petak, 22. travnja 2022.

POMILOVANJE PERKOVIĆA I MUSTAČA - ZAŠTO OBJAVA NA VELIKI PETAK?


Ovih dana svjedoci smo vrlo konfuzne situacije koja je prouzročena pismom nekoliko generala za pomilovanje dvojice bivših agenata UDBE (Službe državne sigurnosti / bezbednosti) Perkovića i Mustača.


Mnogima nama je to pismo pokvarilo, gotovo uništilo Uskršnje blagdane. Poslije Uskrsa započelo je gotovo nemilosrdno optuživanje predsjednika i premijera Hrvatske u kojima jedan drugoga optužuju za insceniranje pisma o pomilovanju dvojice bivših jugo agenata.


Kada malo jasnije pogledamo prepirku predsjednika i premijera jasno je da to nije namještena svađa i da su obadvojica uvjerena da je jedan od njih inscenator slučaja.


Situacija je vrlo komplicirana. Kada dvojica igraju šah, uvijek treći koji gleda partiju jasnije vidi poteze. Da li je predsjednik Hrvatske zajednom sa advokatom Nobilom inscenirao cijeli slučaj teško je tvrditi.


Zašto?


Predsjednik je nekoliko puta napomenuo da je pitao generala Gotovinu zašto mu nije spomenuo to pismo pomilovanja kada su se osobno sreli. Da je inscenator slučaja predsjednik Hrvatske, on nikada ne bi propitivao potpisnika Gotovinu o tom pismu.


Dali je premijer Hrvatske inscenator? Moje je mišljenje da nije. Premijer je na jučerašnjem zasjedanju Sabora (21.04.2022) sa priličnom ljutnjom odgovorio gospodinu Grbinu da HDZ nije inscenirao slučaj.


Mnogo više bi o tim razgovorima mogli reći stručnjaci za „čitanje“ govora tijela, odnosno čitaoci mikromimike lica.


Tko duguje gospodinu Perkoviću i Mustaču i tko je mogući inscenator slučaja?


Gospodin Perković je zaposlio na početku rata u MVPa predsjednika Hrvatske i tu postoji mali dug. Međutim taj dug je već otplaćen „Lex Perkovićem“ kojim je premijer, današnji predsjednik Hrvatske pokušao zaustaviti izručenje dvojice agenata UDBE njemačkom pravosuđu.


Predsjednik je jučer rekao, da ako je Perković stvarao HDZ da je trebao dobiti još 30 godina zatvora. Tom rečenicom se predsjednik distancirao od slučaja pomilovanja i vjerovatno do njega neće doći. Predsjednik Hrvatske je već u kampanji za drugi madat i neće ulazit u rizik gubitka desnog glasačkog tijela.


Premijer Hrvatske ne duguje niti Perkoviću niti Mustaču i nema nikakav razlog da inscenira pomilovanje.


Tko je onda inscenator?


Da li advokat Nobilo duguje Perkoviću i Mustaču?


Ključnu ulogu igraju generali. Ako malo bolje analiziramo generale-potpisnike svi manje više ili su bili u nekom biznisu ili imaju neki biznis.


Da li iza svega toga stoji novac?

Svaki general ima toliko mirovinu da od nje u Hrvatskoj može solidno živjeti. Ako umirovljeni generali i dalje prakticiraju neki biznis, to znači da novac u njihovom životu igra vrlo bitnu ulogu.


Situacija oko pomilovanja se toliko ugrijala da će se, ja vjerujem, saznati i javno objaviti tko je inicirao taj akt na veliki petak.


Ugodan dan svima.

 

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc. 

 

web: www.drazenkatic.blogspot.de

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: 7. Izborna Jedinica

Mobitel / Whatsapp / Viber 0049 176 404 483 47


Nema komentara:

Objavi komentar