utorak, 30. kolovoza 2016.

MOST PADA, NARODNA KOALICIJA RASTE Usporedba izbora 2015. sa sadašnjim anketama u šest jedinica + KOMENTAR!

Gornja slika i cititani tekst preuzeti su iz internet portala "jutarnji.hr", 30.08.2016

http://www.jutarnji.hr/izbori2016/ankete/most-pada-narodna-koalicija-raste-usporedba-izbora-2015.-sa-sadasnjim-anketama-u-sest-jedinica/4654217/

"Kao i prije prošlih parlamentarnih izbora Jutarnji list i RTL provode istraživanje preferencija glasača po izbornim jedinicama. Nakon provedenih anketa u šest izbornih jedinica - 3., 4., 5., 8., 9. i 10., situacija se nije mnogo promijenila u odnosu na rezultate parlamentarnih izbora 2015. godine.
HDZ bi u ovih šest izbornih jedinica osvojio 36 mandata, Narodna koalicija 35 mandata, Most nezavisnih lista 7 mandata, IDS 3 mandata, koalicija HDSSB/KHS 2 mandata, a koalicija Za premijera (Milan Bandić i Čačićevi reformisti) dobila bi 1 mandat.

Na prošlim parlamentarnim izborima Domoljubna koalicija na čelu s HDZ-om osvojila je u tim jedinicama također 36 mandata, koalicija Hrvatska raste na čelu s SDP-om osvojila je 32 mandata, Most je dobio 10 mandata, IDS 3, HDSSB 2, dok su Reformisti Radimira Čačića osvojili 1 mandat.

Iz ovog je vidljivo da se jedina bitna promjena dogodila u broju mandata koje osvajaju Most i Narodna koalicija. Stranka Bože Petrova očito je izgubila povjerenje dijela svojih birača te po ovim anketama osvaja 3 mandata manje nego na prošlim izborima, od čega su profitirali SDP i njihovi koalicijski partneri koji osvajaju tri mandata više. Ta se promjena najviše očituje u izbornim jedinicama gdje je Most prošle godine bio vrlo jak, u 10. i 9. jedinici koje obuhvaćaju Liku, Dalmaciju i sam jug Hrvatske.

Tako po anketama Most u tim jedinicama osvaja po mandat manje nego na prošlim izborima (2 naprema 3 u X. izbornoj jedinici i 1 naprema 2 u IX. izbornoj jedinici), dok Narodna koalicija osvaja po mandat više u tim jedinicama (5 naprema 4 u obje). Most također gubi jedan mandat nauštrb Narodne koalicije u V. izbornoj jedinici koja obuhvaća veliki dio istoka Hrvatske.

Treba napomenuti i da HDZ po ovim projekcijama osvaja jednaki broj mandata kao i na prošlim izborima, usprkos tome što su se riješili koalicijskih partnera. Može se zaključiti da je dolazak Andreja Plenkovića na čelo stranke podigao profil HDZ-a u dovoljnoj mjeri da samostalno mogu ostavariti rezultat sličan prošlogodišnjem"

KOMENTAR:

Ovaj komentar pisem u ime HRVATSKE STRANKE REDA,  ciji sam kandidat za XI. izbornu jedinicu.
Poznato je da se ankete pisu i slazu u korist onoga tko plati njihovu izradu. U nasem lijepom kapitalizmu, nista nema za badave, pa tako ni anketa. Ono sto je za primjetiti je da se u anketama forsira nekoliko velikih stranaka, odnosno koalicija, a druge se ne spominju kao da i ne postoje. Pored toga vrlo intenzivno se forsira u medijima stranka "Pametno". Shodno tome za naslutiti je da je i stranka Pametno necija - kcerka stranka, kao sto je bio slucaj sa ORAH-om. Kada jednoj velikoj politickoj opciji strahovito padne popularnost oni osnuju svoju fantomsku stranku, forsiraju je u medijima tako da javnost dobije opci dojam da je to stranka "supermen", sto je svojevrsno bio i slucaj sa strankom ORAH. Kada se uspostavi da ta stranka nije "supermen" tada popularnost te stranke preko noci padne za 70%, te gotovo da nestane sa politicke scene. Zapravo radi se kao i uvijek o rafiniranoj podvali biracima.

Ja se samo pitam tko to placa silnu reklamu u novinama i na televiziji  za takove stranke. Zna se da se ne financiraju iz proracuna i da nemaju godisnji budzet jer nisu zastupljene u Saboru.

Ista je prica o nezavisnoj listi za XI. izbornu jedinicu generala Glasnovica. Kud god pogledam u koje novine koje se prodaju u Stuttgartu, po svuda general. Cak i Skoro pjeva u Stuttgartu za generala. Bar jednom da i ja odem na besplatni koncert, ne naplacuju se ulaznice. Postavljam si pitanje odakle sav taj novac za tu silnu reklamu i predizbornu buku?

Mi smo se dogovorno u XI. izbornoj jedinici odrekli povrata troskova ulozenih vlastitih sredstava u kampanji. Bilo bi od nas nehumano da od Hrvatskog naroda koji zivi vrlo skromno natrag trazimo novac, iako vjerujte mi da cemo proci izborni prag i imati pravo na povrat ulozenog.

Shodno tome, mi ne skupljamo racune od potrosenoga, trosimo vrlo racionalno i koliko imamo. Sav taj silan novac koji se jednostavno "unisti" u predizbornim kampanjama, a koji placaju porezni obveznici Republike Hrvatske mogao bi se uloziti u humanitarne projekte i za poboljsanje socijalne situacije u Domovini. Ali politika je politika.

I da dalje ne duljim sa mojim izlaganjem, zelim vam svima ugodnu vecer i lijep pozdrav iz Stuttgarta

Drazen Katic


P.S. NAŠ PREDIZBORNI PROGRAM ZA XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKA STRANKA REDA) NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:
http://drazenkatic.blogspot.de/2016/08/hrvatska-stranka-reda-hsr-xi-izborna.html



TV ZAPISI:


Nema komentara:

Objavi komentar