subota, 28. siječnja 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Gradska vlast Duge Rese nadmašila i samog Tomaševića!


 Gornja slika i citirani tekst preuzeti su iz Facebook grupe "NAŠA DUGA RESA", autora T.P., dana 15.01.2023 sa 1799 dosadašnjih pregleda.

 https://www.facebook.com/photo/?fbid=6750519651631487&set=gm.1218785939073622&idorvanity=359114945040730

"Čudim se, u gradu sve više komunalnih redara, i sve više nekontroliranog smeća. Dragi sugrađani, povraća mi se od života u smeću. Moramo prisiliti odgovorne na pomak unaprijed umjesto da se bahate prema stoci sitnog zuba. Protiv nelegalnih deponija ☹️☹️☹️" Kraj citata!

Mnogobrojni komentari prate ovaj post pa ćemo izdvojiti i citirati neke od njih:

"sad kad nasi vrijedni ljudi iz cistoce to procitaju ocekujem odmah rano sutra, cim popiju kavu iza pola 10 da smeca vise nece bit. Sljedeci put na izborima jos jace glasat za iste ljude, tako da nastave sa ovim dobrim radom."

 "Uvijek nove izmišljotine ( plastične vreće) , ne znam čemu služe, vjerojatno da bi netko skupo prodao jeftini proizvod. Umjesto da je grad kupio kontejnere plave, žute i zelene sada smo svjedoci rugla svuda oko nas. Konkretno zašto u ulici Bana Josipa Jelačića 16 a nema takovih kontejnera za razvrstavanje otpada???!!!"

 "treba vratit kontejnere za razvrstavanje otpada i točka."

 "Zašto su kućanstvima dali kante a nama vreće"

"Ovo su stanari ove zgrade pokazali da ne žele vreče namjenjene za plastiku držati mjesec dana na svojim balkonima jer imaju djecu koja idu na balkon,ili u svom podrumu, gdje to jako smrdi i magnet je za glodavce.Zato ih odlažu vani.Neka nam vrate kontejnere za staklo,papir,plastiku i metal koje su nam oduzeli i odvezli !!!"

 "Zar u pisamcu koje smo dobili od Čistoće ne stoji da otpad koji nije u kontejnerima, oni neće odvoziti?

Ni kod nas nisu sada 17.tog odvezli vreće s papirom i plastikom 🙁"
 
 "Gradska vlast na "odlasku" (HSS/SDP) absolutno odgovara za nered U Dugoj Resi. Tzv. Opozicija U Gradskom vijecu (HDZ/HNS) snosi istu odgovornost kao i vladajuci. Moj Apel na Gradske vijecnike glasi: Duga Resa nije vas zatocenik, dajte ostavke i idemo na izbore za Novo Gradsko vijece"
Kraj citiranih komentara!
 
Do sada je grad Zagreb sa gradonačelnikom Tomaševićem bio rekorder u razbacanom smeću po gradu. Međutim gradska vlast Duge Rese opasno mu se probližila i prijeti da mu preotme titulu "Najveće doponije" u Hrvatskoj.
 
Zajedničko Gradskoj vlasti Zagreba i Gradskoj vlasti Duge Rese, a to su MOŽEMO/SDP i HSS/SDP je da pripadaju nekonstruktivnoj i nesposobnoj ljevici!

Gradsku vlast Duge Rese predvodi HSS, lijevo ekstremna stranka koju vodi na državnoj razini Krešo Beljak poznat po uvjetnoj osudi na 9 mjeseci zatvora zbog provala u osobne automobile u gradu Samoboru!

Međutim vratimo se problemima grada Duge Rese i uvodnom citatu našeg cijenjenog sugrađana T. P.

"Čudim se, u gradu sve više komunalnih redara, i sve više nekontroliranog smeća.
 
Posao komunalnih redara je voditi računa o redu u svome gradu. Oni moraju djelovati suvereno i nezavisno od političkih stranaka i od "utjecajnih" i "nedodirljivim" građana.
 
U Dugoj Resi smo imali ili imamo jednog glavnog Komunalnog redara i jednog ili dva pomoćna komunalna redara. Broj komunalnih redara najčešće ovisi, ne o potrebama grada, već o političkom kadroviranju u Dugoj Resi!

Posao Komunalnih redara je da vodi brigu o razbacanom smeću, da psi ne kakaju po travnjaku gdje se igraju mala djeca, da vode brigu da nogostupi u gradu i okolici budu očišćeni od snijega i da bude posipani pijeskom ili da bude bačena sol, da vode brigu da građani ne spaljuju plastičnu i kartonsku ambalažu, već da ju odvajaju u kontejnere ili za to namjenjene kante.

Išavši danas u podužu šetnju zamjetio sam po neznam koji puta da jedan naš tzv. "utjecajan" i "nedodirljiv" građanin spaljuje u blizini svog obrta kartonsku ambalažu, što prikazuje i slijedeći video!


Jasno je da Gradska vlast, a samim tim i Gradski redari ne rade svoj posao. Redovito se gura glava u pijesak kada Gradske vlasti naiđu na tzv. "utjecajne" i "nedodirljive" građane.
 
Vježbati mišiće na nama "malim građanima" ili "bahatiti se na stoci sitnog zuba" kao što govori uvodni citat nije politički korektno. Ustav Hrvatske jasno kaže: "Sva vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu"!
 
Očito gradskoj vlasti Duge Rese nije jasno da građani koji su ih izabrali na lokalnim izborima 2021. godine, mogu ih na slijedećim lokalnim izborima 2025. godine smijeniti.
 
Pošto sam ja u politici od 2005. godine na cijelu stvar u gradu Dugoj Resi gledam politički. 
 
Gradska vlast grada Duge Rese je pokazala da ju dobrobit građana NE zanima. U Gradskom vijeću se ne zna tko je "Vlast", a tko je "Opozicija" jer se opozicija ponaša kao i vlast. Očito je da HSS Duge Rese sve Gradske vijećnike ima u svom džepu. Očito da je došlo do političke trgovine koja nije dozvoljene niti zakonom, a niti političkom etikom!

Stoga je moj apel na Gradske vijećnike grada Duge Rese (svih 15 Vijećnika): 

Grad Duga Resa nije vaše privatno vlasništvo i Grad pripada građanima, a ne vama!
Građani Duge Rese imaju pravo na dostojanstven život u svome Gradu!
Građani Duge Rese plaćaju vaše honorare u Gradskom vijeću, a ne vi njihove!
Građani su vam dali mandat na 4 godine da štitite njihove interese, a ne svoje vlastite!
Gradski vijećnici Duge Rese odgovaraju Građanima grada, a ne svojim političkim strankama ili interesnim skupinama!
Gradski vijećnici se ponašaju kao maćeha Građanima, a za to nisu bili birani!

Zaključak:

Gradski vijećnici HSSa, SDPa, HDZa, HNSa i Nezavisni vijećnici grada Duge Rese - dajte ostavke u Gradskom vijeću i oslobodite Građane grada političkog ropstva u kome ih držite!
 
Vaši susjedi, prijatelji, poznanici i rodbina biti će vam zahvalni i neće okretati glavu od vas kada vas vide na ulici!

Sva vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu!
 

Dražen Katić

 


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html



PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

 

Nema komentara:

Objavi komentar