petak, 8. rujna 2017.

Božinović dolio ulje na vatru: ‘ZDS’ bi u drugoj fazi mogao NESTATI s grba HOS-a + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dnevno.hr", 07.08.2017

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/bozinovic-dolio-ulje-na-vatru-zds-bi-u-drugoj-fazi-mogao-nestati-s-grba-hos-a-1060257/

""Ne razumiju svi što je naša intencija od početka - da ne pridonosimo svojim radom podjelama, već da rješavamo otvorena pitanja iz prošlosti koliko je to moguće jer ne želimo ostaviti mlađima tako podijeljenu Hrvatsku", zaključio je Božinović.

Kako će se u Banskim dvorima postaviti u budućnosti oko teme koja se tiče sporne ploče koja je izmještena iz Jasenovca i ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’, objasnio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
Božinović ističe da današnja odluka ne znači da se “za dom spremni’ može koristiti svugdje osim u Jasenovcu.

“Ako ste dobro slušali predsjednika Vlade danas, to ne znači to… On je rekao da je ovo prva od dvije faze. Danas ploča više nije u Jasenovcu, a u drugoj fazi slijedi sveobuhvatno rješenje ovog pitanja”, ističe Božinović.


Na pitanje možemo li u toj drugoj fazi očekivati da sporni pozdrav nestane s grba HOS-a, Božinović je u razgovoru za RTL odvratio: “Moguće je, ali mi ćemo sačekati Vijeće za suočavanje s prošlošću da da Vladi preporuke na temelju kojih će ona napraviti sveobuhvatni zakonski prijedlog kojim će nastojati riješiti to pitanje”.

Što se tiče roka, Božinović je podsjetio da je “premijer Andrej Plenković kazao da je danas razgovarao s predsjednikom Vijeća i zamolio da malo intenzivira svoj rad”.

Danas se čulo na konferenciji HOS-a za medije ‘Za dom spremni’, a iz policije su na upit o tome hoće li HOS-ovcima uslijediti prekršajna prijava poručili da nisu bili tamo na što resorni ministar odgovara: “Naši službenici nisu bili tamo jer ih nije nitko niti zvao. Ono što je njihov posao je da utvrdi sve činjenice i oni na tom rade – što je rečeno i u kojem kontekstu. To je stvar policijskog posla, ja nisam gledao konferenciju i nisam šef policije”.

“Ne razumiju svi što je naša intencija od početka – da ne pridonosimo svojim radom podjelama, već da rješavamo otvorena pitanja iz prošlosti koliko je to moguće jer ne želimo ostaviti mlađima tako podijeljenu Hrvatsku”, zaključio je Božinović."

KOMENTAR:

 Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI od svibnja ove godine intenzivno upucuje na zloupotrebu duznosti i ovlasti premijera Plenkovica i Hrvatske Vlade.

Ministar policije Bozinovic umjesto da obavlja svoju ministarsku duznost i bavi se istinskim Hrvatskim problemima, daje neumjesne izjave za medije. Npr. jedna od duznosti ministra Bozinovica je da odgovara na pitanja gradjana koje dobije pismenim putem. Ja sam se dva puta "osobno " pismenim putem obratio ministru i nisam dobio do danas njegov odgovor. Odgovoriti mu je duznost i to lijepo stoji u Ustavu Republike Hrvaske.

Pored toga kada se pojave pravi problemi u Domovini Hrvatskoj iz podrucja sigurnosti gradjana ministar iscezne i danima se ne pojavljuje u medjim iako mu je duznost, dati izjavu za javnost. 

Kada gori Hrvatska obala i otoci, ministra nigdje!
Kada uzivaoci azila u Domovini pokusaju silovati Hrvatice od ministra ni traga ni glasa. Kada strani drzavljani (izbjegli) lutaju po slavonskim sumama i plase stanovnistvo, ministru opet ni traga ni glasa.
Kada Hrvatska policija radi u "istrosenoj odjeci" te nema adekvatnu radnu opremu ministra opet ni za lijek.

Gospodine ministre,
radite Vas posao ili dajte ostavku.

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. On nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, niti ministre, a vjerovatno niti svoju stranku pod kontrolom. Jednini koji placa ceh njegovog vodstva je Hrvatski narod.

Domovina Hrvatska ima ukupan dug od preko 300 milijardi kuna. To je nesto vise od 40 milijardi eura. Sa tim dugom mi smo vec postali financijski robovi institucija koje nas financiraju. Svaka lipa koja se u sadasnjoj situaciji trosi u krivom pravcu je financijski zlocin.

Premijer Plenkovic je pokazao "slabost" ili "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Prijava trzisnoj inspekciji ministarstva gospodarstva:


2) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


3) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


4) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena cetiri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.

Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!

Članak 116.

(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini.



 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar