ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

Karamarko kanadskim Hrvatima u crkvi držao govor o svojoj omiljenoj temi – jugofiliji. Svaki posjetitelj morao je platiti ulaz 100 kuna! + KOMENTAR

Citirani tekst je iz online portala "Drum.hr", dana 15.06.2013

"Tomislav Karamarko kanadskim je Hrvatima, koji su ulaz u salu crkve Kraljice Mira u Norvalu morali platiti 100 kuna, rekao da ovo vrijeme neodoljivo podsjeća na devedesete. Croexpress.eu donosi cijeli njegov govor.

“Hrvatska je ugrožena, domoljube nazivaju seljačinama i primitivcima, a ‘neprijatelj’ negira hrvatsku državu. Opet isti, uvjetno rečeno, neprijatelj, u drugim uvjetima, pokušava isto, negirati hrvatsku državu”, kazao je.
“Postoji jugofilija i jugonostalgija”, rekao je Karamarko dodavši da u Hrvatskoj ne postoji ljevica niti socijaldemokracija te su “svaki put kad su došli na vlast pokazali svoje lice”.
U Hrvatskoj je 90-ih, rekao je Karamarko, ‘izgrađen zid slobode koji priječi da bilo koji totalitarizam ima utjecaj na hrvatskog čovjeka.
– Da, volimo reći ‘mi smo antifašisti’. Ali mi smo isto tako, dragi prijatelji, zbog krvavog i crnog iskustva koje imamo s komunizmom, antikomunisti – naglasio je čelnik HDZ-a, rekavši kako želi odmak od bilo kojeg totalitarizma. No, kako kaže, želi da se sazna istina.
“Prije tri godine, kad smo preuzeli HDZ, shvatili smo što se dogodilo. Shvatili smo da je, ne samo Hrvatska nego i HDZ ušla u jedan pogubni proces koji se zove detuđmanizacija. Detuđmanizacija, shvatili smo i to, je dekroatizacija. Ali nije problem kad to rade oni koji nas ne vole nego kad su to radili oni koji su pod grbom, ovim tu grbom ove stranke, zaštićeni ovom strankom, njenom snagom, stotinama tisuća ljudi koji vole svoju domovinu, vodili neku drugu politiku. I usput počinili kriminal, korupciju, nepotizam, krađa iz državnog proračuna. To je sve HDZ bacilo na koljena”, priznao je Karamarko ‘grijehe iz prošlosti’.
“Od vas tražimo samo jedno. Ne tražimo ni priloge ni novac ni kupnju oružja. Tražimo da se naoružate i pomognete nama i sebi, i mi vama i sebi, jednim novim zanosom, duhom domoljublja. Molim vas da shvatite da je Hrvatska ugrožena. Mora se shvatiti da moramo biti jedinstveni. Svjesni smo da samo jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske može donijeti uspjeh”, rekao je Karamarko."

KOMENTAR: 

Zadnjih 25 godina politicka stranka HDZ odgaja hrvatsko iseljenistvo i prikazuje se jedina ispravna opcija za iseljenike. Medjutim u tih 25 godina dogodile su se stvari koje ne sluze na cast i ponos toj stranci. Otprilike 100 milijardi eura doniralo je hrvatsko iseljenistvo do 2011. godine Domovini, a danas se nezna gdje je taj novac. Vrlo interesantno. 

Pored toga sa prvotnih 12 zastupnika hrvatskog iseljenistva koje smo imali u prvom sazivu hrvatskog sabora danas ih imamo samo 3. 

Takodjer je to zasluga politike HDZ-a. Kao hrvatski iseljenika cesto imam dojam da nas se smatra ovcom za sisanje. Osisate kvalitetno runo, prodate ga a ovcu pustite samu na pasu da luta kuda hoce jer ce joj novo runo tako i tako ponovo narasti. Vrlo je vazno napomenuti da je za vladavine stranke HDZ-a unisteno gospodarstvo Republike Hrvatske. Do kraja su ga (gospodarstvo) dotamanili celnici koalicije kukuriku. Ja se nadam da je nakon 25 godina iskoristavanja i ponzavanja hrvatskog iseljenistva doslo vrijeme da se otrijeznimo i da politicku stranku HDZ vidimo pravim ocima. Cinjenica da se u Kanadi naplacivala ulaznica od 100 kn je za mene u potpunosti neobjasnjivo, a jos manje mi je neobjasnjivo da jos dan danas postoje iseljenici koji su spremni platiti taj novac.

 Iz protesta protiv diskriminacije hrvatskog iseljenistva od strane vladajucih struktura u zadnjih 25 godina moji prijatelji i ja smo odlucili da cemo sa nasom nezavisnom listom "ZAUVJEK VJERNI DOMOVINI" izici na nadolazece parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj. Vise o nasem predizbornom programu mozete vidjeti pod slijedecim linkom. Ugodan dan. Drazen Katic 

Nema komentara:

Objavi komentar