utorak, 23. kolovoza 2016.

PRIGOVOR NA MEDIJSKO PRAĆENJE PROGRAMA I IZBORNIH AKTIVNOSTI HRVATSKE STRANKE REDA U OVOJ KAMPANJI

Hrvatski radio i Hrvatska televizija uopće ne prate izbornu promidžbu Hrvatske Stranke Reda (HSR) u svojim informativnim emisijama, a kamo li da bi kao i ostali kandidati bili u mogućnosti iznositi svoj program i obrazlagati svoje stavove.
 
Hrvatski radio i Hrvatska televizija putem svojih informativnih emisija neprekidno daju prostora uvijek istim kandidatima iz velikih stranaka, dok nas iz Hrvatske Stranke Reda nitko do sada nije ni nazvao, a kamo li da bi kao i ostalima davali priloge u Dnevniku, odnosno bilo kojoj informativnoj emisiji. Ovo je velika diskriminacija u izbornoj kampanji. Moram napomenuti da smo im čak dostavljali i poveznice gdje mogu sve vidjeti o našim kandidatima i pozivali ih na uključivanje HSR-a u informativne emisije, kao i drugih kandidata, ali NA TO NIJE BILO NIKAKVE REAKCIJE.
Isto tako termini snimanja su jedan nepošteni i lukrativan način da se opet zezne nas iz manjih stranaka, jer smo prisiljeni tražiti termine, a često puta nam zbog toga isti promaknu.
Posao novinara je da traži vijesti, a ne da vijesti ganjaju novinara.
To jednostavno nije u redu i spada pod nepošteno postupanje prema HSR-u.
 
Ostali mediji nas također nisu uopće kontaktirali i time se provodi nepoštena izborna kampanja.
 
Stoga tražimo:
 
-da DIP otkloni ove očite nepravilnosti i nepoštenje suprotno člancima 28. i 29.  Zakona o izborima Zastupnika u Hrvatski sabor, na način da Hrvatska televizija i Hrvatski radio, te ostali mediji u svojim informativnim emisijama omoguće iznošenje i obrazlaganje svojih programa Hrvatskoj Stranki Reda (HSR).
 
U suprotnom ćemo se obratiti Europskoj komisiji zbog ovakvog nepoštenog postupanja prema nama, kao formalno ravnopravnom izbornom sudioniku na ovim izborima.
 
Darko Duga
predsjednik Hrvatska Stranka Reda, HSR



P.S. NAŠ PREDIZBORNI PROGRAM ZA XI. IZBORNU JEDINICU (HRVATSKA STRANKA REDA) NALAZI SE POD SLIJEDEĆIM LINKOM:

http://drazenkatic.blogspot.de/2016/08/hrvatska-stranka-reda-hsr-xi-izborna.html

Nema komentara:

Objavi komentar