ponedjeljak, 7. rujna 2015.

ISLAMSKA DRŽAVA OBJAVILA ’11 ZAPOVIJEDI’ ZA KRŠĆANE + KOMENTAR

Citirani clanak je iz portala "Dnevno.hr", dana 07.09.2015

ISIL je postavio kršćanima ultimatume u kojem mogu birati hoće li prijeći na islam, plaćati porez za ne-muslimane ili otići iz grada. Svi koji odluče ostati moraju potpisati ugovor koji ima 11 točaka.
ISIL je objavio 11 zapovijedi za kršćane koje moraju poštivati ako žele živjeti u sirijskom gradu Al-Qaryatayn koji je pod kontrolom džihadista.
Naime, ISIL je postavio kršćanima ultimatume u kojem mogu birati hoće li prijeći na islam, plaćati porez za ne-muslimane ili otići iz grada. Svi koji odluče ostati moraju potpisati ugovor koji ima 11 točaka.
Ako ih se budu pridržavali, ISIL im jamči sigurnost.
Prema tim zapovijedima, između ostalog ne smiju nositi niti isticati križeve, ne smiju muslimane izlagati simbolima kršćanstva, ne smiju rušiti tzv. Islamsku državu, ne smiju posjedovati oružje niti trgovati vinom ili svinjetinom. ISIL je objavio i nekoliko fotografija 3. rujna koje pokazuju kako su deseci kršćana potpisali ugovor i platili porez.
ISIL je toj grupi obećao da će zaštititi njih i njihovu imovinu. Neće ih tjerati da prijeđu na islam, ali ako netko prekrši sporazum tretirat će ga kao izdajnika.
Pretpostavlja se da u gradu Al-Qaryatayn živi oko 40.000 ljudi, sunita i kršćana, piše RT. 

KOMENTAR:

Europa koja je sirom otvorila vrata Izbjeglima koji su pretezno islamske vjeroispovjesti, gotovo se ni ne interesira za krscane izvan Europe, posebice ne za one koji se nalaze u ratnim zonama. Prilicna nelogicnost. Da li je to namjerna politika Europske unije ili jednostavna kratkovidnost tesko je odgovoriti. Na sav teror koji je izveo ISIS Europa je blago reagirala, gotovo minimalizirala problem. Da li je zapravo krajnji cilj ukidanje krscanstva u Europskoj uniji? Europska unija me u zadnje vrijeme sve vise podsjeca na zadnje dane rimskog carstva: razdjeljenost, krscanstvo kao nuzno zlo, migracija drugih naroda, korupcija itd. Da li se zapravo iza cijele price skriva destabilizacija i potpuno unistenej Europske unije.....zvuci kao teorija zavjere, ali tko zna. Postoji indeks progona krscana u svijetu koji se svaki mjesec nanovo racuna. Taj indeks je u gornjem clanku u pomenutim podrucjima vrlo visok. Medjutim to je tabu tema. O tome se ne govori, to se prihvaca i po mogucnosti presucuje. Ugodno vecer.

www.drazenkatic.blogspot.de

 

Nema komentara:

Objavi komentar