subota, 9. rujna 2017.

Žele nam opljačkati prirodne resurse zaštićeno kao ljudsko pravo !!! Zakon o koncesijama, korupcija i kriminal u vodnom gospodarstvu su najveći krimen svih Vlada do sada… hobotnica je bila prejaka i za Dobrovića… !!!!! 'Zar su Hrvatske vode nebitne za Vladu? Podnosim ostavku!' + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dalicom.eu", 08.09.2017

http://dalicom.eu/zele-nam-opljackati-prirodne-resurse-zasticeno-kao-ljudsko-pravo-zakon-o-koncesijama-korupcija-i-kriminal-u-vodnom-gospodarstvu-su-najveci-krimen-svih-vlada-do-sada-hobotnica-je-bila-prejaka-i/


"‘Kako je funkcioniranje Upravnog vijeća uvjet bez kojeg se ne može, s današnjim danom (8. rujna), uputio sam Vladi Republike Hrvatske neopozivu ostavku na mjesto predsjednika i člana upravnog vijeća Hrvatskih voda. ‘, objavio je Dobrović na svom blogu!
Njegov blog prenosimo u cijelosti:

‘Čestitam hrvatskim građanima i Hrvatskim vodama 141. godinu organiziranog upravljanja vodama u Hrvatskoj!
 
Na današnji dan (7. rujna) izražavamo svoj ponos dugom tradicijom i poviješću upravljanja vodama. Naši stari, sada već davne 1876. godine prepoznali su važnost vodnogospodarske djelatnosti u Hrvatskoj te koliko je takva djelatnost važna za podizanje standarda građana, bilo kroz zaštitu imovine i zdravlja ljudi, bilo kroz opći gospodarski razvoj zemlje.

Na današnji svečani dan prisjećamo se i čovjeka koji je ostavio trajan trag u našoj prošlosti, đakovačkog biskupa Josipa Juraja Strossmayera koji je djelujući pod geslom „Sve za vjeru i Domovinu“ udario temelje današnjim Hrvatskim vodama te je 1876. bio na čelu Zadruge za regulaciju rijeke Vuke.
Imamo razloga biti ponosni, jer malo je naroda koji se mogu pohvaliti takvom dugom tradicijom koja iznova ukazuje kako su uvijek postojale osobe koje su svojim vizionarstvom, ustrajnim radom bez posustajanja unaprjeđivale naše društvo tako da danas s pravom možemo reći da smo bili uvijek uz bok „jačima“ i to unatoč svim nedaćama.

Današnji dan, za sve one, koji daju doprinos u razvoju daljnje vizije i ostvarenju misije Hrvatskih voda, podsjetnik je na veliku odgovornost.
Javni interes i prosperitet građana su prvi i iznad svega.

Naši politički prvaci, ljudi kojima je povjereno da budu pokretači svih pozitivnih procesa u Hrvatskoj ponekad smetnu s uma tu svoju zadaću.
Institucije su opterećene političkim pritiscima zbog čega dolazi do narušavanja sklada njihove funkcionalnosti.

Kao još aktualan predsjednik Upravnog vijeća Hrvatskih voda svjedočim iz prve ruke nerazmjeru javnog i parcijalnog interesa usađenog nažalost u funkcionalne mehanizme svake stranke.

Naime, nije tajna da u vladajućoj stranci već mjesecima raspredaju koja će frakcija stranke najbolje braniti „javne interese“ i zamijeniti sada politički nepodobne članove Upravnog vijeća Hrvatskih voda. Uzme li se u obzir da i novi partneri u Vladi ne žele stajati po strani, razotkriva se neuspješnost političkog dogovora oko upravljanja ovom moćnom i financijski izdašnom javnom ustanovom.

Tko su članovi Upravnog vijeća?

Odgovor je neobičan – isti oni koji su bili i u prošlom sazivu Vlade, bez promjena nakon smjene MOST-ovih ministara.
Neki će na to dobronamjerno reći kako predsjednik Vlade i Ministar zaštite okoliša i energetike osiguravaju kontinuitet rada.

Da tome nije tako dokazuje činjenica da već više od pet mjeseci nije bilo sjednica Upravnog vijeća. Podsjećam, tijelo upravljanja Hrvatskih voda je Upravno vijeće koje broji sedam članova od čega šest imenuje i razrješuje Vlada Republike Hrvatske na prijedlog resornog ministra.

Brojne su i važne zadaće upravnog vijeća, među ostalim donošenje Financijskog plana i Plana upravljanja vodama, odluke o financijskim izvještajima Hrvatskih voda, te o rasporedu viška prihoda nad rashodima, sve prema Zakonu o vodama i Statutu Hrvatskih voda.
Uobičajeni ritam sastajanja Upravnog vijeća je svakih mjesec do dva, ovisno o potrebama i prijedlogu voditelja poslovanja Hrvatskih voda, odnosno generalnog direktora.


Kako je funkcioniranje Upravnog vijeća uvjet bez kojeg se ne može, s današnjim danom (8. rujna), uputio sam Vladi Republike Hrvatske neopozivu ostavku na mjesto predsjednika i člana upravnog vijeća Hrvatskih voda.
Kao stručnjak za inženjerstvo voda svojim radom u Vijeću nastojao sam dati svoj konkretan doprinos radu Hrvatskih voda. Kao političar vjerovao sam da će zajednički cilj bolje Hrvatske prevladati.

Nadam se da će moj čin ubrzati dogovore unutar vladajuće stranke i potaknuti odgovorne da u kratkom vremenu osiguraju normalan rad Upravnog vijeća Hrvatskih voda.
Ozbiljnost ove institucije to zahtjeva.
Uvijek ću se kao čovjek zalagati za dobro i podržati svaku inicijativu koja jamči i donosi promjenu prema naprednijoj i boljoj Hrvatskoj. Bez obzira na politički predznak inicijative.

Jer, prevelika je cijena plaćena za slobodu i samostalnost Hrvatske da bismo budućnost gradili birajući “manje zlo”. Birajmo DOBRO!


Izv. prof. dr.sc. Slaven Dobrović,  saborski zastupnik’, napisao je."

KOMENTAR:

Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI od svibnja ove godine intenzivno upucuje na zloupotrebu duznosti i ovlasti premijera Plenkovica i Hrvatske Vlade.
Hrvatske vode pripadaju HRVATSKOM NARODU. Tako kaze izborni program naseg politickog pokreta.
Dalje program navodi, citiram:

"6. Zabranu daljnjeg izdavanja koncesija na izvore pitke vode te zabranu prodaje izvora pitke vode u mojoj izbornoj jedinici domaćim ili stranim ponuđačima.
"Reprivatizacija prodanih izvora", odnosno kupovina prodanih izvora natrag u 100% vlasništvo grada ili općine! Voda pripada Svima nama!"

Sve ono sto u Hrvatskoj vladi ima kvalitetu napusta tu Vladu. Prije ca. dva mjeseca Ministar vanjskih poslova gospodin Davor-Ivo Stier je napustio Vladu, sada jedan vazan resur napusta prof.dr. Dobrovic.

Na kraju Hrvatsku vladu sacinjavaju pripadnici skupine koja ne voli, a mozda i ne zeli Nezavisnu Hrvatsku Domovinu. Ako je ne vole i ne zele neka je napuste. Hrvatski narod od ubojstva kralja Zvonimira nema svog vladara. Sve vlasto koje smo od tada imali su na bilo koji nacin "sluzile" stranim vazalima. Tako je i slucaj gospodina Plenkovica. Sin rezervnog majora JNA i vojne lijecnice, ne-sudionik Domovinskog rata, bez radnog iskustva u realnom sektoru sa 20 godina podanickog radnog iskustva u Briselu. 

Medjutim Hrvatski narod je dao legitimitet gospodinu Plenkovicu na upravljanje Hrvatskom drzavom. Taj legitimitet je ogranicen na 4 godine, a moze bit i kraci. O tome odlucuje jedino Hrvatski narod.
Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. On nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, niti ministre, a vjerovatno niti svoju stranku pod kontrolom. Jednini koji placa ceh njegovog vodstva je Hrvatski narod.

Domovina Hrvatska ima ukupan dug od preko 300 milijardi kuna. To je nesto vise od 40 milijardi eura. Sa tim dugom mi smo vec postali financijski robovi institucija koje nas financiraju. Svaka lipa koja se u sadasnjoj situaciji trosi u krivom pravcu je financijski zlocin.

Premijer Plenkovic je pokazao "slabost" ili "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Prijava trzisnoj inspekciji ministarstva gospodarstva:


2) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


3) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


4) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena cetiri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.

Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!

Članak 116.

(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini.



 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html


Nema komentara:

Objavi komentar