petak, 13. siječnja 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Zašto dugorešani već 15 godina čekaju spojnicu na autocestu?


 Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala KA Portal, 04.01.2023

https://kaportal.net.hr/zupanija/duga-resa/4312427/dugoresani-vec-15-godina-cekaju-svoju-spojnicu-s-autocestom-doznajemo-u-kojoj-je-fazi-projekt-pristupne-ceste-i-kad-bi-mogla-poceti-gradnja/

"Zanimljivo da je valjanost ranije ishođene lokacijske iz 2009. godine, kao i građevinske dozvole iz 2011. godine istekla.

Kad se konačno, a po svemu sudeći ne prije 2025. godine, i pristupi gradnji pristupne ceste, sve će započeti gradnjom spoja na postojeći nadvožnjak „Maletić“ u sastavu čvorišta „Novigrad“ na autocesti A6 Rijeka-Zagreb. Cesta potom obilazi Novigrad sa sjeverne strane te novim mostom prelazi preko rijeke Dobre. Nadalje, nastavlja prema naselju Lišnica, gdje završava priključkom na državnu cestu DC3, na način da je omogućen daljnji nastavak ceste u smjeru Duge Rese. Na cijeloj dionici cesta se izvodi s jednim kolničkim trakom.

- Na toj su dionici panirana tri objekta: Most Dobra duljine oko 630 metara, nadvožnjak Jastre i putni prolaz Dragovan, duljine oko 35 i 58 metara, te pet raskrižja. Državna cesta DC6 Netretić - Lišnica na promatranoj dionici od čvorišta Novigrad do Lišnice omogućit će efikasniju i sigurniju vezu na prometnom pravcu Republika Slovenija - BIH, ujedno ostvarujući u cjelini najkraći cestovni spoj prostora sjeverne i srednje Europe s Jadranom, kažu nam u Hrvatskim cestama." Kraj citata!

.........................................................................................................................................................

Zanimljivo je da u Hrvatskoj postoje gradovi poput Svete Nedelje, Bjelovara, Varaždina koji mogu puno i postoje gradovi poput Duge Rese koji mogu malo!

Grad je grad. On ima svoje stanovnike, svoje prednosti  i nedostatke i svoje izazove koje treba riješavati. Kako se u kome gradu riješavaju problemi ovisi isključivo o Gradskoj vlasti koju čine Gradonačelnik i Gradsko vijeće. Pošto Gradsko vijeće donosi sve odluke, a Gradonačelnik je više "koordinator" ili "reprezentator", Gradski vijećnici su apsolutno odgovorni za uspješno ili neuspješno vođenje grada:

Grad Duga Resa stagnira zadnjih 26 godina od kada njime upravlja prosocijalistička HSS stranka.Šef stranke, poznat po prikupljanju autotranzistora ne može pozitivno utjecati na HSS Duge Rese. Jedino što šef  HSSa Beljak može, to je najaviti svoj dolazak u Dugu Resu pa da svi dobro zaključamo naše automobile i pospremimo ih u garaže.

Možda je i sreća da grad Duga Resa nema već 15 godina spojnu cestu sa autoputom pa nam predsjednik HSSa Beljak ne dolazi svaki vikend u posjetu!

Krivac tih 15 godina cestovne izoliranosti Duge Rese nisu jedino i samo Hrvatske ceste i zadnje 4 Hrvatske vlade. U tih 15 godin vladao je Hrvatskom i SDP, sestrinska stranka Beljakovom HSSu pa spojna cesta nije bila izgrađena.

Gradski vijećnici Duge Rese u tih 15 godina su spavali zimski san i sada imamo rezultat koji imamo. Ako hoćemo na autocestu moramo na Bosiljevo ili u Karlovac.

Za građane Duge Rese i sam Grad bilo bi najbolje riješenje da Gradski vijećnic već sutra podnesu ostavke na svoje mandate i da idemo čim prije na nove izbore za Gradsko vijeće. Bez obzira koje nove kandidate u Gradsko vijeće izabrali, Duga Resa sigurno neće propadati ovom brzinom kojom sada propada.

Lijep pozdrav svima!


Dražen Katić

 


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html



PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar