četvrtak, 2. studenoga 2017.

PLENKOVIĆ DETALJNO OBJASNIO ŠTO HRVATSKA DOBIVA UVOĐENJEM EURA: ‘Građani će promjene osjetiti na konkretan i opipljiv način’ + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su sa online portala "net.hr", 30.10.2017

http://net.hr/danas/hrvatska/plenkovic-detaljno-objasnio-sto-hrvatska-dobiva-uvodenjem-eura-plan-je-da-hrvatska-2020-ude-u-tecajni-mehanizam/?utm_source=Facebook&utm_medium=post&utm_campaign=NetSocialFeed

"Premijer Andrej Plenković istaknuo je u ponedjeljak kako je plan Vlade da Hrvatska prvi korak prema uvođenju eura, ulazak u tečajni mehanizam odnosno tzv. ERM II, ostvari 2020. godine, kada i predsjeda EU-om.

Govoreći na početku konferencije “Strategija uvođenja eura u Hrvatskoj”, koju zajednički organiziraju Vlada i Hrvatska narodna banka (HNB), Plenković je istaknuo da ova Vlada ima iskustva s procesom pristupanja EU-u i kako je “osjećaj identifikacije i vlasništva ovog procesa duboko ukorijenjen u ključnim ljudima koji su sada nalaze na odgovornim dužnostima u Vladi, pa i na čelu HNB-a”.

“Hrvatska kao najrecentnija članica EU-a ima dva politički ključna cilja – postati dio Schengenskog prostora, odnosno da budemo spremni za političku odluku o tome tijekom 2019. godine, a drugi je cilj pristupanje eurozoni”, kazao je Plenković.

“Ne želim danas licitirati s datumom kada bismo to htjeli. Ono što mislim da je realno i na čemu ćemo raditi je da godina 2020., kao godina predsjedanja Hrvatske Vijećem EU-a, bude godina u kojoj će Hrvatska prema našem planu, namjerama i intencijama biti dio onoga što se naziva ERM II (tečajni mehanizam)“, naglasio je premijer.

Plenković: Neće biti straha od valutnog rizika, bit će manji troškovi kredita

Premijer je potom objasnio što Hrvatskoj donosi uvođenje eura.
“Globalni, politički i ekonomski kredibilitet. Euro vidim kao instrument koji je koristan za povećanje gospodarskog rasta. To je prilika koju moramo iskoristiti i za nju se dobro pripremiti. Građani će ga osjetiti na vrlo konkretan način. Prema mom sudu, nećemo osjetiti oscilacije tečaja. Jedna od glavnih prednosti su i niži transakcijski troškovi. Time će Hrvatska postati privlačnija ulagačima i time ćemo povećati vrijednost”, rekao je premijer.

“Euro je prilika koju trebamo iskoristiti, i za koju se trebamo dobro pripremiti. Građani će uvođenje eura osjetiti na konkretan i opipljiv način”, rekao je.

“Neće biti straha od valutnog rizika, bit će manji troškovi kredita i manji troškovi za transakcije. Bit ćemo konkurentniji i privlačniji stranim investitorima. Postoji pogrešna percepcija o rastu inflacije. U eurozoni rast cijena proteklih godina bio je manji nego u Hrvatskoj, a plaće su rasle više nego kod nas. Ne stoje slogani da ćemo dobiti europske cijene, a sačuvati hrvatske plaće. Taj mit treba otkloniti”, pojasnio je premijer.

Podsjetio je i da je Hrvatska u svom ugovoru o pristupanju, što se tiče volje građana, već rekla “da” i eurozoni, a da u njoj još nismo jer nismo ispunili sve kriterije, a ne jer politički to trebamo odlučiti.

Dodao je i da ovom konferencijom započinje široka javna rasprava o uvođenju eura koja će poslužiti da u tom procesu zemlja ide obazrivo, odlučno, otvoreno i transparentno te da se uklone svi strahovi i nedoumice o toj temi.
“Ispunjavajući Nacionalni program reformi, preuzimajući novu pravnu stečevinu, bolje apsorbirajući EU-ova sredstva, učinit ćemo napore da Hrvatska postane, rekao bih, u jednom dvomandatnom razdoblju Vlade i Sabora i članica eurozone”, istaknuo je Plenković, dodajući da već gotovo i ispunjavamo kriterije za to.

Guverner Vujčić: Naš cilj je 2020. godina

Guverner HNB-a Boris Vujčić predstavio je dokument Strategija uvođenja eura o kojoj od danas počinje javna rasprava.
“Ona ne određuje ciljani datum, ali naš cilj kao zemlje je da napravimo prvi korak, ulaska u tečajni mehanizam, do 2020. godine. Nadam se da nećemo imati problema sa zadovoljavanjem kriterija”, rekao je Vujčić te je pojasnio troškove i koristi od uvođenja eura.

“Najveća korist bila bi ukidanje valutnog rizika, onda je tu smanjene kamatnih stopa, niži transakcijski troškovi, poticaj međunarodnoj razmjeni i ulaganjima. Troškovi bi mogli biti gubitak samostalne monetarne politike, rizik rasta cijena prilikom konverzije, troškovi same konverzije, uplata naknade za sudjelovanje u europskim monetarnim mehanizmima”, pojasnio je Vujčić, piše N1.

Javno savjetovanje o prijedlogu Strategije za uvođenje eura kao službene valute u Hrvatskoj nalazi se na OVOJ POVEZNICI, a otvoreno je do 30. studenoga ove godine."

KOMENTAR: 

Politicki pokret Zauvijek Vjerni Domovini ima drugu verziju objasnjenja uvodnjenja eura u Domovinu Hrvatsku. Rebublika Hrvatska je u 27 godina izgubila sve sto je izgubiti mogla. Jedino sto nam je ostalo to je nacionalna valuta. Gradjani nase Domovine su velikim dijelom upali u duznicko ropstvo preko lihvarskih kredita.

Domovina Hrvatska sa preko 40 milijardi eura ukupnog duga uvodjenjem eura postaje druga Grcka. Niti jedan cent nece se povecati mirovine i place, a u prvom naletu ce cijene skociti preko noci za 100%. Takvo smo iskustvo prosli mi u Njemackoj nakon uvodjenja eura.

Premijer Plenkovic nije strucnjak iz podrucja ekonomije, polja financija tako da su njegove izjave irelevantne. On odredjuje domacu zadacu bossova iz Europske unije te kad u potpunosti "pokori" Domovinu dobiti ce "novo i bolje radno mjesto" u Europskoj politici.

Dali je vrijedno zbog toga zrtvovati Domovinu?

Da li je vrijedno zbog toga izdati vlastiti narod?

Sve samo zbog jedne bolje "nove pozicije". Politicki pokret Zauvijek Vjerni Domovini daje jasan odgovor: NIJE VRIJEDNO

Zar su zbog toga ginuli Hrvaski branitelji u Domovinskom ratu?

Zar smo zbog toga krunili Hrvatske kraljeve u Domovini Hrvatskoj  i Bosni i Hercegovini?

Zar smo zbog toga napustili pradomovinu Perziju i dosli na ova podrucja?

Postovane Hrvatice i Hrvati,

Cijenjeni pripadnici Nacionalnih zajednica zajednicke nam Domovine Hrvatske,

Ne dozvolite da nam uniste Domovinu. Imamo samo jednu!



Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ.

Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  

Do danas nitko od Parlementarne opozicije u RH nije nam sluzbeno odgovorio.

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!

Članak 116.

(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini.



 SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Nema komentara:

Objavi komentar