subota, 28. siječnja 2023.

DUGA RESA MOŽE BOLJE - Kolaps Grada (Gradske vlasti) u sedam dana!

Na tri dana sam otišao u Stuttgart gdje smo u Generalnom Konzulatu Republike Hrvatske priredili izložbu umjetničkih dijela za Hrvatsko iseljeništvo, političku, kulturnu i ekonomsku klijantelu Stuttgarta, kao i za građane drugih njemačkih gradova.

Kada sam u nedjelju ujutro krenuo iz Duge Rese na put, morao sam očistiti auto od 20 cm snijega. Kako smo odmicali iz Duge Rese, prema Karlovcu pa dalje prema Sloveniji ceste su bile sve čišće. U Stuttgartu snijega nije ni bilo pa se moglo odlično voziti po cesti.

U srijedu navečer smo se vratili natrag u Domovinu, ceste su bile prilično dobre za vožnju. Došavši u Dugu Resu cesta je bila očišćena, ali su nogostupi bili zatrpani snijegom.

Danas sam napravio veću rundu pješke, od Duge Rese do Belavića, kroz Brig pa natrag preko Varoša, Tušmera ponovo do Duge Rese.

Zapanjio sam se činjenicom da nogostupi uopće nisu očišćeni tako da sam gotovo cijeli put morao pješačiti uz rub kolnika. Zapanjujuće je da u Mrežničkim poljicima nije očišćena autobusna stanica. Šokantna je činjenica da Gradska vlast Duge Rese nije u roku 7 dana mogla očistiti kolnike van centra Duge Rese.

Na slijedećim kratkim videozapisima moguće je vidjeti kolaps grada Duge Rese od 20 cm snijega!





Na slijedećoj slici koju sam snimio u Mrežničkim poljicima možemo jasno vidjeti nesposobnost Gradske vlasti Duge Rese na svim nivoima!

Pošto se ovdje radi o gradskoj, a ne državnoj cesti, ovaj znak je mogao jedino postaviti Grad Duga Resa. Iza znaka jasno možemo vidjeti jednu malu rupu koja ne ugrožava promet i jednu poveću i podužu lokvu. Pretpostavljam da je lokva posljedica loše postavljenog ili oštećenog asfalta na tom dijelu ceste.

Znači, zbog lokve se postavlja prometni znak koji se najčešće koristi kada imamo radove i popravke ceste.

Na desnoj strani ceste vidimo potpuno snijegom zatrapan nogostup, sedam dana nakon snježnih padalina. Sa lijeve strane ceste se također vidi snijegom zatrpan nogostup.

Postavljaju se pitanja:

1. Kojim dijelom ceste će ići starija osoba koja koristi rolator?

2. Kojim dijelom ceste će ići osoba u invalidskim kolicima?

3. Kojim dijelom ceste će ići majka sa dječjim kolicima?

4. Kojim dijelom ceste će ići mala djeca u osnovnu školu?

Zar treba da vozilo pregazi nekog na tom dijelu ceste da bi Gradske službe očistile nogostup za nesmetan prolaz?

Gradska vlast Duge Rese (HSS-SDP) zajedno sa opozicijskim strankama u Gradskom vijeću (HDZ-HNS) te nezavisni vijećnici snose potpunu odgovornost za kolaps koji je nastao u Dugoj Resi i njenoj okolici.

Apeliram na svih 15 vijećnika Gradskog vijeća Duge Rese da podnesu neopozive ostavke na svoje funkcije i da raspišemo nove izbore. Nemojte čekati da nekog zgazi vozilo na kolniku, već skupite trunku hrabrosti i napišite te ostavke.   


Dražen Katić

 


Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Član GLAVNOG ODBORA

Dipl.-Ing. Dražen Katić mr.sc.

 

web: www.drazenkatic.blogspot.com

email: pswag@gmx.net

Facebook: Politički pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI

Instagram: zauvijek_vjerni_domovini

Twitter: ZVD_eV

Mobitel / Whatsapp 0049 176 404 483 47

***************************************************** 


SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/06/nezavisna-lista-zauvijek-vjerni_10.html



PARLAMENTARNI PROGRAM Političkog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENIŠTVO), ZA SLIJEDEĆE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD LINKOM:


http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar