ponedjeljak, 16. siječnja 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Politika grada - "Posjeci i ostavi"!

Od ljeta 2021 kada sam se vratio iz Njemačke u Domovinu, u rodni grad Dugu Resu, bio sam direktno i indirektno svjedokom sječe mnogobrojnih stabala posebno u Gradskom parku i uz samu obalu rijeke Mrežnice.

Gradska vlast na čelu sa lijevo-populističkom strankom HSS je umislila da gradska stabla pripadaju njima, a ne svim građanima koji žive u tom gradu. U toj "privatizaciji" grada Duge Rese, koje je izveo u zadnjih 26 godina HSS, ne samo da su stabla sječena bez dogovora sa građanima, već je i posječeno drvo redom nestajalo. 

Često sam pomislio da je nad Dugom Resom otvoren novi "Bermudski trokut" i da taj fenomen trebamo prijaviti nadležnim institucijama koje se bave proučavanjem paranormalnih pojava.

Činjenica je da o posječenom drvu u Dugoj Resi svi govorkaju, postoje snimke i dokazi, ali Gradska vlast ne daje nikakvo službeno objašnjenje. Ako se posječeno drvo pokloni socijalno slabima, tada se to mora javno objaviti. Ako se posječeno drvo daje na prodaju, tada se mora raspisati javni natječaj i svim građanima ponuditi mogućnost kupnje tog posječenog drva.



Drugi fenomen koji muči građane Duge Rese je činjenica da stabla koja su na području grada srušena usljed neke oluje ili velikog nevremena tjednima tako porušena leže na zemlji ili u rijeci Mrežnici, što pokazuju gornje fotografije.

U pravilu ta porušena stabla leže toliko dugo dok Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI ne uloži preko bloga javnu kritiku i ne prikaže par slika porušenih stabala. Tada netko gotovo neprimjetno to stablo sreže na komande i "zamrači" ga. Većina nas pomišlja da je glavni krivac novi "Bermudski trokut" koji u Dugoj Resi ne guta brodove i zrakoplove, već porušeno drvo.Pravu istinu zna jedino onaj tko to drvo poruši.

Slijedeći fenomen koji redovno srećemo u Dugoj Resi nije prirodni pad stabala usred nevremena, već rušenje stabala motornom pilom po modelu "Posjeci i ostavi"!

Potpuno je nejasno kako Gradska vlast siječe ta stabla bez privole građana grada. Pa čak ni kemijska olovla koju gradska vlast ima na svom radnom stolu ne pripada Gradskoj vlasti, već građanima koji plaćanjem doprinosa i prireza pune gradsku blagajnu.

Potpuno je jasno da se HSS u Dugoj Resi služi nasilnim i anti-ekološkim metodama u obračunu sa florom, a posebno drvećem grada. Ali nije jasno nikom od nas, kako Gradska vlast ne shvaća da ona NE posjeduje Grad i Gradskka dobra, već da je samo na 4 godine izabrana da zastupa interese građana Duge Rese.

Slijedeće slike prikazuju fenomen "Posjeci i ostavi"!

Možemo zaista počet brojit tjedne ili dane koliko će dugo trajati da Gradska vlast ukolni ova stabla. Meni zaista laska da je Gradska vlast Duge Rese moj najvjerniji čitaoc bloga i da redovito prati moje prijedloge za poboljšanje vođenja Gradske politike.

Svojedobno je bila mala životinjica "dabar" gradski neprijatelj broj 1. Nakon nemilosrdne borbe sa dabrom i vjerovatno njegovim protjerivanjem sa područja grada Duge Rese dabar nije nestao. Svaki onaj tko uzme u ruku motornu pilu i posječe bez konzultacije sa građanima stablo u vlasništvi Grada Duge Rese također je "dabar u ljudskom obliku".

Gradska vlast se po novinama hvali da će "modelirati" Gradski park Dr. Franje Tuđmana, što zasigurno znači rušenje određenog broja zdravih stabala. Taj park je zasađen pred više od 120 godina i sadio ga je čovjek koji je imao pojma o drvetu i parku. Gradska vlast koji zaista nije stručna u ničemu, a posebno po poznavanju parka želi se već ove godine uloviti motorne pile.

Ja mogu razumjeti da je Gradskoj vlasti jednostavnije potamaniti park i prikazati to kao "uspješno uređen veliki projekt" nego se uloviti u koštac sa stvarnim problemima grada kao što su:

- rupe na cestama i po nogostupima zaključno mostovima

-nedostatna vodovodna mreža

- nedostatna kanalizacijska mreža

- propadanje Gradske baštine

- izgradnja gradske kompostane i gradskog rasadnika

- izgradnja gradskog arhiva i muzeja grada Duge Rese

- izgradnja gradske galerija umjetnosti

- izgradnja sportske dvorane za školu Ivan Goran Kovačić

-mogu nabrajat još pola sata, ali ne želim dosaditi nabrajanjem.

Prije nego što se Gradska vlast ulovi motorne pile i krene na park Dr. Franje Tuđmana apeliram Gradskoj vlasti da "otvori" razgovore-pregovore sa građanima. Lako je nešto potamaniti. Teško je tada to popraviti.

Slijedeće izbore za Gradsko vijeće bilo da su prijevremeni ili redovni 2025,  HSS ne može dobiti na tzv. uređenju parka ili na fantaziji zvanoj "vodeni grad". Takve stvari ne drže vodu. Obišao sam biciklom gotovo cijelo područje grada Duge Rese od Mrzlog polja do Zvečaja. Pa ljudi u Mihalić selu, Boštu, Zvečaju, Gršćakima nemaju kanalizaciju, a možda neko nema ni pitku vodu iz vodovoda. Prije 2000 godina Rimljani su u svim svojim gradovima i čak Kastelima koje su podizali u provincijama imali pitku vodu, kanalizaciju. 

Gospodo Gradski vijećnici, molim ne skupljajte jeftine i prozirne političke bodove. Grad Duga Resa nije vaša imovina, nije vaš rob ili vaša igračka. Ako želite učiniti nešto dobro svome gradu, gospodo u Gradskom vijeću, dajte konačno ostavke i da idemo na prijevremene izbore za Gradsko vijeće. Pokazali ste da vas HSS ima sve u džepu, pokazali ste da ste u trgovačkoj i tajnoj koaliciji, a ne u poštenoj i narodnoj opoziciji. Bavim se politikom od 2005. godine kada sam postao član njemačkog CDU-a. Proveo sam 6 godina, kao zamjenik šefa CDU za grad Stuttgart-Feuerbach. Nagledao sam se političkog nepotizma i također uhljebništva. Ali draga gospodo u Gradskom vijeću Duge Rese, to što ste vi postigli je rekord i možemo ga odmah prijaviti u ginesovu knjigu rekorda. Vi ste postali svjetski prvaci u NE zastupanju interesa građana grada Duge Rese. Čestitam vam na uspjehu!


Dražen Katić

 


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html



PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar