ponedjeljak, 11. travnja 2022.

U DUGOJ RESI SE NASTAVLJA SJEČA DRVEĆA!

 

U toku današnjeg dana politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI je na službenu adresu dobio zajedno sa drugim Hrvatskim medijima pismo o daljnjoj sječi drveća u Dugoj Resi, a pismo je proslijedila Građanska inicijativa NAŠA DUGA RESA.

Pismo koje smo dobili citiramo i prenosimo u cjelosti:

 

"Poštovane dame i gospodo,

zahvaljujemo se na prvom pismu koje ste objavili u vašem portalu u vezi sa sječom zdravih stabala u parku dr. Franje Tudžmana u Dugoj Resi. Nadali smo se da će ta sječa prestati, međutim grad je krenuo u sječu stabala u drugom dijelu grada, pa vam šaljemo novi tekst.

https://kaportal.net.hr/aktualno/vijesti/4224474/ekocid-u-dugoreskom-parku-posjekli-su-velik-broj-zdravih-stabala-u-gradskom-parku-bez-ikakve-najave-i-objasnjenja/?fbclid=IwAR1J_mwuRsmSQktJP6Qiwm-66IdHSIMdhzfLn5ZUvo7hB-syki1p-Sap8B0

Unaprijed vam se zahvaljujemo na objavi, fotografije su kao privitak.

Lijep pozdrav


Građani Duge Rese u

Građanskoj inicijativi NAŠA DUGA RESA


TEKST:

GRAD DUGA RESA NASTAVLJA SA DEVASTACIJOM DRVEĆA


Prije dva dana bil smo svjedoci u Dugoj Resi da je gradska vlast posjekla mnoga zdrava stabla u gradskom parku dr. Franje Tudžmana.

U toku današnjeg dana gađani grada Duge Rese su se obratili Građanskoj inicijativi NAŠA DUGA RESA te izvjestili o daljnjim devastacijama i sječi stabala u gradu. Također su poslali i fotografije koje pokazuju da grad nema ni trunke sluha za održivi razvoj i ekologiju.


Kakav je to grad bez drveća?


Mnogi gradovi koji su devastirani sedemdesetih godina danas vrše ozelenjavanje i pretvaraju betonske pustinje u zelene oaze. Kada npr. grad Karlovac posječe jedno stablo, on zasadi dva nova. Uskoro se približava ljeto, visoke temperature i u betonskim gradovima nije lako ni ugodno živjeti.


Kada u gradovima temperatura preijeđe 30 stupnjeva jedino drveće nudi spas. Kod velikih temeperatura drveće može sniziti temperaturu u gradovima čak do 5 stupnjeva celzijusa. Drveće proizvodi kisik i troši CO2. Samim time vrlo se efikasno bori protiv globalnog CO2 zagađenja.

Drveće također svojom zelenom bojom opušta građane. Ljudi vole sjesti na klupicu ispod drveta, a ne na klupe u betonskim područjima.

Dreće također apsorbira i fosforne okside koje proizvode dizel vozila i koji vrlo često izazivaju alergije građana.

Stariji građani teško podnose velike vrućine i drveće u gradu im nudi spas preko cijelog ljeta.


Ne postoji ni jedan razlog da se u nekom gradu posiječe zdravo drvo. Drvo treba malo brige i obrezivanja ali to rade svi gradovi.


Danas su nas građani Duge Rese izvjestili da su posječena nova stabla u blizini Trga Kralja Tomislava kao što prikazuju fotografije koje vam dostavljamo!


 



Slike pokazuju posječena stabla oraha i borova. Gađani navode da se moglo svake godine nabrati i do 5 kg oraha na orahovim stablima. Kome su ta stabla iz grada Duge Rese smetala nemoguće je znati.

Stabala borova su navodno posječena u dogovoru sa stanarima, međutim nitko ne želi javno potvrditi da je on želio da se borovi uklone.


Vladajući u gradu Dugoj Resi vole u medijima grad predstavljati kao grad održivosti i ekologije. Održivi je jedino beton koji ostaje nakon sječe stabala u gradu te mu sve više daje izgked betonske pustinje, a ne zelene oaze.


Vladajućima u gradu Dugoj Resi želimo poručiti da ne želimo grad bez drveća te im citiramo rečenicu Martina Luthera koji je rekao: „Ako bi znao da će sutra biti smak svijeta, još bi danas zasadio jedno drvo“!


Lijep pozdrav


Građanska inicijativa NAŠA DUGA RESA"

Kraj citata!

 

 

Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.de

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: 7. Izborna Jedinica

Mobitel / Whatsapp / Viber 0049 176 404 483 47


 

1 komentar:

  1. Kome su ta stabla iz grada Duge Rese smetala nemoguće je znati...,moguče i te kako moguča - 5G

    OdgovoriIzbriši