četvrtak, 27. listopada 2022.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Zašto nam Grad već 30 godina stagnira?


 Prelijepi grad Duga Resa započeo je svoju ekonomsku  stagnaciju stvaranjem nezavisne Domovine devedesetih godna. Industrijski gigant "Pamučna Industrija Duga Resa" koji je u komunizmu zapošljavao i do 4.000 radnika, bio svjetski poznat kvalitetom proizvoda, imao perspektivu i budućnost u procesu Hrvatske privatizacije ugušen je, raskomadan i bačen novopečenim kapitalistima da ga raskomadaju.

Gradska vlast Duge Rese to komadanje Pamučne Industrije je nezainteresirano promatrala tako da u procesu privatizacije te svjetske tvrtke grad Duga Resa nije kupio niti jedan metar kvadratni bivše Pamučne.

Isto se dogodilo sa tvrtkom "Polet", industrijom namještaja također vrlo profitabilnom. I tu je novopečeni kapitalist ugrabio plijen, a gradska vlast nije kupila ni jedan metar zemljšta bivše tvrtke koja je odlično radila u komunizmu.

I na kraju trgovački gigant Duge Rese, profitabilna tvrtka "Mrežnica" postala je lak plijen. Naravno da i tu gradska vlast Duge Rese nije kupila ni jedan metar kvadratni bivše tvrtke.

Pitam se što je gradska vlast Duge Rese u proteklih 30 godina uopće kupila?

Gradska vlast koju čini HSS-SPD uspjela je kupiti za ca. 200.000 kn novo (rabljeno) službeno vozilo, jer je staro službeno vozilo njima bilo "prestaro"!

Svaka vlast ima i opoziciju koja treba funkcionirat kao korektiv te vlasti, upozoravat ju i ispravljat!

Opozicija u Dugoj Resi je "nevidljiva" opozicija. HDZ / HNS imaju svoju računicu u podjeli vlasti koja se može nazvati i "džentlmenski ugovor". Po tome ugovoru, opozicija se obavezala na šutnju i ne- rušenje postojeće vlasti. Što je tko dobio tim džentlmenskim ugovorom znaju najbolje oni sami. Činjenica je da je kolateralna žrtva tog džentlmenskog ugovora grad Duga Resa i njeni građani.

Gradska vlast HSS-SDP ponaša se ne samo kao maćeha prema gradu, već parazitira na svim područjima društveno-političkog života. HSS se pretvorio pod vodstvom sakupljača autotranzistora iz Samobora Kreše Beljka u ekstremnu ljevicu. Nepotizam, političko kadroviranje, lijevi populizam, nemoralnost, nedostatak empatije su karakteristike koje obilježavaju dugorečki HSS i njihovog malog bracu SDP. Dok se u Dugoj Resi bude glancao spomenik "palim partizanskim borcima", slavio "1. Maj" umjesto 1. svibnja građani grada biti će i ostati taoci te prokomunističke vlasti!

Duga Resa može bolje - Duga Resa zaslužuje bolje!

U ime političkog pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI apeliram na nezavisne vijećnike i vijećnike opozicije (HDZ / HNS) da podnesu časne ostavke u Gradskom vijeću i da se čim prije ide na izvanredne izbore za novo Gradsko vijeće!

Građani grada Duge Rese ne mogu više biti taoci komunističko-populističkih partija HSS-SDP! 

Dražen Katić


 

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar