Montag, 6. November 2017

Stručnjaci objasnili trebaju li zbog potopa dionica Leda građani strahovati za mirovine + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su saonline portala "index.hr", 05.11.2017

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mirovinci-na-dionicama-leda-izgubili-200-milijuna-kuna-gradjani-u-strahu-ministar-smiruje-situaciju/1005555.aspx

"MINISTAR rada i mirovinskog sustava Marko Pavić izjavio je kako zbog gubitka mirovinskih fondova na Burzi nisu ugrožene mirovine te dodao kako su se mirovinski fondovi, osjetivši krizu u Agrokoru, na vrijeme riješili većine dionica te kompanije pa im je ostalo još nešto malo dionica "Leda" i "Belja".

 Podsjetimo, nakon što je objavljena informacija da su Mirovinski fondovi u jednom danu na dionicama Agrokora izgubili 200 milijuna kuna, zavladao je strah među građanima.

"Javno izražavamo zabrinutost za sudbinu mirovinskih fondova i uloženih sredstava u Agrokorove kompanije. Naime svjedoci smo medijskih informacija kako je prvog dana trgovanja dionicama Leda gubitak mirovinskih fondova 200 milijuna kuna. Pitanje je gdje će biti kraj ulagačkih gubitaka i jesu li naše mirovine dugoročno u opasnosti te smijemo li to javno pitati i upozoriti na realnu opasnost koja nam prijeti. Ili moramo ponavljati kao mantru da nam je deficit rekordno nizak, financijska disciplina je na visokoj razini i kontinuirano raste BDP", priopćili su iz Stranke umirovljenika.

"Ono što bih svakako želio reći našim umirovljenicima i starijim sugrađanima je da mirovine nisu ugrožene, održivost i stabilnost mirovinskog sustava je neupitna, i prvog i drugog mirovinskog stupa, i svatko tko tvrdi drugačije ponaša se vrlo neodgovorno prema hrvatskim građanima", istaknuo je Pavić.

Naveo je kako drugi mirovinski stup ima vrijednost od ukupno 88 milijardi kuna, a gubitak koji se dogodio je u puno manjoj vrijednosti od njihovog godišnjeg doprinosa koji iznosi između 4 i 5 milijardi kuna.

"Nema razloga za paniku"

"Tri četvrtine te vrijednosti su u državnim obveznicama, ostatak je u različitim dionicama, vrlo konzervativno ulagan i njihov godišnji doprinos je između 4 do 5 milijardi kuna i još doprinos je 3-5 posto", rekao je Pavić te dodao da je Vlada u stalnom kontaktu s mirovinskim fondovima.

"U kontaktu smo s glavnim predstavnicima mirovinskih fondova. Oni su na vrijeme osjetili krizu u Agrokoru i na vrijeme se riješili većine dionica. Ovo što je ostalo je nešto malo dionica Leda i Belja. Ulaganje u dionice i drugi mirovinski fond su dugoročna ulaganja, na nekima se gubi na nekima dobiva, ali cijeli portfelj je vrlo konzervativno ulagan, diverzificiran i na taj način ne dovodi u pitanje niti doprinose ni isplatu mirovinu", rekao je Pavić.

Na Zagrebačkoj su burzi najveće gubitnice bile dionice tvrtki iz koncerna Agrokor, kojima su cijene u petak, prvog dana trgovanja nakon šest mjeseci obustave, potonule između 56 i 89 posto.

Analitičari: 200 milijuna kuna je zanemariv iznos

Da nema mjesta panici tvrde i analitičari pozivajući se na ukupnu imovinu mirovinskih fondova.

"Koliko sam ja vidjela u pitanju su ulaganja fondova rizične skupine B koji 70 posto svoje imovine imaju u državnim obveznicama. Iz ove točke promatranja nema razloga za brigu", ističe Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu za RTL.

Ivor Penda za N1 je kazao kako se radi o zanemarivom iznosu u odnosu na ukupnu imovinu.

"Da je ukupna imovina krajem rujna bila 85,4 milijarde kuna. Dakle, 200 milijuna kuna u odnosu na ukupnu imovinu predstavlja 0,23 posto ukupne imovine. Ne možemo reći da će mirovine propasti zbog trenutne krize u Agrokoru", zaključuje.

"I ovaj pad od nekoliko stotina milijuna kuna - financijaši to zovu nerealiziranim gubitkom jer oni još uvijek nisu prodali te dionice i realizirali taj gubitak. Ali čak i da jesu, to je relativno zanemariva proporcija njihove ukupne imovine", slaže se Andrej Grubišić."

 KOMENTAR:

Vrlo je interesantno da se Mirovinski fond Republike Hrvatske ponasao kao "Investicijska banka" te ulagao svoj kapital u privatne tvrtke koncerna Agrokor.

Posto je Mirovinski fond drzavni fond kojim upravlja drzava, postavlja se pitanje po cijoj je direktivi novac fonda investiran u privatne tvrtke Agrokora?

Na to pitanje nam mogu odgovoriti tadasnji ministri financija te premijeri koji su vodili zemlju.

Da li je drzava direktno bila investitor koncernu Agrokor?

Tko je dobivao premije / bonuse za investicijsko ulaganje Hrvatske Drzave u Agrokor?

Mirovinski fond Republike Hrvatske je u potpunosti unisten. Mirovine se isplacuju iz podignutih kredita te poreza na inozemne mirovine koji iznosi 40% (vece od 6.001 kn) ali i novca Hrvatskog iseljenistva kojeg trosimo ili saljemo u Domovinu svaki mjesec.

Ucinjen je privredni kriminal bez presedana, zrtvovane su cijele generacije umirovljenika samo da bi netko u tim zakonski kaznjivim malverzacijama dosao do materijalne koristi.

Sadasnje vodstvo HDZ-a ne pokazuje patriotske, vec macehinske ocjecaje prema Domovini Hrvatskoj. Stranka je napustila demokrscanstvo te ide cudnim politickim putem. Hrvatski narod je direktna zrtva te politike.

SUMMA SUMMARUM: Premijer Plenkovic i njegovi Ministri direktni su krivci za socijalno-ekonomsku katastrofu u Domovini. Oni krse zakone i Ustav Republike Hrvaske gdje god to mogu.

Pogoduju krupnom kapitalu te odmazu Hrvatskom obrtu i OPG-ovima. Rasprodaju prirodne resurse Domovine bez razmisljanja o sutrasnjici. Klanjaju se europskoj diktatorskoj politici koja pokusava zatrti nacionalnu svijest zemalja clanica Unije.

Ukratko: Premijer Plenkovic sa Vladom vodi antihrvatsku, antisocijalnu, neeticnu i podanicku politiku!

Premijer Plenkovic, predsjednik Hrvatske Vlade  pokazuje da je jedino jak kada treba nekog zbog "sitnog vrijedjanja" uhapsiti ili mu stisnuti prekrsajnu prijavu. Premijer Plenkovic nema status Hrvatskog branitelja jer nije sudjelovao u Domovinskom ratu. Mozda zbog zdravstvenih problema nije mogao biti na prvoj crti obrane Domovine, ali je mogao duznost odsluziti u logistici ili vojnoj administraciji.Kao sin rezervnog majora JNA i vojne doktorice naucio je da "cvrstom rukom" i "zapovjedanjem" ima situaciju pod kontrolom. Medjutim nasa Domovina nije SFRJ i demokracija nije totalitarizam CKSKJ. 
 
Od ubojstva Kralja Zvonimira nas narod trpi razlicite diktature i diktatore. 
Premijer Plenkovic nema Hrvatsku unutarnju i vanjsku politiku, ministre, a niti svoju stranku pod kontrolom. Njegova kontrola je upotreba sile putem politicke diktature. Jednini koji placa ceh njegovog nekompetentnog i diktatorskog vodstva je Hrvatski narod.

Premijer Plenkovic je pokazao "jasnu namjeru" u slijedeca cetiri slucaja, gdje nije zastupao interese Hrvatskog naroda, kao sto slijedi:

1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavno-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI daje prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  

Do danas nitko od Parlementarne opozicije u RH nije nam sluzbeno odgovorio.

Pokretanje pitanja povjerenja nam jamci Ustav Republike Hrvatske!

Članak 116.

(1) Na prijedlog najmanje jedne petine zastupnika u Hrvatskom saboru može se pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku Vlade, pojedinomu njezinom članu ili Vladi u cjelini. SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen