskoj financira neke svoje projekte za koje je prethodno ishodio Građevinsku dozvolu i kojima je sam investitor. Ništa specijalno.
IMA LI OVAJ GRAD KAO INVESTITOR GRAĐEVINSKU DOZVOLU ZA IŠTA!?
Mislim da nema. Odnosno mi kao Grad izvodimo samo one zahvate gdje nije potrebno ishoditi građevinsku dozvolu. 
 
TRAGEDIJA OVOG GRADA je to što vjerojatno velik dio gradskog proračuna treba zgurat privatnoj firmi koja kao koncesionar ima ugovor na 4 godine i koja izvodi svu novu gradsku infrastrukturu na način koji ne propisuje ni obvezu ishođenja Projektne dokumentacije, niti Građevinske dozvole, pa čak niti provođenje Javne nabave.
Pogađate kako? 
 
Pa kroz "REDOVNO ODRŽAVANJE" . Da, kod nas se sve redovno održava. Ova nova ulica tzv. „5. kolosijek“ je redovno održavana, sva novoizgrađena parkirališta oko stambenih zgrada su redovno održavana.
JESMO LI MI TOLIKO RETARDIRAN NAROD ILI??
Jesmo! Jel prihvaćamo da je prioritet izgradnja onog kružnog toka kod partizana vrijednog 3 milijuna. Debilana. 
 
A da imaš imalo volje i vizije, u zadnjih 6 godina odavno bi riješio sve papire za taj spoj, odnosno izlaz čitave polovine grada direktno na Mrežnicu...
Ovim putem ljubazno molim čelnike oporbenih stranaka Dražen Benković Josip Vlašić da pokušaju ponovno nametnuti temu spajanja gradskih Trgova s druge strane pruge sa Jozefinskom, odnosno rješavanja izlaza čitave polovine grada na Mrežnicu,
ovaj puta s nešto blažom idejom pješačko-biciklističkog podvožnjaka, koji ne uvjetuje rekonstrukciju postojeće infrastrukture cesta, autobusnog stajališta i dr. ali uvelike pridonosi kvaliteti života i rada velikog broja građana ovog grada.
Pozdrav ✌️" Kraj citata!

 

 


Kao i u dosadašnjim tekstovima objavljeim u Facebooku gospodin Kolić nas sve upozorava na neaktivnost Gradske vlasti i projekte koji su pretežno bili dio dosadašnjih predizbornih kampanja vladajućeg HSSa. Od tih projekata do danas nismo vidjeli ništa konkretno.
 
Svaka politička stranka koja je predugo na vlasti izgubi kompas, izgubi interes za svoje građane i postane samom sebi svrha. To se dogodilo i sa dugoreškim HSSom. Jedino što tu stranku danas još obilježava jest lijevi populizam, političko kadroviranje, politička demagogija, ekocid, zbunjenost i gubitak orjentacije u gradu Dugoj Resi!
 
Gospodin Kolić u svojim Facebook postovima apelira na čelnike oporbenih stranaka u Gradskom vijeću (HDZ i HNS) da poduzmu konkretne mjere i korake. I to je ispravno!

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI smatra da vlast u Dugoj Resi nije održiva i da je potrebno raspisati prijevremene izbore za Gradsko vijeće. U vladajućoj većini HSS-SDP postoji i nekoliko nezavisnih vijećnika. Ti nezavisni vijećnici ne podliježu stranačkoj stezi i nitko ih ne može izbaciti iz stranke. Apeliram da nezavisni vijećnici vladajuće većine u Dugoj Resi podnesu ostavke u Gradskom vijeću i da otvore put novim izborima. Mrcvariti građane grada do redovnih izbora 2025 ne donosi niti HSSu, a niti nezavisnim vijećnicima ništa. Novi prijevremeni izbori su mogućnost da HSS potvrdi svoju političku dominaciju u Dugoj Resi ili da ode sa vladajuće političke pozicije. 

Gradonačelnik Splita i gradski vijećnici Splita su imali hrabrosti dati ostavke u gradskom vijeću i raspisati prijevremene izbore. Bili su hrabri i ponovo su pobjedili.

Zar će se Gradski vijećnici vladajuće većine grada Duge Rese ko miševi skrivati u rupi do 2025?
 
Dame i gospodo nezavisni vijećnici, smognite hrabrosti i dokažite vašu kvalitetu i znanje na prijevremenim izborima u Dugoj Resi!

Ugodan dan svima!


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar