ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

Hrvatski nacionalni park na popisu 27 nevjerojatnih cuda prirode +KOMENTAR!






Citirani tekst je iz online portala "Cuda prirode.com", dana 13.06.2015


"Prirodne ljepote Hrvatske ostavljaju bez daha ljude diljem svijeta.
Tako su se na popisu uglednog magazina Business Insider našla Plitvička jezera kao jedno od 27 nevjerojatnih čuda prirode.
"Između dviju planina nalazi se 16 čudesno plavo-zelenih jezera, odvojenih sedrenim barijerama, okruženih vodopadima, šumama jele i bukva te skrivenim špiljama" - piše u članku.
Uz Plitvice, prirodnu ljepotu u susjedstvu još predstavljaju Đavolja varoš u Srbiji i Nacionalni park Durmitor u Crnoj Gori"

KOMENTAR:


Osobno sam dva puta posjetio plitvicka jezera, a kada se ukaze prilika uciniti cu to ponovo. Na plitvicama je zaista lijepo bez obzira koje godisnje doba da izaberete. Republika Hrvatska je zemlja siromasne industrije ali bogatih prirodnih ljepota. Visoko industrijske zemlje ne mogu se pohvaliti cistom i ocuvanom prirodom.
 I upravo priroda kao vazan resurs Republike Hrvatske treba biti smjernica daljnjeg ekonomskog i odrzivog razvoja. Daljnje ulaganje u nacionalne parkove i parkove prirode mora se ubrzati. To je samo stavka koja nadopunjava novu granu hrvatskog turizma: medicinski turizam i wellness. Republika Hrvatska treba dugorocno sacuvati prirodu u sadasnjem obliku i jos je uciniti cistijom. 
Tako mala zamlja sa jedva 3,8 milijuna stanovnika treba i moze zivjeti od odrzivog razvoja koji ce nam donijeti dovoljno novca u drzavni proracun, a nadolazecim generacijama garantirati medjugeneracijsku solidarnost. 

Nasa nezavisna lista koja nosi naziv "ZAUVJEK VJERNI DOMOVINI" predvidjela je od 28 tocaka predizbornu tocku: "Proglašenje dodatnih "parkova prirode i biotopa" zaštićenim područjima u Republici Hrvatskoj!". Vise o nasoj nezavisnoj listi mozete vidjeti pod slijedecim linkom. 

Ugodan dan. Drazen Katic 
 

Nema komentara:

Objavi komentar