četvrtak, 7. rujna 2017.

Zdravko Marić oštro o Valamarovoj 'ucjeni' + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "hr.n1info.com", 07.09.2017

http://hr.n1info.com/a247400/Vijesti/Zdravko-Maric-ostro-o-Valamarovoj-ucjeni.html

"'Dosta više ucjena i stalnih pritisaka na Vladu! Koje su to fiskalne neizvjesnosti? Rekao sam i njima i svima da će se o porezu na nekretnine znati za nekoliko tjedana', rekao je ministar financija Zdravko Marić uoči sjednice Vlade.

Ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je poručio da je dosta ucjena i da ne vidi nikakve fiskalne neizvjesnosti, odgovorivši time na pitanje novinara o nedavnoj najavi Valamara do odustaje od investicija zbog neizvjesne fiskalne politike.

Turistička tvrtka Valamar Riviera priopćila je u utorak da odgađa investicije u smještajne objekte Pinia u Poreču i objekte planirane za 2018. zbog neizvjesne fiskalne politike za investitore u turizmu.

"Postavit ću jedno pitanje: Koje to fiskalne neizvjesnosti? Ova Vlada je uspjela konsolidirati javne financije i prvi put smo smanjili javni dug, smanjili smo porezno opterećenje za više od 2 milijarde kuna, poglavito u porezu na dobit i porezu na dohodak, a zadržali smo i sniženu stopu na organizirani smještaj. Stoga, ja ne vidim o kojoj oni fiskalnoj neizvjesnosti govore. Dosta je više tih ucjena i stalnih pritisaka na Vladu", odgovorio je Marić na pitanje novinara uoči sjednice Vade.

Kako je pojasnio, ako netko govori o fiskalnim neizvjesnostima, onda mora točno definirati što to znači.

"Ako smo mi razgovarali s njima i o porezu na nekretnine, ja ne vidim od kuda sada takva najava. Pošalju takvu poruku i sad mi moramo objašnjavati javnosti i investitorima o fiskalnim neizvjesnostima u Hrvatskoj. Koje su to fiskalne neizvjesnosti?", pitao je Marić.

Istaknuo je kako su i on i ministar turizma kroz duže vremena razgovarali s predstavnicima hotelijera, a na novinarsku primjedbu kako je sporan porez na nekretnine, Marić je ponovio da će se konačni sud o porezu na nekretnine znati u tjednima koji dolaze.

"No, ne vidim što je novo u porezu na nekretnine u odnosu na njihovu primarnu odluku. U šestom mjesecu kada su donosili (plan o ulaganju, op.a), također je zakon bio na snazi, kao što je i danas, nema nikakvih novosti"; ustvrdio je Marić.

U lipnju je predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin najavio je da će kompanija ove godine investirati 873 milijuna kuna u više od 300 projekata, a da će do 2020. investicije će dosegnuti 2 milijarde kuna.
U utorak je, pak, tvrtka poručila da se odgađa ulaganje u Valamar Pinia Family Suites planirano za 2018. "radi neizvjesne fiskalne politike za investitore u turizam te izazova u pripremi potrebne tehničke dokumentacije". Poručila je, također, da će konačnu odluku o investicijama za 2018. donijeti krajem studenog ove godine."

KOMENTAR:

Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI od svibnja ove godine intenzivno upucuje na zloupotrebu duznosti i ovlasti premijera Plenkovica i Hrvatske Vlade.


Ministar Maric ne samo da krsi Hrvatski Ustav (Do danas nije odgovorio na pismo koje sam mu proslijedio 09.08.2017), vec i javno laze Hrvatski narod.


On pita nas: "Koje su to fiskalne neizvjesnosti?"

Republika Hrvatska je postala zahvaljujuci njemu i drigim bivsim ministrima financija financijski rob. Nikad nismo imali veci dug. Od 300 milijardi kn koje dugujemo raznoraznim financijskim institucijama mi ne mozemo vracati ni kamate, a kamoli glavnicu. Da se svaki mjesec ponovo Domovina ne zaduzuje, ne bi se mogle isplatiti mirovine. Da Hrvatsko Iseljenistvo prestane slati u jednom trenutku novac u Domovinu, Republika Hrvatska bi bankrotirala u roku od 24 sata.

Ministar Maric bolje neka se upita kome i po kojoj cijeni su prodane drzavne rezerve zlata i kuda je prispio novac od prodaje Hrvatskog zlata. Ako premalo o toj temi zna, sto sumnjam, neka pita svog radnog kolegu iz Agrokora gospodina Rohatinskog.
Prije ili kasnije ce doci maca na vratanca i sva ta pitanja ce biti postavljena gospodinu Maricu i Co., ali u istraznom postupku.


Hrvatski narod se treba oduprijeti diktaturi koju provodi Hrvatska Vlada. Po Ustavu Hrvatski Sabor nadgleda rad Hrvatske Vlade. U stvarnosti je obrnuto. Ova Vlada je diktatorska te postupa protiv interesa Hrvatskog naroda.

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. On nema niti unutarnju politiku, nit ministre, a vjerovatno niti svoju stranku pod kontrolom. Jednini koji placa ceh njegovog vodstva je Hrvatski narod.

Domovina Hrvatska ima ukupan dug od preko 300 milijardi kuna. To je nesto vise od 40 milijardi eura. Sa tim dugom mi smo vec postali financijski robovi institucija koje nas financiraju. Svaka lipa koja se u sadasnjoj situaciji trosi u krivom pravcu je privredni kriminal.

Cijela halabuka koja je dignuta u vezi micanja ploca Tita i HOS-a sluzi jedino skretanju paznje stanovnistva Hrvatske od pravih problema. Mozemo mi maknuti 100 ploca u Domovini ili postavit drugih 100, te ploce nece nahraniti niti jedno dijete u osnovnim skolama, a niti otvoriti jedno jedino  "posteno" radno mjesto. To je je jednostavna politicka manipulacija koju politicari koriste u kriznim situacijama za stisavanje mase. To su radili i Rimljani prije 2.000 godina. Kada je bilo velikih problema u rimskom carstvu bile su po nekoliko mjeseci bez prestanka gladijatorske predstave. To je bio period  "kruha i igara".

Postovani prijatelji,
ne nasjedajte na jeftine politicke trikove za "skretanje paznje od pravih socijalno-ekonomskih  problema"!


Premijer Plenkovic je pokazao "slabost" ili "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Prijava trzisnoj inspekciji ministarstva gospodarstva:


2) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


3) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


4) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena cetiri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.

Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!

Članak 116.

(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini.



 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar