subota, 1. listopada 2022.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Zašto grad Duga Resa nema vlastitu kompostanu?


Mnogi gradovi u Europi imaju vlastitu kompostanu. Skupljaju biljni otpad i lišće cijelu godinu i njime dohranjuju površine zasađene cvijećem ili drugim biljem. Jedan od tih gradova je i grad Stuttgart koji vlastitim kompostiranjem, prvenstveno lišća iz parka godišnje zaradi preko 4 milijuna eura. 

Grad Duga Resa nema svoje vlastite kompostane, iako je u neka davna vremena u Vili pored rasadnika bilo i kompostiranje biljnih ostataka. Za napomenuti je da grad nema kompostanu, ali komposnik ima osnovna škola Ivan Goran Kovačić, što prikazuje slijedeća slika.

Vila u kojoj je nekada bio rasadnik i mala kompostana sada izgleda kao ruševina iz zemalja trećeg svijeta. Lišće koje u jesen opada sa drveća u gradskom parku se adekvatno ne iskorištava. Prošlu jesen su u parku bile naslage lišća pola metra, tako da ste mogli skočit sa drveta kao na debelu strunjaču i ne bi se ništa dogodilo.

Zgrada rasadnika u Vili koja je prije nešto više od 30 godina služila svojoj funkciji, danas izgleda kao što prikazuju slijedeće slike!


Grad Duga Resa je poznat da siječe stabla bez konzultacije sa građanima na području 28 naselja grada, kada god to poželi. U gradu Stuttgartu kada se neko stablo mora posjeći i posiječe se, tada se ono sreže na komade, zdrobi se u drobilici za drvo i završi u gradskoj kompostani.

Pošto grad Duga Resa nema vlastitu kompostanu postavlja se ključno pitanje: Gdje nestaje drvo od posječenih stabala?

U Domovinu sam se vratio prošle godine. U tih godinu dana niti jednom nisam čuo da grad Duga Resa poklanja porušeno drveće socijalno osjetljivima u gradu. Nisam vidio niti jedan javni natječaj u kome grad Duga Resa to posječeno drvo prodaje. Vrlo je veliki misteriji, gdje sve to drvo nestaje. Želim naglasiti da stabla koja rastu na gradskim površinama nisu vlasništvo vladajućih HSS-SDPa, već su vlasništvo svih građana grada. Vlast u Dugoj Resi je zapravo privatizirala taj grad i ponaša se kao komunisti koji su mislili da će vječno vladat.

Gradski vijećnici opozicije HNS /HDZ o misteriju nestajanja porušenog drva u Dugoj Resi ne govore i tu temu ne spominju na sjednicama gradskog vijeća.

Gradska vlast HSS-SDPa vodi grad Dugu Resu u sigurnu propast. Ne samo da smo jedan od najsiromašnijih gradova u Hrvatskoj, već grad ne nudi nikakvu perspektivu mladim generacijama. Polovica dugorešana se iselilo u Irsku i Njemačku. Svaka peta kuća od Duge Rese do Belavića ima tablu "Prodaje se". Grdska vlast prednjači po nepotizmu, stranačkom kadroviranju (uhljebljivanje), komunističkom populizmu itd. Gradska vlast nema znanje, volju ni sposobnost da grad Dugu Resu učini boljim mjestom za život. Uskoro će doći vrijeme kada će Slunj i Generalski Stol biti razvijeniji od Duge Rese.

Jedino riješenje koje predlaže politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI je ostavka vijećnika u Gradskom vijeću i novi izbori. Ako je mogao Split, možete i vi. Daljnje mrcvarenje građana i grada donosi vam negativne bodove, tako da nikada više nakon redovnih izbora nećete biti dio vladajuće većine u Gradskom vijeću grada.

Ugodan dan svima.


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar