petak, 2. veljače 2018.

Ovaj je trojac uzburkao javnost unosnom savjetničkom šemom oko Agrokora. Što ih povezuje? + KOMENTAR!

Gornja slika i citirani tekst preuzeti su saonline portala "tportal.hr", 01.02.2018

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/texo-foto-20180131

"Prije nego što je postao Vladin povjerenik za Agrokor, Ante Ramljak radio je u savjetničkoj kući Texo Management. Danas Texo na čelu s Tomislavom Matićem svaki tjedan naplaćuje oko 200.000 kuna za savjetničke usluge i to od AlixPartnersa, stručnjaka zaduženih za restrukturiranje koncerna.
 
Kada je doveden u Agrokor, Ramljak je predstavljen kao direktor Texo Managementa u kojem je radio od travnja 2014. do dolaska u Agrokor. Kao što je tportal ranije pisao, Ramljak je neposredno dolaska u Agrokor bio angažiran u Krašu, u kojem je usko surađivao s Maricom Vidaković, a ona će po stupanju lex Agrokora na snagu postati članica privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora.

Texom danas upravlja Tomislav Matić, financijaš koji ima 18 godina iskustva u bankarstvu, a radio je u američkoj investicijskoj banci Morgan Stanley te krajem devedesetih bio savjetnik u Ministarstvu financija, koje je tada vodio Borislav Škegro, s kojim je nastavio usko surađivati. Matić, osim što savjetuje AlixParnterse, nosi i funkciju člana Nadzornog odbora Belja.
Matić i Škegro osnovali su tvrtke za upravljanje rizičnim kapitalom Quaestus Private Equity te tvrtke Quaestus Savjetovanje i Quaestus Invest.

Texo je nastao nešto kasnije. Ta je tvrtka osnovana 2003. pod imenom Bakina kuhinja d.o.o. te se bavila ugostiteljstvom. Tek 2008. mijenja ime u Texo projekt, a 2010. u Texo Management. Bavi se pružanjem usluga financijskog savjetovanja tijekom prodaje, spajanja ili preuzimanja kompanija te usluga financijskog i investicijskog konzaltinga.

Pet godina kasnije Texu će biti pripojena Škegrina tvrtka Quaestus partneri te se njen temeljni kapital povećao s 20.000 na pola milijuna kuna. Tomislav Matić je u Quaestus partnerima od 2003. godine.
Sam Texo najveće prihode ostvario je 2015. i to u iznosu od 2,6 milijuna kuna, no godinu su završili u gubitku od 1,9 milijuna kuna. Godinu prije, kada je u tvrtku došao Ramljak, imali su prihode od 1,4 milijuna kuna, dok su prema javno dostupnim podacima u 2016. imali promet od 1,3 milijuna i dobit od gotovo 300.000 kuna.
Tvrtka je 2016. prema podacima Poslovne Hrvatske imala dva zaposlena s prosječnom neto plaćom od 4276 kuna."

 KOMENTAR:


Ovaj komentar pisem kao clan Glavnig odbora politickog pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI".

Mediji zadnjih dana pisu da je majka poznatog americkog gangstera talijanskog porijekla "Al Caponea" rodjena u Rijeci. Ako je to razlog za "Cosa Nostra" nacin vodjenja politike i ekonomije u Domovini Hrvatskoj onda je sve sto se kod nas dogadja normalno i u redu. 

Nas Politicki pokret smatra da je potrebno uvesti novi kodeks poslovanja u Hrvatsko sudstvo te Hrvatske zatvore pretvoriti u profitabilne organizacije kao bi omogucili potpunu rehabilitaciju bivsih pocinitelja kaznenih djela te skinuli sa socijalnog sistema Hrvatske besplatnu prehranu i spavanje u Hrvatskim zatvorima. Samim time Hrvatski zatvori bi poput njemackih postali svrsishodni, izgubili bi 3 do 4 zvijezdice te u svome pravom izdanju omogucili potpunu rehabilitaciju zatvorenih, moguce nove pocinitelje ili nerehabilitirane pocinitelje odvratli od namjere ponovnog cinjenja kaznenih djela. Ruku na srce....Dijeca u osnovnim skolama moraju placati topli obrok u skolama (gdje postoji skolska kuhinja), zatvorenici u Hrvatskim zatvorima jedu besplatno na racun Hrvatskih poreznih obaveznika.

Nas Politicki pokret je gore opisanu problematiku definirao u svome predizbornom programu kako slijedi, citiram:


1B. Uvesti RADNU OBAVEZU u sve Hrvatske zatvore po modelu Savezne Republike Njemačke !

1C. Hrvatski sudci moraju potpisati "DOMOVINSKU ZAKLETVU" pod materijalno-krivičnom odgovornošću! Po njoj mogu suditi jedino u ime Hrvatskog naroda!

Nefunkcioniranje sadasnje Hrvatske vlade pokazuju slijedeci primjeri:


1) Obratio sam se u ime Glavnog odbora naseg Politickog Pokreta ministru financija Maricu sa "PRIJEDLOGOM za njegovu ostavku". Do danas ministar Maric na prijedlog nije odgovorio i ako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, citiram:

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.


Vise o prijedlogu za ostavku pod:


2) Nakon nedavna dva pokusaja silovanja Hrvatica u Zagrebu od strane stranih drzavljana koji uzivaju politicki azil u Domovini Hrvatskoj obratio sam se ministru policije gospodinu Bozinovicu sa zamolbom da "da televizijsku izjavu" za javnost te na taj nacin svojim autoritetom poveca nivo sigurnosti za djevojke i zene u Hrvatskoj. Do danas to nije ucinio. Takodjer mi nije odgovorio na moje pismo iako ga na to obavezuje Hrvatski Ustav, clanak 46.

Prvo pismo:



Drugo pismo:


3) Pismo ministrici dr.sc.Dalić - Žalba protiv Tržišne inspekcije Ministarstva Gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske!


Gospodin Plenkovic nije niti u jednom od gore navedena tri slucaja reagirao i pozvao spomenute ministre na odgovornost.
Pismo Puckoj pravobraniteljici gospodji Vidovic:


Premijer Plenkovic je pokazao da nema kontrolu nad svojim ministrima, da ne moze ili ne zeli  zastititi Domovinu Hrvatsku od pozara, Hrvatice od pokusaja silovanja te nasu Domovinu od zloupotreba drzavnih-financijskih sredstava i privrednog kriminaliteta..

S obzirom na gore cetiri navedene tocke Politicki Pokret ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI dao je prijedlog parlamentarnoj opoziciji za "pokretanje pitanja povjerenja premijeru Plenkovicu i cijelokupnoj Hrvatskoj Vladi"!

12.09.2017 poslano je pismo parlamentarnoj opoziciji
  



SKICA PARLAMENTARNOG PROGRAMA Politickog Pokreta ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI za I. do X. izborne jedinice nalazi se POD LINKOM:
 


PARLAMENTARNI PROGRAM Politickog Pokreta "ZAUVIJEK VJERNI DOMOVINI" za XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKO ISELJENISTVO), ZA SLIJEDECE PARLAMENTANE IZBORE NALAZI SE POD SLIJEDECIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2017/07/xi-izborna-jedinica-hrvatsko.html

P.S. Prvi puta je Politicki Pokret Zauvijek Vjerni Domovini objavio 2014. godine svoj socijalno ekonomski program za razvoj Domovine Hrvatske na BLOGU www.drazenkatic.blogspot.de  

Nema komentara:

Objavi komentar