subota, 4. studenoga 2017.

Gordan Jandroković: Ako netko nema veze s Todorićem, onda smo to mi u sadašnjem vodstvu HDZ-a + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "tportal.hr", 04.11.2017

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/gordan-jandrokovic-ako-netko-nema-veze-s-todoricem-onda-smo-to-mi-u-hdz-u-foto-20171103?utm_source=facebooktportal&utm_medium=fanpagetportal&utm_campaign=facebookshare

"Od svibnja na čelu Hrvatskog sabora sjedi Gordan Jandroković. Njegov dolazak na tu funkciju bio je planiran tek za kraj sljedeće godine, no pucanje koalicije s Mostom poguralo ga je ranije u užarenu borbu sa saborskim zastupnicima. Kako s nove pozicije gleda na svoje kolege i rad Sabora, je li HDZ radio greške i koja su njegova razmišljanja o pozadinskoj geopolitičkoj borbi u slučaju Agrokor, otkrio je u velikom intervjuu za tportal 
 
Istražno povjerenstvo za Agrokor održalo je prvu sjednicu. Što očekujete od njegova rada?

Povjerenstvo je dobilo svoju jasnu zadaću, definiran je opseg i sadržaj njegova rada i očekujem da će povjerenstvo ukazati na ono što se događalo od osnutka Agrokora do današnjih dana. Ova vlada i ovo vodstvo HDZ-a nemaju što skrivati. Ako netko nema veze s Todorićem, onda smo to mi. Međutim, budući da nijedno saborsko povjerenstvo ne može pobjeći od dnevnopolitičkih prepucavanja, puno su važniji istraga koju provodi DORH i sudski postupak koji će, ako do njega dođe, utvrditi činjenice i odgovornost onih koji su doveli Agrokor u ovo stanje.

Već sada vidimo da se prvi svjedoci, Ivica i Ante Todorić, nisu pojavili na sjednici povjerenstva. Koliko, u takvim okolnostima, povjerenstvo ima smisla?

Ova inicijativa ima nedvojbeno političku pozadinu i karakter, kao i sva saborska povjerenstva. Primarni interes oporbenih stranaka je da kroz povjerenstvo dobiju još jednu medijsku pozornicu za recikliranje optužbi, često i proturječnih, na račun vladajućih. Povjerenstvo je u prvom redu političko tijelo. Oporba pokušava stvoriti sliku da ako nema povjerenstva, o Agrokoru se neće ništa doznati. To nije točno, što se događalo vidjet će se iz sudskog procesa, ako do njega dođe, a i predsjednik Plenković je u više navrata sam ponudio da se o bilo kojem pitanju o Agrokoru razgovara na drugim tijelima. Tom tvrdnjom oporba zapravo podcjenjuje sebe, istraživačke novinare i cijelu javnost.
No kroz povjerenstvo i vladajući mogu pokušati dokazati odgovornost oporbe, koja je svojedobno bila na vlasti?

Predlagatelji, koji su sami dali naziv povjerenstvu i tražili da se ono bavi nastankom Agrokora, sada skaču sebi u usta, najradije bi odustali od toga dijela i iz dnevnopolitičkih razloga fokusirali se samo na zadnjih nekoliko mjeseci. Isto bi mogli raditi i HDZ i vladajuća većina pa se fokusirati na razdoblje SDP-ove vlade od 2011. do 2015. kada je bilo itekako puno skrivenih financijskih aranžmana od strane Agrokora - od kupovine Mercatora do zakonskih rješenja povezanih s faktoringom.

Dovoljno je prisjetiti se izraza divljenja Gordana Marasa kada je kupljen Mercator: 'To je velik uspjeh hrvatskog gospodarstva. Čestitam i Agrokoru i Ivici Todoriću, koji je postigao velik poduzetnički uspjeh, proširio svoju kompaniju na regionalno tržište te stvorio regionalnog lidera u maloprodaji.' Ili SDP-ova potpredsjednika Vlade Branka Grčića: 'Kada Agrokor kihne, prehladi se cijela ekonomija. Ne smijemo širiti loše vijesti o Agrokoru.' No mi nismo poput oporbe, poštujemo zakone i odluku o osnutku povjerenstva u kojoj je jasno određeno da ono započinje rad s osnutkom Agrokora. Očito su dnevnopolitičke optužbe oporbi važnije od istine o Agrokoru.

Poznat je stav HDZ-a da bi povjerenstvo trebalo prekinuti rad kada rješenje o istrazi postane pravomoćno. Jeste li u stranci razmišljali, ako se to dogodi, da se rasprava o Agrokoru nastavi kroz tematske sjednice odbora ili plenarnu sjednicu?

Zakon o istražnim povjerenstvima je potpuno jasan i kaže da ako se pokrene sudski postupak o temi po kojoj je osnovano istražno povjerenstvo, ono mora prestati s radom. Točka. Svi oni koji drugačije pokušavaju tumačiti tu odredbu, pozivaju na kršenje zakona i to je neprihvatljivo. Još je neprihvatljivije to što traže da Sabor krši zakone koje je sam donio, što zorno svjedoči o tome da oporba misli da je iznad vladavine prava i da pravnu državu želi 'prilagođavati' svojim partikularnim politikantskim interesima.

I ne, ne vodi se rasprava samo kroz povjerenstvo. Rasprava se cijelo vrijeme vodi kroz plenarnu sjednicu, kroz saborske odbore, kroz javnu raspravu, intervjue i press konferencije. Ta rasprava traje već i sada. Uostalom, imate i ovu jučerašnju komičnu Grmojinu predstavu. Ako postoje neki dokazi za kriminal, pa neka te dokaze dadu nadležnim državnim tijelima! Tko njima brani da i izvan povjerenstva upoznaju javnost sa svime onime što je eventualno kompromitirajuće u radu izvanredne uprave ili nekoga iz Vlade? Oni cijelo vrijeme optužuju ljude, a ne iznose nikakve konkretne dokaze. Očito im je želja za vlasti važnija od brige za hrvatsko gospodarstvo, desetke tisuća zaposlenika i njihove obitelji.
Je li HDZ spreman sam inicirati posebnu raspravu u Saboru ako povjerenstvo prestane s radom?

Ta rasprava se već vodi. Imat ćemo aktualni sat, imat ćemo raspravu o SDP-ovoj inicijativi o opozivu Vlade. Dva dana imat ćemo raspravu i ona će završiti još jednim neuspjehom oporbe.

Hoće li HDZ potaknuti izmjene Zakona o istražnim povjerenstvima, koji se nije mijenjao od 1996. i spominje, primjerice, i Županijski dom Sabora, kojeg odavno nema?

Još jednom ponavljam, oporbi povjerenstvo nije važno radi utvrđivanja istine, nego zbog dnevnopolitičkih partikularnih interesa.

Kako, i kao bivši šef diplomacije, gledate na pozadinsku borbu između američkih i ruskih interesa u slučaju Agrokor, putem fonda Knighthead i Sberbanka?

Mnogo je prikrivenih geopolitičkih bitaka, karte se ponovno dijele, pucaju stara i razvijaju se neka nova savezništva, vode se hibridni ratovi kojih domaća javnost nije dovoljno svjesna. Uostalom, Europski parlament je donio Rezoluciju o hibridnom ratu koji neki vode uz pomoć svojih igrača s lažne radikalne ljevice ili lažne radikalne desnice. Upravo zbog toga moramo biti jako oprezni kada donosimo sudove o pojedinim potezima hrvatske vlade. Mnogo je aktera koji pokušavaju utjecati na političku situaciju, ne samo u Hrvatskoj, nego i u drugim državama. Pogledajte samo naše okruženje i susjedstvo. Primjerice, neuspio državni udar u Crnoj Gori s ciljem da se spriječi ulazak te zemlje u NATO. Mnogi akteri imaju ovdje interese i služe se različitim metodama kako bi te interese ostvarili. Mi toga moramo biti svjesni, i u donošenju odluka i vođenju politike itekako o tome moramo voditi računa.

Kao članica Europske unije i NATO-a naklonjeniji smo SAD-u. Kako u tom kontekstu gledate na zainteresiranost ruskog Rosnjefta za otkup dionica Ine i može li Hrvatska ikako utjecati na ulazak ruskog kapitala na tržište?

Hrvatska je suverena država i nacionalni interesi i interesi naših građana su na prvom mjestu. Članica smo EU-a i NATO-a i pripadnost tim integracijama traži od nas korektnost prema partnerima i saveznicima. To su dvije polazne točke o kojima moramo voditi računa. Što se tiče ostalih zemalja, nama je u interesu imati što kvalitetnije i prijateljskije odnose sa svima, posebno s velikim državama, i s njima jačati prvenstveno gospodarsku suradnju. Dobro je da se iskazuje interes za strateško partnerstvo u Ini, posebno što se time opovrgavaju tvrdnje o neodrživosti naših dviju rafinerija, kao što je i dobro to što jedna velika ruska banka, VTB, sudjeluje u roll up kreditu za Agrokor. A ugovor s vjerovnicima je najbolji dokaz za to da Agrokor nije nacionaliziran, što kritikanti nekako 'zaboravljaju'."
Nastavak interviewa mozete pogledati pod slijedecim linkom: https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/gordan-jandrokovic-ako-netko-nema-veze-s-todoricem-onda-smo-to-mi-u-hdz-u-foto-20171103?utm_source=facebooktportal&utm_medium=fanpagetportal&utm_campaign=facebookshar KOMENTAR: 


Vrlo je interesantna izjava gospodina Jandrokovica da sadasnje vodstvo HDZ-a nema nikakve veze sa koncernom Agrokor.

Vjerovatno je zaboravio da je upravo on osoba koja je od pocetka Domovinskog rata sjedila na najvisim politickim pozicijama kako u HDZ-e, tako i u svim dosadasnjim Vladama koje je formirala HDZ-ova vecina.

Zna s eda je gospodin Jandrokovic bio desna ruka svakog dosadasnjeh HDZ-ovog premijera. To znaci da je upravo on 100% upucen u privredni kriminal koji s esprovodio u koncernu tokom dva desetljeca. 

U samome pravnome procesu oko koncerna gospodin Jandrokovic moze biti izvrsan izvor informacija, jer on zna "kako se delalo". 

Politicki pokret Zauvijek Vjerni Domovini preporuca tuziocima i drzavnim odvjetnicima da saslusaju gospodina Jandrokovica kao svjedoka u procesu te na osnovu saslusanja donesu odluku da li ce on biti daljnji svjedok, optuzeni ili slobodan gradjanin.

Jednom je sudproglasio stranku HDZ-a zlocinackom organizacijom. Direktni krivac za takovu odluku suda je bio bivsi premijer Sanader.

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske ocjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je zrtva tog politickog puta.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku katastrofu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvaske gdje god mogu te su iz toga stvorili novu olimpijsku disciplinu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine ko tresnej na platcu. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest clanica Unije.

Ukratko: Vode antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu, podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  

Do danas nitko od Parlementarne opozicije u RH nije nam sluzbeno odgovorio.

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!

Članak 116.

(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini.



 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar