petak, 3. studenoga 2017.

Uhvatili smo Plenkovića u gadnoj laži: Zbog ovoga je gori od svih svojih prethodnika + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "dnevno.hr", 03.11.2017

http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/uhvatili-smo-plenkovica-u-gadnoj-lazi-zbog-ovoga-je-gori-od-svih-svojih-prethodnika-1086751/

"Kako li su samo jeftini demagozi hrvatski političari, dok nam s jedne strane prodaju priču o zabrinutosti zbog vojske onih koji iseljavaju iz države, s druge strane pozicije se na svim državnim rukovodećim pozicijama pune stranačkim kadrovima. Upravo nemogućnost pronalaska posla bez adekvatne partijske iskaznice jedan je od razloga zašto mladi bježe u bijeli svijet.

Na zabrinjava to, po svemu sudeći previše niti aktualnog premijera Andreja Plenkovića koji se naciji zaklinjao da će biti drugačiji od svojih prethodnika. No, kako se čini krenuo je istim, ako ne i gorim smjerom. Zakuhalo se tako nedavno u Slunju baš zbog uhljebničke politike lokalne vlasti. Ondje je HDZ-ova vlast za v.d.ravnatelja gradske knjižnice postavila vojnog umirovljenika, vodoinstalatera i slunjskog dogradonačelnika Ivana Požegu. 

Premda se gradonačelnik Jure Katić, ali i sami Požega pokušavaju opravdati tvrdeći da je ovo tek privremeno rješenje kako bi knjižnica funkcionirala dok se ne izabere novi ravnatelj, a sve zbog smrti starog ravnatelja Nikole Živičića, čini se kako Živi zid iz toga kraja ima drugu verziju priče.

 Naime, oni su na svojim internetskim stranicama objavili da su prošla već dva natječaja na kojima nije izabran nitko, iako su se na isti prijavile čak tri osobe od kojih su dvije imale tražen fakultet. Međutim, njih su na natječaju odbili jer po sili zakona nisu imali pet godina staža na ravnateljeskim pozicijama. 

Svjedočimo posljednjih tjedana i velikim kadrovskim rošadama u javnim tvrtkama i ustanovama, pa se tako namiruju apetiti ne samo HDZ-ovaca već i partnera. 

Tako je generalni direktor Hrvatskih voda HDZ-ov Zoran Đuroković, a imati će i dva zamjenika s plaćom od oko 20 tisuća kuna. Jedan će pokrivati sjeverno, a drugi južno područje država, i oba su koalicijski partneri HDZ-a, jedan od njih Valentin Dujmović konkretno je član HNS-a, dok je drugi Davor Vukmirić član HDS-a. 

Vukmirić je nekoć bio član HSS-a, ali nakon sukoba u toj stranci priklonio se Branku Hrgu koji sada podržava Vladu premijera Andreja Plenkovića. Dotični je svojedobno predlagan za ministra obrta. Vukmirić kakve li slučajnosti korijene vuče iz Križevaca, odakle dolazi i nekadašnji šef HSS-a Hrg, a tamo je kao ulagač izgradio starački dom. Ujedno, bio je i jedan od svjedoka u slučaju protiv osječkog poduzetnika Drage Tadića koji je optužen da je pokušao organizirati mito za suce Vrhovnog suda ne bi li oslobodili Branimira Glavaša.

S druge pak strane, dubrovački HDZ-ovci Dujmovića su nekoć nazivali kronično nesposobnim, a ovaj ekolog vodio je gradsko poduzeća Sanitat, a zatim i Vodovod. Aktualni HDZ-ov gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković prozivao ga je tvrdeći da zbog njega gube milijune iz EU fondova, a za njegovo imenovanje, unatoč protivljenju dubrovačkog ogranka stranke, agitirao je Ivan Vrdoljak, koji je premijera uspio nagovoriti da okrene leđa svojim stranačkim kolegama. 

Tu i dalje nije kraj uhljebljivanjima u ovu tvrtku već Hrvatske vode raspisuju natječaj za samostalnog ekonomista, a ta pozicija navodno je već popunjena. U nju bi zasjesti trebao nekadašnji HDZ-ov splitsko-dalamtinski župan Zlatko Ževrnja. Podsjetimo, dotični je zamjenjen zbog afere Zlatni rat i sumnjive dodjele koncesija. S te pozicije smiješi mu se fotelja zamjenika direktora područja južnih slivova Jadran. 

I Ivan Tepeš nekadašnji šef HSP AS solidno je zbrinut. On je bez natječaja postao zamjenik ravnatelja Matice iseljenika. I u ovom slučaju, treba podsjetiti, da je Tepeš politiku i stranku napustio prije nekoliko mjeseci čineći veliku uslugu HDZ-u. Naime, kada se HDZ-ovac Davor Ivo Stier zajedno s premijerom vratio iz EP-a voditi stranku i državu, umjesto njih u Parlament je trebao otići Tepeš koji je HDZ-u dobrovoljno prepustio svoje mjesto, premda je Plenković nešto ranije njegovu stranku izbacio iz koalicije. 

Slučajno ili ne, kao potpredsjednik Sabora pola je godine dobivao plaću iz proračuna, a šest mjeseci živio s pola plaće da bi po isteku tih naknada bio izabran u Maticu iseljenika. Ujedno, Plenkovićeva vlada nakrcala je 20 ministarstava sa preko 150 dužnosnika, a sve to tvrde upućeni kako bi se zadovoljila potraživanja koalicijskih partnera. 

Svojedobno su mediji pisali o popisu članova obitelji lokalnih HDZ-ovaca koji su zaposleni po velikogoričkim institucijama. Prije tri mjeseca ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić u NP Plitvička jezera doveo je Borisa Luketića i Branislava Šutića, obojicu iz HDZ-a. Zlobnici pak tvrde kako je za dotične intervenirao aktualni župan ličko senjski Darko Milinović. Nezgodno pak zvuči kaznena prijava protiv Luketića zbog oštećivanja sedernih barijera na istim tim Plitvičkim jezerima, ali i podatak da je Šutić i ranije radio u NP te da je bez posla ostao stoga što na posao nije dolazio. 

Predsjednik mladeži HDZ-a Matija PerkoviĆ postao je direktor HR Karlovac, a na tome mediju zaposlene su i Vanda Antunović te Anamarija Radočaj, također iz iste stranke. Bivši pomoćnik ministra rada HDZ-ov Mario Bebić zaposlen je kao direktor Divizije mreža u Hrvatskoj pošti iz koje je ranije ispraćen s otpremninom od 114.318 kuna. 

Plenković nam po svemu sudeći nije govorio istinu kada se kleo u vjerodostojnost svoje stranke, i vlade, jer prema ovim podacima čini se da je kada je o uhljebljivanju riječ gori od svih svojih prethodnika."

 KOMENTAR: 


Zaposljavanje kadra po stranackoj pripadnosti dovelo je Domovinu Hrvatsku na rub egzistencije. Po modelu: rodjak, kum, stric Republika Hrvatska od jedne perspektivne zemlje postala je ekonomska sahara.

Nema mjesta za sve u drzavnim sluzbama. Oni koji su vrijedno i marljivo studirali, stekli solidno strucno znanje ili se moraju povlaciti po burzi i socijalnom ili napustiti Domovinu.

Oni koji imaju "dobru vezu" mogu ostati "doma" i uzivati svaki mjesec u sigurnoj placi.

Kuda to vodi?

To vodi Domovinu u pravcu financijskog bankrota i sloma socijalnog sustava.

Svi dosadasnji ministri finacija su doveli zemlju u duznicko ropstvo. Preko 300 milijardi kn ukupnog duga. Dijete cim se rodi duzno je preko 10.000 eura.

Kuda dalje?

Parlamentarna opozicija mora s ekonacno uloviti posla. Ne moze opozicijsku politiku voditi jedino vanparlamentarna opozicija. Opozicija je jednako kriva kao i vlada ako gleda propast zemlje, suti i nista ne poduzima. Upravo to godinu dana radi parlamentarna opozicija. Covijek imaosjecaj da mole boga da s ene dogode prijevremeni izbori da ne bi kojem slucajem ostali bez mandata i place. Mnogi u politici svoju su egzistenciju rijesili parlamentarnom placom te nemaju stalno zaposlenje. Zapravo to su nezaposleni Sabornici koji uzivaju privilegiju. Neznam gotovo nikoga tko u njemackom Bundestagu nema posao. Kada je zasjedanje ljudi dobiju slobodno saposla te idu na sjednice.

Kod nas bi bilo teze pronaci one koji imaju neko stalno zaposlenje. Poruka Hrvatskim biracima: Ne birajte kandidate koji nemaju stalno zaposlenje!

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku katastrofu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvaske gdje god mogu te su iz toga stvorili novu olimpijsku disciplinu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine ko tresnej na platcu. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest clanica Unije.

Ukratko: Vode antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu, podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  

Do danas nitko od Parlementarne opozicije u RH nije nam sluzbeno odgovorio.

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!

Članak 116.

(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini.



 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

1 komentar:

  1. ništa više ne iznenađuje....moral je ispod svakog nivoa ....poštenoga čovjeka je sram živjeti u ovakvom okruženju

    OdgovoriIzbriši