srijeda, 1. lipnja 2016.

Čudotvorna vezna linija sa Modrićem, Rakitićem i društvom može dovesti Hrvatsku do naslova!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su iz online portala "fenix-magazin.de", 31.05.2016

http://fenix-magazin.de/cudotvorna-vezna-linija-sa-modricem-rakiticem-i-drustvom-moze-dovesti-hrvatsku-do-naslova43/

"Iako se kao glavni favoriti na Europskom prvenstvu najčešće spominju Francuska, Njemačka i Španjolska, dok se Engleska, Belgija, Italija i Portugal nameću kao moguća iznenađenja, svi su potpuno zaboravili Hrvatsku. Zahvaljujući najboljem srednjem redu “kockasti“ su u stanju napraviti najveće iznenađenje na Europskom prvenstvu u Francuskoj, piše vodeći švicarski portal  watson.ch

Autor Sandro Zappella u svom opširnom tekstu hvali začuđujuće jaku hrvatsku veznu liniju sa Modrićem, Rakitićem, Perišićem i Kovačićem. Proglašavajući je najjačom veznom linijom na EP, švicarski novinar podsjeća i na 04. srpnja 1998. kada se Hrvatska pobjedom nad Njemačkom od 3:0 na Stade Gerland u Lyonu definitivno etablirala u svijetu nogometa.
Hoće li današnji hrvatski sastav nakon 18 godina od generacije Šukera i Bobana ponoviti dobre igre u Francuskoj te otići dalje od trećeg mjesta, ovisi najviše o njima samima. Današnja Hrvatska ima potencijal i momčad koja može zagorčati život svakom protivniku.

Štoviše, Hrvatska je spremna za naslov. Hrvatske nema samo velika imena već i jaku i dugu klupu. Osim povremenih dobrih igara i bljeskova kao dosad, Hrvatska sada može iznenaditi dobrim igrama u kontinuitetu, piše švicarski novinar predviđajući kako će na EP Hrvatska vratiti svoj uobičajeni sustav igre 4-2-3-1. Jedinu slabu točku hrvatske reprezentacije švicarski novinar vidi u nedostatku međunarodnog iskustvu 62. godišnjeg hrvatskog izbornika Ante Čačića. Taj hendikep nadoknađivat će Čačićev pomoćnik i bivši bundesligaš s međunarodnim iskustvom Josip Šimunić, navodi švicarski novinar koji ponaosob predstavlja svakog igrača iz hrvatske reprezentacije. I tu najviše prostora daje igračima iz vezne linije, pogotovu Ivanu Rakitiću kojeg čak proglašava i najboljim švicarskim igračem svih vremena koji se odlučio igrati za Hrvatsku."

Nema komentara:

Objavi komentar